Monday, January 02, 2006

KURU FASULYELI PASTA VE YILBASI UZERINE BIR YAZI

KURU FASULYELI PASTA VE YILBASI UZERINE BIR YAZI
Yilbasi yilbasi dedik o da gecip gitti iste. Halamlara misafir gelecegi haberini duyunca bizim yilbasi planlarimiz suya dustu, annem, babam, kardesim, oglusum ve esim bizbize bir yilbasi gecesi oldu. Hatun kismisi kafa kafaya verip bizbize olsakta ozel bir sofra hazirlamaya karar verdik. Herkes yapabilecegi seyleri soyledi. Ben arkadasim Yaprak' in mail grubumuz da ballandira ballandira reklamini yapmasi uzerine cerkez tavugu, isyerin de cok sevdigim ablam Aylin ablanin verdigi tarif uzerine kuru fasulyeli pastayi ve rulo kofteyi yapmak uzere kollari sivadim.
Once pastadan basladim yapimi cok zevkli, daha onceden denemeyenler varsa tarifi ise soyle;
2,5 su bardagi kuru fasulye aksamdan suda birakiyoruz ya da uzun sure kaynatiyoruz.
3 yumurta
2 su bardagi seker
2 su bardagi dovulmus ceviz ya da findik ici
Tarcin
Vanilya
Galete unu
Sosu icin;
2,5 su bardagi sut
Cikolata sosu
Oncelikle kuru fasulyeleri rondodan geciriyoruz. Diger butun malzemelerle bir kapta karistiriyoruz. Diger taraftan yuvarlak bir borcami yaglayip uzerine galete ununu serptikten sonra karisimi dokuyoruz ve firinda pisiriyoruz.
Cikolata sosunu arkasinda yazan tarife gore hazirliyoruz. Pisirdigimiz pasta ve cikolata sosu ilik olunca dokuyoruz. Puf noktasi her ikisinin ilik olmasi...
Degisik bir lezzet yerken kestaneli bir pasta yediginizi saniyorsunuz, mutlaka denenmesi gereken birsey diye dusunuyorum, ozellikle yeni tadlari denemekten hoslananlar icin ideal...
Buradan da , yazilarimi okuyup begendigini soyledigi ve bu guzel tarifi benimle paylastigi icin Aylin ablaya cok tesekkur ederim.
O aksam herzaman oldugu gibi televizyon da izlemeye deger birsey yoktu, bir ara ntv' de Okan Bayulgen' in programini izledik.
Diger yillardan farkli olarak Damla nin bereket getirsin diye yaptigini soyledigi nar patlatma olayini gerceklestirdim. Ben kapinin onune inmeye usenip balkon da yaptim, goren olursa ne dusunur acaba diye dusunup gulmekten de kendimi alamadim :)
Nisan ayinda 30' ma merdiven dayiycam, baska bir deyisle uc otuzluk deviricem, klasik bir laf olucak ama zaman hizla gecip gidiyor. Halamin kiziyla evcilik oynamak icin babannemin evini dagittimiz gunler, anneannemin evin de duydugum guguccuk kuslarinin sesini duyup mutlu oldugum gunler, okul ne zaman bitecek dedigim gunler, cocuk olmanin verdigi rahatlikla taktigim toz pembeli gozluklu gunlerim sanki daha dun yasanmis gibi taze ve canli...
Ama insanin sevdikleri yaninda ve mutluysa buyumek de guzel, kulaginiza gelen eski bir muzik parcasi hatiralari canlandirip tatli tatli tebessum ettirebiliyorsa yuzunuz de, gecen gunleri bosa yasamamis demektir. Zaten ne kaliyor ki yanimiza hos hatiralardan baska....

10 comments:

Annelog Atölye said...

Günaydın Yonca:) Ben 33 oldum ve hep olduğum en güzel yaştayım gibi hissediyorum. Bu arada Nisan'ın kaçı?

huysuz said...

selam mom, kurufasulyeli pastayı merak ettim ben. denemeye değer sanki ha?

gulece said...

BURADAN DA DIYIM
ELLERINE SAGLIK ,RESIMDE COK GUZEL GORUNUYOR HAKIKATEN..DENEMELI..
VE TABI MUTLU YILLAAAAAR TEKRAR:)

DAMLA said...

BEN DE HUYSUZ GİBİ ŞU KURUFASULYELİ PASTAYA TAKILDIM, DAHA ÖNCE HİÇ DUYMAMIŞTIM AMA MUTLAKA DENEYECEĞİM....

mom said...

Annelog; Gunaydin:)nisan in 12 sinde, her yasin bir guzelligi var sozu dogru o zaman:)

huysuz; selam kesinlikle denemelisin ilginc bir tadi var

lambamcinim senin de yaptiklarin cok guzeldi ellerine saglik evet Tugkan herseye deger sanki hep bizimleymis gibi...

gulo; saol evet denemeli birde ispanakli kek varmis onu da deniycem :)

damla; siddetle tavsiye ederim, kuru fasulye oldugu hic anlasilmiyor, ilginc bisi :)

DAMLA said...

YİNE BEN....
SOBE... SOBE....
SENİ SOBELEDİM!!... SAYFAMA Bİ BAKSANA....

mom said...

hiii damla beni sobelemis, is basa dustu bi dusuneyim bakayim...

esekbasim evet aynen kestaneye benziyo ne ilginc dimi?bir de ispanakli kek varmis antep fistikli gibi oluyomus onu da deniycem:)

yasemin bize buyur gel ben ikram ederim:)

Anonymous said...

Ay ben hala kuru fasülye filan göremedim aklım onda kaldı. Bide dilimlenmiş halini fotolasaydın ya. Görmeden inanmam ıııı...

Anonymous said...

Selamlar Yonca hanım,
kestaneli pastayı çok sevdiğim ve de kurufasülyeininde tadının aynı ona benzediğini duyduğum için araştırıken sitenize ulaştım. Sanırım deneyenlerde çok beğendiğine göre çok leziz bir pasta oluyo. Benim aklıma takılan bir husus varki; yuvarlak borcamada pişirilecek demişsiniz ancak kek kalıbında pişmiş görünüyo resim ben bu bölümde takıldım ? :) Kek kalıbında da yapsak olabiliyormu yoksa borcamda tatlı gibi pişirip dimleyerekmi servis yapsak uykun bu pasta için... Şimdiden teşekkür ederim ve ellerinize sağlık, hemen cvp yazabilirseniz en kısa zamanda pişiricem :)
asligunuc@yahoo.com

Yonca said...

Merhaba Asli

Bu tarifi yazali uzun zaman olmustu ama sanirim tarifi veren kisi borcamda pisirdigini soyledigi icin o sekilde yazdim ama dedigin gibi ben kek kalibinda yaptim dilimlemek daha kolay oluyor aslinda bu sekilde...
Umarim sende begenirsin denemeni tavsiye ederim. Simdiden kolay gelsin sana :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails