Tuesday, August 22, 2006

dogumgunumuz



Dogumgunumuz gusel gecti pasta kesme merasiminin Tugkan' in huysuzlugu nedeniyle gec kalmasi disinda:)Oncelikle at kafadan pastamdan bahsedeyim.
Bu konuda saolsun Burcu' nun cok yardimi oldu. Bana resimler ve krema tarifleri gonderdi.Cok tesekkur ediyorum kendisine. Pandispanya ikinci denememde fazla gelip buzluga attigim pandispanya sabahtan disari cikardim aksama kadar kendine geldi ustelik tadinda da bir bozulma olmamisti.
Krema icin Burcu' nun gonderdigi tariflerden en kolayini secip hazir pasta kremasi ile krema sertlestiriciyi karistirip yaptim.
Seker hamuru da, hala gereken malzemeleri temin edemedigimden herzaman yaptigim ve benim tabirimle yalanci seker hamuru, iki araba ortaya cikarana kadar akla karayi sectim bide benim bu konuda ki beceriksizligim eklenince ustunde baya ugrasmam gerekti.
Bos bir zamanimda (nerden bulacaksam) hamur ile degisik sekiller yapmayi denemeyi listeme ekledim listede bir hayli kabardi bakalim ne zaman olacak bu kadar sey...



Misafirlerin karni acikip pasta kesme faslina baslayacagimiz sirada uykumuz geldi mecburen uyutmak zorunda kaldik. Pasta haricinde ki seylerin servisini yapip oglusumun uyanmasini bekledik.

Uyandiginda ise pasta kesmek istemiyordu guc bela ikna edip bu isi de hallettik ama sirtimizdan ter akti.

Ablam dogumgunune iki renkli kurabiye ve tuzlu kurabiye; babaannemiz nokul ve yaprak sarmasi; anneannemiz patates koftesi, makarna salatasi, halam ise islak kurabiye getirerek beni baya bir yukden kurtardilar cok tesekkur ediyorum ve ellerinize saglik hepsi cok gusel olmustu.

Bugunlerde favorimiz herseye "istemiyom" diye itiraz etmek, istedigi seyi henuz bulamadik bugunku doktor kontrolunde bu donemin herseye " hayir" donemi oldugunu ogrendim, dusunuyorum da hic iyi bir donem gelmeyecek galiba ; dis cikarma donemi, iki yas sendromu donemi, herseye hayir donemi diye boyle birbirinden zorlu donemlerden gecicez sanirim:)Bu arada wc egitimi yaria kaldi sanmayin butun bir hiziyla devam ediyor ama yeni yikadigim halilarda nasibini almaya basladi bile bazen " caba henuz hazir degil mi?" diye dusunuyorum ama bez lafini agzina bile almiyor hazir olmasa en azindan bezi isterdi herhalde..

Sadece evden disari cikarken bez bagliyorum. Bugun annemlere gittimizde cisi gelipte yerinde hoplayip ziplamaya baslayinca kavanoz taktigi geldi aklima cunku lazimlik yanimizda yoktu. Bastan yapmak istemedi icine bir parca atip bunu islatmasini istedigimizde oyuna gelip yapmaya basladi:)

Vee İki haftalik izine ayrildim oglusumla bol bol bagrisip cagrisicaz :)

Posted by Picasa

23 comments:

Papatya said...

Sevgili Yonca,
bu yuzden "zor ikiler" diyorlar ya bu doneme. Kucukcuk hayatinda pek cok *ilklerin* yasandigi bu donemde gercekten onlar da bazen ellerinden gelmeden boyle hissediyorlar, kendilerindeki ruhsal ve bedensel degisimi kabullenmeleri kolay olmuyor. Bazen saldirgan bazen asiri tepki verir oluyorlar. N'apalim bu da gececek. Mayacik da bazi gunler ne yapsan, ne etsen olumsuz tepki veriyor. Ustelik bizimki "hayir, istemiyooom" demekle yetinmiyor ayrica bunlari Yunanca da ifade ediyor, kendini elinden geldigince ifade edebilmek icin :))
Tuvalet egitimine gelince.. Dikkat edersen cocuklar parka gittiklerinde genellikle cis yapmiyorlar. Parka gitmeden once tuvalate oturmaya ikna edebilirsen, gonul rahatligiyla bezsiz cikabilirsiniz. Benim de baslangictaki en buyuk korkumdu, ya disarda yaparsa diye. Ama evde yapip da ciktiktan sonra basimiza bir kaza gelmedi simdilik :)
Sevgiler,
Papatya

ibeking said...

çok tatlı bu annesi çoooookkkkk

Annelog Atölye said...

Çok şeker olmuuuş buuuu:))

Aslı Cin said...

:)

Öncelikle Tukan da pastası da harika görünüyorlar.

Yaptıkları ise bir dönem sanırım, aynı şeyleri oğluş da yapmaya başladı ne yapacağız bilmem.

Şeker hamuru tarifini bana da verebilir misin, ben de bir şeyler yapmak istiyorum.

Gün said...

Nice sağlıklı mutlu yaşlara :) Senin de anneliğinin yıl dönümü kutlu olsun :)

Doruk said...

Bence harika olmuş, ellerine sağlık.
Bir büyüseler değil mi:)

sammy said...

Nice güzel yıllara....

mom said...

papatya; dedigin gibi surekli bir buyume surecinde olduklari icin sinirleri de surekli tepelerinde bize de sabredip bu donemleri atlatmak kaliyor:)wc konusunda dedigin gibi yapip cikmadan cisini yaptirabilirrsem yaptirip bezsiz disari cikmayi deniycem bakalim neler olacak:)

ipek; tatli ve asabi:))neler yapiyo bize gorsen...

annelog; saol o seker birde dillendi habire azarlayip duruyo bizi:)

asli evet kesinlikle cocuklar ayni donemlerden geciyo ben baska annelerle konustukca rahatliyorum
seker hamuru tarifine gelince 1 yemek kasigi nisasta (misir), 1 yemek kasigi pudra sekeri, findik buyuklugunde tereyagi, 1 yemek kasigi su ve kurdan ucuyla gida boyasini teflon tavada katilasana kadar pisiriyorsun hamur kivamina gelince alip 1 yemek kasigi nisasta ile yoguruyosun bu benim yalanci seker hamuru dedigim tarif, tek kotu yani buyuk parcalar yapamiyorsun esnek degil hemen kiriliyor acarken birde glikoz surubu ve yaprak jelatin ile yapilani var tarifi burcu' nun sayfasinda var daha super birsey...

gun ; cok tesekkur ederim gercekten anneligimin yildonumuz ayni zamanda hic bu sekilde dusunmemistim:))

burcu; ah ah buyuseler yegenimin ddigi gibi tek tek yaptigi yaramazliklari anlticam ona:))pastami begendigine sevindim ortmenim:)

bilge; evet cok cabuk buyuyorlar resimlere bakinca anliyoruz anca kosusurmaca icindeyken zaman gecmiyor gibi geliyor oysaki...

sammy; cok tesekkur ederim...

frosy; gelseydin keske gusel olurdu cidden seneye bekleriz o zaman:))

vintage biscuit said...

oy oyyy ne kadar guzel fotograflar bunlar
bayildim
nice mutlu saglikli yillara !!!

Imo Mzi said...

İyiki doğdum tuuuğkaan,iyiki doğduun tuuğkaan...
biraz geç oldu ama...

pasta harika görünüyor,çalişan anneler ne pastalar yapıyor :)) bense evkadını anne olarak bir çorba yapmaya üşeniyorum,süper olmuş,ayrıca arabalarda çok güzel görünüyo.onlarıda yidiniz dimi??:((

2 yaş sendromunu atlatınca 3.yaşta bir 3 yaş huysuzluğu arkasındanda 4 yaş sendromu geliyormuş,hepimize hayırlı olsun.
görüşmek üzere.

Aslı Cin said...

Teşekkürler, Burcu'nun sayfasına da bakacağım bu arada ama ilk denemelerimi senin tarifte bir yapayım bakayım .

mom said...

puskuut ; saol varol:) bu sene bol bol resim cekilmeye calistik ama bakarken yine de o kadar cok yokmus gibi geliyor :))

imo; oncelikle hosgeldin ne iyi ettin:))bu pasta isi merak isi galiba corba yapmaya bende usenirim ama bu tur seyler daha cok ilgimi cekiyor:))
demek 3.ve 4.yasindada huysuzluk olacak vay ki ne vay:))

asli denemelerini sabirsizlikla bekliyorum cok zevkli isler yapmaya baslayinca goruceksin

Age35 said...

Nice mutlu senelere...

Yazarken Eğlenen Adam said...

Valla kendi küçüklüğümü ve o iğrenç kakaolu pastaları hatırladım. :)))))
Kahrol Doğa Pastanesi emi... :P

Anonymous said...

O güselim mantıyı kim yapmış atlamışsın ya pes doğrusu!!! cık cık cık...
Kim yapmışsa ellerine sağlık miss gibi olmuştu.
Hem ayrıcana pasta işinin sonraya kalması çok daha iyi oldu hepsi birden aynı anda aynı midede ıykkkk olurdu.
Ya bide ben senin pastandan yiyemedim iyimi, daha doğrusu gösterdin ve kenara çektin (bunada ufak çaplı cıkcıkkk) Buna ne denir bilir misin???
Hadi canım hadi affettim seniii...

mom said...

age35 tesekkurler

atonica kardis demek kotu anilar canlandi gozunde:))haha haha

nagish demek pastamdan yemedin:(eshefle kinadim simdi seni, dogru mantiyi atladik annem yapmisti onuda, pasta hep masanin ustunde durdu ama ragbet gormedi garibim sonradan yendi:))

Burcu Karadaş said...

süperrrrrrr:))

nice nice kocaman güsel yıllara! :))

hep birlik inaşlahh

---OPTiO--- said...

nice mutlu yillara :)

Anonymous said...

bu kiz yok ortalarda yine bloklara daldi diye kontrole gelmistim kiii gunahini almisim obur tarafta yatacak yerim yok naparsin:)
ebru atay

zilsizzarife'nin yeri said...

nice nice mutlu senelere tuğki iyiki doğdun:)

mom said...

epru evde gecirdigim 2 yogun izin haftasindan sonra ise baslamak beni dinlendirdi mayismis bir vaziyette koltugumda oturuyorum bloglara bakamiyorum harbiden gunahimi aldin bak simdi:)))

optio, oncelikle bloguma hosgeldin:) ve tesekkurler her zaman beklerim:)

zilsizzarife sende hosgeldin beni mutlu ettin ayrica bebisin cok tatli Allah bagislasin
hepinize yeniden cok tesekkurler...

DRNEFES said...

selamlar...öncelikle bloguma comment yazıp da bu güzel siteden haberdar ettiiiniz için çok teşekkür ederim..
oğluşunuz çok tatlıymış maşallah..
ben sizin gibi hanımlara bayılıyorum...herseyi ewde üretmek..mesela ki aban gore yapımı çok zor olan bir pastayı..kayımvalideniz sanırım bafra nokulu getirmiş..görüşmek üzere...

mom said...

menopoz abla ziyaretin icin bende cok tesekkur ederim:)
nokullar evet bafra nokulu bayramlarda gelen misafirlere de ikram ediliyormus sanirimi boyle degisik seyler yapmak ve yemek cok hosuma gidiyor benim
gorusuruz:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails