Sunday, July 22, 2007

tatil modu

Basliktanda anlasilacagi uzere tatildeydim, bir haftasi Erdek' te bir haftasi da evde oglusumla gecti.

Erdek' ten pek hoslandigimi soyleyemeyecegim. Oglusumun hasta olacagini ya da huysuzlanip eve donmek isteyeceini hesaba katarak fazla uzaklara gitmek istemedik ama anladim ki benim cocugum evcilligin ust sinirlarinda dolasiyor ve kendi evi disinda ki yerlerden rahatsiz oluyor. Parka bile gitmek istemiyor varsa yoksa arabalari ile evde oynasin onlari park etsin ya da daha buyuk arabasina binip masanin etrafinda 10 milyon tur atsin. Hergun ne zaman evimize donecegiz diye sordu eve gidince ne yapacaksin diye sordugumuzda --baby tv izlicem, bide arabamla dolasicam-- dedi surekli ve dedigi gibi de yapti bir hafta baby tv izlendi evde, soyle yapalim boyle yapalim desek de kandiramadik yeni yeni muzik kanallarini seyretmemize izin vermeye basladi:-))) Benden daha alem bu cocuk...


Tatildeyken denize sokmak icin baya bir caba sarfetti babasi, o suya ayaklarini degdirmeye calistikca yukari topladi bacaklarini cok komik bir goruntusu vardi.Sonra ne oldu dersiniz? Suya alisti ve cikmak istemedi :-))


Plajda kumlarla oynamak cok hosuna gitti. Kova kova su tasiyip su doktu kumda actigi ve bir turlu doymak bilmeyen cukuruna :-) En guzel yani ise; yaptiklarinin onu aciktirmasiydi, agzina lokmalari binbir nazla soktugumuz o cocuk gitmis yerine her daim ac bir cocuk gelmisti. Ama eve donunce o nazli cocuk geri geldi tabi, dr.u istah surubu verdi ama sanirim pek fayda etmiyor. Ilk baslarda surubu icince istahi aciliyordu ama sonra bagisiklik yapti sanirim tik yok :-))




Yapilan kan tahlillerinde demir eksikliginin devam ettigi anlasildi, bebekliginden bu yana bu sorun pesimizi birakmadi, donem donem demir suruplari ile takviye tedaviler uygulaniyor ama degisen birsey yok... Onun haricinde oksurdugu icin birde akciger filmi istedi dr.u ama cektirene kadar sanirim 10 yil gitti omrumden, ikna edene kadar birkac kilo ter attim bu bunyeden...

Erdek' te esim, kardesim ve ben bir aksam oynayip kurtlarimizi dokelim dedik ve sonuc olarak gidecek biryer bulamadik.

Buldugumuz tek yer Manukyan' in otelinde havuz basinda yapilan bir eglence oldu. O oteli soyle disardan goren var mi bilmiyorum ama o kadar korku-gerilim filmi meraklisi olan ben otelin etrafinda sutunlarin ustune kondurulmus heykellerden rahatsiz oldum, insana izleniyormus hissi veriyorlardi. Sonra heykellere bakmamaya calisarak sarki soyleyene konsantre olayim dedim ama o da ne sarki soyleyen erkek ?? hayir hayir kadin?? hayir erkek?? bilmiyorum...gorunus olarak gayet duzgun bir erkek goruyorsunuz ama konusunca Bulent Ersoy' u taklit eden biri var karsinizda, sonra dusunmeye basliyorsunuz; ciddi mi?yoksa sadece rol mu?

Ertesi gun carsida kardesimle incik boncuk pesinde kostururken esim biryer kesfetmis orasi hosumuza gitti. Sahilde, lunapark in hemen yaninda yeni acilmis bir pub, Efes sponsorlugunda acilmis, cok ilginc bir adi vardi gorevli cocuga iki kere soylettik ama yine de aklimizda kalmadi... Biralarimizi yudumlarken sahilde dolasan insanlari ve gunbatimini izledik hatta cok hosumuza gitti ertesi aksam bu olayi tekrarladik :-)


Ordayken deprem oldu birde Erdek merkezli, cizgi filmlerde ki gibi oturdugumuz yerde soyle bi ziplayip yerimize oturduk ilginc bir depremdi saga sola sallanmadik sadece alttan birisi kocaman bir cekicle vurmus gibi havalandik :-)

En hosumuza giden Erdege yaklasik yarim saat uzaklikta ki Turankoy oldu sanirim. Konumu ve denizi cok guzel piril piril bir deniz ve henuz insanlar tarafindan mahvedilmemis nefis doga manzarasi var. O taraflara giden olursa gormelerini tavsiye ederim.




Ama herseye ragmen tatilde olmak ve kafayi dinlendirmek iyi geldi. Bol bol fotograf cektim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails