Friday, February 24, 2006

KARMASIK GUNLER

KARMASIK GUNLER
Uzun bir zamandan sonra yeniden yazmaya baslamak zor oldu benim icin, takilip kaldim sanki. Yasadigim bazi olaylar hayata bakis acimi ve inandigim seyleri sorgulamama neden oldu. Kafam karisik sanki bir donum noktasindayim. I
nsanlar degisemiyeceklerini soyluyorlar ama bazi olaylar oluyor ki degismek zorunda kaliyorsunuz hatta kendiniz bile inanamiyorsunuz bu degisikliklere...
Bu yazi ya kafamdakileri aktarip bir parca da hafifleyecegimi dusunerek basladim ama sanirim yanilmisim, karisikliktan birsey cikmiyor.Sanki elim de karismis bir yun yumagi var ve ben ipin ucunu bir turlu bulamiyorum.
Belki biraz daha kabuguma cekilip dusunmeliyim. Belki aklimdakileri cikarip bir koseye atmayi basarabilirim o zaman. Boyle durumlar da hep beyin sarj aleti gibi birseyler olsun istemisimdir. Takildigin yerler de takicaksin ve desarj baslayacak bittigin de bir tuy kadar hafif oldugunu hissedeceksin.Insanlar arasinda ki iliskiler bazen yoruyor beni sanirim herzaman en one kendimi koyamadigimdan kaynaklaniyor. Karsimda ki uzulmesin, kirilmasin diye ugrasirken herseyi yuzume gozume bulastirdigimi farkediyorum. Bu da her seferin de birseyler alip goturuyor benden.
Hep rahat bir insan olmayi istemisimdir. Olaylar uzerinde fazla takilmamayi, cabucak unutmayi, hic olmamis gibi davranmayi. Ama yapi geregi bunlari gerceklestiremedim.Neyse tuhaf bir yazi oldu, anlatmak istediklerimi anlatamadim.

Tuesday, February 14, 2006

SEVGILILER GUNU LEZZETLERI

SEVGILILER GUNU LEZZETLERI
Aslinda hic sevgililer gunu icin ozel birseyler yapacak durumda degildim. Ama onceden kafama koydugum ve etkinlige de katildigim icin kendimi birseyler yapmak zorunda hissettim. Malumunuz hastalik ailemizi pek sevdi alinan onca onleme ragmen de gitmek bilmedi. Bu kis boyle gecicek korkarim. Bu sefer de bir oksurukle basa cikmaya calisiyorum. Oksuruk surubu, bal-limon-zencefil' e ragmen hala inat ediyor.
Neyse gelelim bu aksam icin neler yaptigima, ben sahsen yaptiklarimi begenmedim:) Neden derseniz halim olmadigi icin bastan savma yaptim herseyi, hayalim de daha farkli seyler canlandirmistim ama olmadi. Cok acemice oldular yani, simdi "e sen usta miydin sanki " diyebilirsiniz, haklisiniz henuz usta olamadim ama yine de begenmedim yaptiklarimi benden duymus olmayin:)
Arkadasimla bugun icin eslerimizin neler yaptigi ve bizim neler yapacagimiz konusunda konusurken ve ben ciceklerden umudumu kesmisken elinde alti kirmizi gulle cicekci girdi kapidan, "yonca hanim?" dedigi zaman gozlerim doldu su annelik pek bir garip bisey gozyaslariniz hazirda bekliyor sanki ve ilk firsatta dokuluveriyorlar :)

Iste bu kirmizi guller benim hediyem. Isten cikip eve gidince ustumu bile degistiremeden mutfaga daldim,yapilacak cok is vardi ama annem sagolsun hizir gibi yetiserek yardim etti.

Yemek olarak Keskinoglu'nun yumurta paketlerinden cikan bir yemek tarifini denemeye karar verdim. Adi Pilic Strudel, bazi malzemeler olmadigi icin, olmayanlarin yerine baska malzemeler kullandim. Malzemelere soyle bir goz atacak olursak;

3 adet kemiksiz tavuk gogsu

2 adet yufka

1 su bardagi ekmek ici

3 yemek kasigi hardal

1 kutu krema

1 cay bardagi sivi yag

Baharat olarak nane, susam, tuz ve karabiber

Oncelikle ekmek icini ve susami yuksek isida ki firinda kizarana kadar tutuyoruz. Diger yandan bir tavada etleri kusbasi seklin de dograyip, yag, nane, tuz ve karabiberle kavuruyoruz. Baska bir kapta hardal ve kremayi kisa bir sure pisiriyoruz yaklasik 10 dk olabilir, pisen krema ve hardal ikilisine kizarttigimiz ekmek icini ve etleri ilave ediyoruz.

Firin tepsisine 2 yufkayi ust uste yerlestiriyoruz, hazirladigimiz ici serit seklinde yufkanin uzerine koyup rulo seklin de kiviriyoruz. Yufkanin uzerine yag surup susam serptikten sonra da 30 dk firinda pisiriyoruz. Yapimi kisa ve tadi cok guzel oluyor, minik oglusum bile bayilarak yedi, esim de "bu kadar guzel seyler yapacagini bilseydim daha cok gul alirdim" diyerek kompliman yapti bana :) Ben goruntusunu sevemedim, yeterince sogumasini beklemedigimizden sanirim cok zor kesildi. Ama degisik bir lezzet klasik tadlardan sikilanlarin denemesini tavsiye ederim.



Eveet gelelim beni cok ugrastiran ama o kadar vaktimi aldigi halde gorunusunu bir turlu duzeltemedigim dogaclama pastama :) Icindekiler soyle;

1 adet hazir pandispanya
1 paket hazir keskul
5-6 adet ananas kurusu
1 paket meyve sosu
1 paket krem santi
Kirmizi gida boyasi

Pandispanya'yi kalp seklin de kesmek icin yagli kagittan bir kalp kalibi hazirladim kendime sonra kaliba gore kestigim de elim de bir adet kalp seklin de pandispanyam olmustu. Kalp seklin de olan hazir pandispanyaar da varmis ama ben onlardan bulamadim. Sonra meyve sosu, keskul ve krem santiyi paketin uzerin de yazan tarife gore ayri ayri hazirladik. Pandispanya' nin her iki ic tarafina meyve sosundan surdum, araya keskul ve suda bekleterek yumusattiktan sonra rondoda kucuk parcalara ayirdigim ananaslardan koydum. En ust kisim da krem santi surdukten sonra suslemek icin krem santi ve kirmizi gida boyasini karistirdim. Ayrica kucuk kirmizi kurabiyeler pisirdim ama kullandigim tarifte olculer garipti sekeri fazla geldi ve Calamity jane' in kurabiyelerine rakip olabilecek sertlikte kurabiyeler oldular :) Sonra annemle bu goruntuyu begenmedigimize karar verdik ve pasta kilik degistirerek tamamen kirmizi bir pasta oldu:)


Siz denemek isterseniz ananaslari daha az koymanizi tavsiye ederim cunku cok tatli oluyor ama lezzetli bir pasta oluyor dis gorunuse aldirmayin:)

Iste bir sevgililer gunu daha gecti, umarim hepiniz icin ozel birgun olmustur.

Monday, February 13, 2006

SEVGILILER GUNU


SEVGILILER GUNU

Sevgililer gunu geldi catti. Herkes de 14 Subat gununu ozel bir sekil de kutlayip, hediye secme telasi almis. Ben de o gun icin ozel bir yemek menusu hazirlama telasina girdim. Internette arama yapip alternatif menuleri gozden geciriyorum.
lk dusundugum sey kalp seklin de kirmizi bir pasta oyle belli bir tarif yok, birkac tarife baktim ve malzeme de bulabilirsem dogaclama bir pasta olacak. Yemek tercihimi iyi yapmam lazim zira bu yil kucuk bir sevgilim daha var onun da yiyebilecegi bir yemek yapmak istiyorum. Simdilik kafam da tavuk var. Bakalim yarin aksam neler cikacak ortaya umarim bir aksilik cikmaz.
Nereye baksam kirmizi kalpler ve cicekler var belki cogu kisi icin bu tur bir kutlama gereksiz geliyordur, " sadece birguncuk mu hatirlamak gerekir" diyordur ama yine de bu hazirliklar benim hosuma gidiyor. Cunku bu hayat kosusturmacasin da hergun ozenle menu hazirlama gibi bir luksumuz olmuyor en azindan benim olmuyor yapanlar vardir belki aramiz da...
Sevgililer gunu zaman icin de yolculuk yapip esimle ilk tanistigimiz gunlere goturdu beni. Pc basinda fazla zaman geciren insanlar oldugumuzdan tanismamiz da internetten oldu haliyle. Ilk olarak gorusecegimiz gun kalbim yerinden cikacakmis gibi atiyordu. Kendimizi yazarak birbirimize ifade ettigimizden gorunce hic yabanci gelmedik. Esim o gun evlenme teklif ettigin de olaylarin bu kadar hizli gelismesine inanamiyordum. Gozlerimin icine bakan bir cift goze utanip bakamadan " evet" cevabini verdim ve hala esimin ruh esim olduguna inaniyorum. Benim gibi cadisini idare ediyor kolay mi?:)
Sonra olaylar basladigi gibi hizla gelisti. Ailelerimizin tanisarak olayin daha da ciddi bir boyut kazanmasi, bir ev kurma telasi, kina gecesi, dugun hepsi 2 ay icin de oldu bitti:) Simdi olsa ayni seyi yaparmiydim? cevabim evet, cunku icimde ki ses surekli " dogru insan" tabelalarini gosteriyordu. Hala o tabelalari goruyorum :) Ask ve sevgi dunya da yakaladagimiz en buyuk mutluluklardan bence, dilegim herkesin bu muhtesem duygulari tadabilmesi. Buyuk askim apee ve kucuk askim oglusum sizleri cok seviyorum. Iyi ki varsiniz...
Tum sevgililerin sevgililer gunu kutlu olsun, kenetlenmis elleriniz hic ayrilmasin. Ask duygusunu henuz tadamayanlar uzulmesin birgun mutlaka "dogru insan " tabelalarini goreceksiniz :-D

Tuesday, February 07, 2006

AMAN TANRIIIMMM!!



AMAN TANRIIIMMM!!

Sardunya beni taa ne zamanlar soblemis technorati yi incelerken gordum. Kor gozlerimden dolayi cok cok ozur dileyerek abur cuburlarimdan soyle bir bahsetmek uzere klavyeyi rahatsiz etmeye basliyorum.

-Oncelikle diyorum ki: su abur cuburlar da olmasa hayatin ne anlami kalirdi ki? Bu fikrime katilmayan var mi? Eger varsa inandirici bir sebep one surmeniz gerekiyor :)
-En buyuk favorim bitter cikolata hem kendimi hakli cikaracak bir bahane de buldum :) Bitter cikolata kalp damarlarina iyi geliyormus. Hergun yenince de ayni etkiyi yaratir mi bilemem...
-Esim sayesin de dankek ci oldum ciktim. Markete gidince market arabasi dankeklerin oldugu raflarin yanina cekilip oglusum ve esim tarafindan transfer gerceklestiriliyo, tabi sonra gelsin kilolar :(
-Arada bir cips krizlerim tutar. Kendimi frenlemesem bu krizler devamli bir hal alicak...
-Kuruyemisli gunler; yine esimin yuzunden (cik cik cik) cekirdekli, antep fistikli, soslu misirli gunler yasariz taa ki ben bu gidise bir "dur" diyene kadar...
-Pikolata masum cikolata (kulahima anlat), bazen kendimi kaptiriyorum ve hergun 2 tane yemeden icim rahat etmiyor.
-Bu aralar oglusumun cubuk krakerlerine dadandim( ne ayip) O yerken benim agzima da tikistirdi birkac kere ve tepkime basladi, cubuk kraker de hastalik gibi birsey pakette ki cubuklar bitmeden insanin ici rahat etmiyor(o insan ben oluyorum iste)
-Yazin dondurma vazgecilmezler arasinda, hergun itina ile tuketilir.

Simdilik aklima gelenler bunlar. Ama karsi komsularimiz sayesin de abur cubur yerine meyve yemegi, kola yerine nar suyu icmeye alisiyoruz yavas yavas, her ne kadar okuyamayacak olsalar da tesekkur ediyorum kendilerine :))
Not: Bu isin sonunda bir de sobelemece vardi di mi? Ben guzelbebekler' in butun uyelerini sobeliyorum bakalim onlarin abur cuburlari neler mis?

Monday, February 06, 2006

ORTAYA KARISIK

ORTAYA KARISIK
Bu postu yazip yazmamakta kararsiz kaldim zira son gunler de hep hastaliklarimizdan bahsettim. Bunu da okuyunca "of Mom yeter artik" diyebilirsiniz. Ama oglusum hasta oldu kesin bir ugursuzluk var bizde. Millet halimizi hatrimizi sorunca "hastayiz" demekten utanir oldum artik. Bu kadar sik hasta olan insanlar degildik ne oldu bize anlamiyorum. Nefesi kuvvetli hoca mi aramaya baslasam acaba ?:)
Persembe aksami oglusum da hafiften baslayan ates Cuma sabahi baktigimiz da yukselmisti. Ates dusurucu verdigimiz de gecici olarak dustu ama ilacin etkisi gecince yukseldi. O gece 39 derece ye kadar cikti, esim de uyumadi sabah 6 ya kadar oturdu. Buyuklerin hastaligi neyse de kucuk cocuklarin hastaligi perisan ediyor insani. Cumartesi ilk isimiz dr.a gitmek oldu, gorunur de ates yapicak birsey yoktu, 6.hastaliktan suphelendi. Gidip tahlil yaptirdik zorda olsa, laboratuari ayaga kaldirdik. Ama sonuclar herseye degdi mikrobik birsey yokmus, buyuk ihtimalle 6.hastalik olabilecegini soyledi. Ne garip bir ad 6.hastalik dunyada o kadar isim varken neden bu ad, gerci kimse atesi yaratan mikrobu kesfedemedigi icin bulanin ismini koyma gibi bir olay da olmamis sanirim. Neyse boyle ates yapan bir hastalikmis, ilaci falan yok tek yapabileceginiz atesi kontrol etmek. Ates 2-3 gun suruyormus bizde bir butun gun surdu, sonrasin da deri de kizariklik ve dokuntu olabilecegi yaziyor internette ama ben henuz ona dair birsey goremedim. Doktorumuz antibiyotik ve ates dusurucu ilacimiza devam etmemizi soyledi. Bugun cok sukur iyiyiz ates tamamen dustu ama mizmizlik kaldi.
Calisan anne olmak ne kadar zor hos ev hanimlari da " bir de evde cocuk bakmayi gor" diyorlardir muhtemelen her iki tarafta hakli. Bugun evden ayrilirken dramatik sahneler yasadik, gozlerimin icine bakarak agladi oglusum...:(
Kar ne guzel yagiyor, pencereden baktigim surece tabi... Disar da kara eslik eden bir ruzgar var, karlari insanin gozlerine dolduruyor. Kafami egip geldim isyerine ve insanlarin sadece ayaklarini gorebildim, bakmadigim icin bir agacin dallari kafama degince neye ugradigimi sasirdim, goren olduysa gulmustur mutlaka, Allahtan agaca burun ustu toslamamisim :)
Bu aralar cikolata yemeyi biraktim nedeni ise tarti da 60.900 gr mi gormemdi, cok fazla bir kilo gibi gozukmeyebilir ama kilolarin toplanma yeri gobek cevrem olunca acilen vermem gerektigine karar verdim. Ayrica egzersiz yapmam gerekiyor ama kararsiz oldugum icin hangi egzersizi yapacagima henuz karar veremedim. Sikilastirici kremler aldim ama balik hafizaligim sayesinde aldigimi unutup surmeye baslayamadim ustelik tesadufen her gordugum de " aa ben bunlari da almistim di mi?" dedim kendi kendime.
Bu haftasonu Istanbul' a gitmek istiyorum ama havalar pek benden yana degil kar boyle giderse bu hayalim suya dusecek sanirim oysa bizim kizlarla bulusmamiz var ve grubumuzun Almanya ayagi olan Cigdem ile yuzyuze gorusme firsatini kacirmak istemiyorum. Iki arkadasimin yeni dogan kizlarini gormeyi de planliyordum bu gidisim de, bu sene kiz bebis yili galiba dogan cocuklarin cogunlugu kiz, erkekler yine azinlikta kaldi yazik:))

Wednesday, February 01, 2006

SATILIK GRIP:BAYANDAN, TEMIZ


SATILIK GRIP:BAYANDAN, TEMIZ
Ben yine hasta oldum.. Ne kadar degisik birsey degil mi? Son gunler de sikca yaptigim sey hasta olmak. Evin kapisina yazi asicam " itina ile hasta olunur" diye. 2 hafta once de hasta olmustuk ev halki cumbur cemaat, bu sefer cok sukur tek basinaydim. Is yerin de hasta olup dr.a gitmeyen arkadaslarimiz var saolsunlar sayelerin de yine gribe yenik dustum ama yikilmadim ayaktayim gribimle basbasayim mikroplara, viruslere yenilmedim buradayim (kafa saga yatik sag omuz hafif kalkik ve gozler kapali soylenecek) Umarim ve insalla uzuuunnn bir sure hatta HIC hasta olmam(amin:)) Yok ama artik bagisiklik sistemime iyi bakicam, her gun vitamin alicam, isirgan otu tohumu ve bal karisimi yapicam, bitki cayi icicem bol bol boyle olmayacak. Cay demisken aklima geldi lambamcinim Ofcay' in Kis Cayini icmis cok begenmis tavsiye etti gecen gun markete gittigim de aldim gercekten hos bir tadi var. Siyah cayin icin de tarcin, karanfil ve portakal aromasi var. Icerken burnunuza hos kokular geliyor. Daha onceden Lipton' un karamelli ve vanilya aromali siyah poset caylarini almistim ama pek hosuma gitmedi hatta hala dolapta bekliyorlar. Dogumdan sonra sanirim kendimi ihmal ettim, hamilelikte bunyem hergun dengeli beslenme, vitamin ve demir takviyelerine alismisti. Her gun yemekten gina geldigi icin yogurt, sut, meyve kisacasi yararli besinlerden ister istemez uzak duruyordum ama yanlis yaptigimi maalesef ogrenmis oldum. Dr.un her seferin de " burunda ki kikirdakta egrilik var" demesini duymaktan da biktim, yeter kardesim biliyorum tamam ameliyat onerdin ama hemen olmuyo bu isler iste saglik bu 40 kere dusunmen gerekiyo...
Neyse iyi diyelim iyi olalim, bundan sonra hasta olmayalim, kendimize iyi bakalim...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails