Thursday, September 28, 2006

ramazan ruhumuzu kaybettik hukumsuzdur

Avrupa Yakasinin dun aksam yayinlanan bolumune gulmekten kirildim desem yalan olmaz. Ozellikle Tahsin Amca "SAAAACCCIIITTTTTTTTTTTTT" diye haykirirken Asli ve Sacit' in nerdeyse uctuklari bolum cok iyiydi.
Gulse Birsel harikalar yaratmis yine.Ben cok seviyorum bu hatunu.
Dizide oyuncular bakimindan degisiklikler olunca eski tadini kaybedecegini dusunmustum ama yanilmisim dizi gittikce daha bir guzel oluyor sanki...
Yeni karakterlerin hepsi cok basarili gerci Sacit karakteri biraz Yilmaz Erdoganimsi gibi tarzi onu hatirlatiyor insana ama yine de diziye renk katmis. Kaybedilen Ramazan ruhu cok guzel bir sekilde islenmisti.
Geleneklerimiz yavas yavas yok oluyor giderek daha teknolojik bir hal alan hayatimizda gereksiz olarak nitelendirilmeye mahkum ediliyorlar. Ama bizi biz yapan bu geleneklerimiz degilmidir?
Nasil ki milletin paskalyasi, cadilar bayrami varsa bu da yillar boyu yasatacagimiz cocuklarimiza torunlarimiza aktaracagimiz bir gelenek olmali bence..
Icinizden bazilari belki "hadi canim eski kafalilik bunlar" diyecektir, garip gelecektir ama benim icin boyle...

Sahur oldu ışıyor,
Bülbüller ötüşüyor,
İftârda çay deyince,
Yüreğim tutuşuyor


Son iki senedir de davulcularimiza takilmis durumda, kaldirilmalari icin calismalar yapiliyor ama ben devam etmesini istiyorum tabi teneke calar gibi dimbada dimbada davul calan davulcular degil kastettigim alsinlar egitsinler, calarken bir yandan mani okumayi ogretsinler, kurslar acilsin bu is fasa fisodan degilde ciddi bir is olsun istiyorum.Ya bir davulcumuz var ona da sahip cikalim diyorum kotu mu ediyorum?

Maniler çiçeklidir.
Birbirine eklidir.
Davulcunun daveti,
Mutlaka böreklidir.


Sahip oldugumuz degerlere sahip cikamayan bir toplumuz ve sonunda robot gibi yasamaya mahkum olucaz sanirim, birbirimizden uzak, birbirimizi onemsemeyen bireyler olmaya basladik bile...

Davulumun ipi kaytan,
Kalmadı dizimde mintan,
Virin ağlaar bahşişim,
Alayım sırtıma mintan

Sonuc olarak diyorum ki geleneklerimizi "aayy ne kadar sacma, eskidenmis oyle seyler" deyip kucumsemeyelim. Guzel olanlari koruyalim, sevelim sevilelim dunya kimseye kalmaz.
(Tamam tamam guzel baglayamadim yazinin sonunu acken bu kadar oldu idare edin:))

Dip not: Maniler ve resim showtvnet.com sayfasindan alintidir.

Tuesday, September 26, 2006

keci patisi



Taa bir zamanlar bahsetmistim keci patisinden belki hatirlayaniniz vardir. Bir ara yazarim onu da demistim uzerinden uzun bir zaman gecti ve o ara bugun olabildi anca:)
Ben bu tatliyi cok seviyorum cok da kolay oluyor.
Icinde ;
2 yemek kasigi yogurt
yarim say bardagi sivi yag
2 yumurta
1 cay bardagi toz seker
1 paket kabartma tozu
ve alabildigi kadar un var yani su meshur kulak memesi kivamina gelene kadardan bahsediyorum.
Hamurunu haziladiktan sonra 1 cm kalinliginda aciyoruz, seritler kesiyoruz, o seritlerden dikdortgenler yaptiktan sonra dikdortgenleri de resimde gordugunuz sekilde kesiyoruz. Kizgin yagda kizarttiktan sonra uzerine pudra sekeri serpiyoruz iste bu kadar basit:) Posted by Picasa

Thursday, September 21, 2006

light a million candles

Posted by Picasa
The innocent victims of Internet child abuse cannot speak for themselves.
But you can.
With your help, we can eradicate this evil trade.
We do not need your money.
We need you to light a candle of support <http://www.lightamillioncandles.com>.
We're aiming to light at least One Million Candles by December 31, 2006.
This petition will be used to encourage governments, politicians, financial institutions, payment organisations, Internet service providers, technology companies and law enforcement agencies to eradicate the commercial viability of online child abuse.
They have the power to work together. You have the power to get them to take action.
Please light your candle at lightamillioncandles.com <http://www.lightamillioncandles.com> or send an email of support to light@lightamillioncandles.com.
Together, we can destroy the commercial viability of Internet child abuse sites that are destroying the lives of innocent children.
Kindly forward this email to your friends, relatives and work colleagues so that they can light a candle too.

kamyonet degil et kamyonusu

Posted by Picasa
Hayat su anda tekduze gidiyor. Daha dogrusu bir tembellik dongusune girdim diyeyim. Uzun zamandir pilates yapamiyorum gerci rejime devam ediyorum en son 57,5 idi kilom daha 2,5 kilo versem benim icin ideal olacak.
Pasta da yapmiyorum ama bu haftasonuna bir pasta yapmak istiyorum. Onun icin dun internette pastalara baktim o kadar guzel seyler var ki insan yemeye kiyamaz. Kardesim bu sene okullar acilinca ogretmenlik hayatina ilk adimini attigi icin bu konu ile ilgili birsey olsun istiyorum.
Unutkanligim sayesinde bazen aklima gelenler geldijkleri gibi ucup gidiyorlar not tutmayi bir turlu ogrenemiycem sanirim.
Gecenlerde okudugum bir yazida unutkanlik icin sudoku cozmenin yararli oldugu soyleniyordu bende hemen harekete gecip arastirma yaptim ve su programi kurdum ayrica sevilin bize sardirdigi kelimator oyunuda beyin jimnastigi icin super birsey deneyen olursa dikkat edin bagimlilik yapabilir:)
Bu siradanligin icinde tek siradan olmayan oglusum, hergun beni sasirtmaya devam ediyor.
Dun aksam kamyonete "et kamyonusu" diyerek beni baya guldurdu.
Babaannesi ve dedesine de gun gectikce daha cok alisiyor.
Bu sabah saat 7' de uyandi ki normalde uyanma saati 11 di son gunlerde, nasil ise gidicem diye dusunurken bir yandanda anlatmaya basladim
- anne ile baba ise gidicek, para kazanicak, sana cici alicak , oyuncak alicak
-ı ııı para kazanamaaa
-ama sonra oyuncak araba alamayiz
-bende ise ditcem atti ditcem
-ise anne ile baba gider cocuklar evde oturur babaanne ve dede ile oyun oynar, uyur, mama yer
O sirada dedemiz koltuga dizdigi oyuncak araba konvoyunu Tugkan' a gosterir
-Tugkan bak arabalari dizdim ben oynuycam sen oynama
-anne sen git ben aabalarla oynucam.....
Iki dakikada oyuncak araba konvoyuna satildik anlayacaginiz.

Wednesday, September 13, 2006

tencere pizzali kahvalti

Tatildeyken halam bir pazar kahvaltisina davet etmisti bizi, tencere pizzasi diye bir pizza yapmis tadi cok guzeldi ve dedigine gore kolay bir tarifti. Henuz evde yapip denemedim ama tarifi soyleymis




3 kahve fincani un,1 kahve fincani yogurt,1 yumurta,1 cay kasigi kabartma tozu, 1 cay kasigi tuz,2 corba kasigi sivi yag, uzerine koymak icin sucuk, salam, kasar,zeytin

malzemelerini koyup hamuru yogurduktan sonra yaglanmis genis tencere yada teflon tavaya koyuyoruz uzerine de malzemelerini de koyduktan sonra kisik ateste 15 dk. sure ile pisiriyormusuz. Piserken yine de kontrol etmek lazim sanirim.


Daha sonra bu haftasonu kardesimin istegi uzerine yine halamin tugkanin dogumgununde yaptigi islak kurabiyelerden yaptim tarcinli kurabiyeden sonra en kolay yapılan kurabiye ilan ettim ben bu kurabiyeyi ve tadi cok guzel browniyi andiriyor.Dogumgunu resimlerinde gorundugu icin resim cekmedim. Pistikten sonra uzerine pudra sekeri-hindistan cevizi ya da cikolata sosundan birini dokerek susleyebilirsiniz.

Onun tarifi ise ; 1 paket margarin,1 paket kakao,2 yumurta,1 çay bardagi toz seker,vanilya,kabartma tozu alabildigi kadar un

serbeti:2 cay bardagi tozseker,2 cay bardagi su,serbeti 1 tasim kaynatip sonduruyoruz,

puf noktalari:kurabiyeyi cok pisirmiyoruz ustleri catlamaya baslayinca elinizle hafifce dokunun yumusak olsun serbeti cekebilmesi icin ayrica dokerken kurabiye ve serbet sicak olacak.


Posted by Picasa

Gectigimiz pazar gunude kardesim acem pilavi yemeye davet etti bizi. Tatli ve tuzlu lezzetleri birarada sevmeyen benim bile cok hosuma gidiyor bu pilav , yapilisi biraz zahmetli ama inanin denemeye deger.Tarifi ise burdan alabilirsiniz.Kardesimde cok guzel yapmisti eline saglik ozgecim.

Oglusum bu haftasonu markete gittigimizde yine birsey soyleyerek beni sasirtti. Aldiklarimizi odemek uzere kasadayiz bir yandan kasiyerin gecirdiklerini posetlere dolduruyoruz asagilardan bir ses geldi-oturtsana cocuunuuuuukasaya oturup oda poset dolduracakmis, cok alem oldu bu cocuk durup durup birseyler soyleyerek beni dumura ugratiyor.

Cocuklarin bilmis laflar soyleyerek buyukleri sasirttigini biliyodum ama bu kadar bilmisini beklemiyodum dogrusu...

Tuesday, September 12, 2006

link ekleme festivali

Yeni bir blog yeni bir dunya demek benim icin. Hepsinden farkli farkli seyler ogreniyorum.Bazen bloglari kesfetmeseydim hayatim nasil olurdu diye dusunuyorum.
Cok sevdigim pasta yapma hobimi gelistiremez yine hayatimda olan bitenleri bu kadar cok fotograflama arzusu ile dolup tasmayip gelecekte bakilmak uzere buyuk bir fotograf arsivim olmazdi herhalde...
Herzaman dile getirdigim gibi iyi ki bloglardan haberdar olmusum ve iyi ki sizleri tanimisim.

Ilk olarak zarife' den bahsediyim, zarife oyle bildigimiz zilli zarifelerden degil zilsiz zarife ve cok tatli(maasallah) bir findik kurdu var.

menopoz abla, gordugum kadariyla pozitif bir insan onunla bafra pideleri sayesinde tanistik umarim birgun karsilikli oturup bafra pidesi yeme sansimiz olur.

imo' nun iki blogu var, aslinda birden fazla blogu olanlarin hangi blogunu listeye eklesem diye dusunur dururum hepsi birbirinden guzel oluyor cunku bundan sonra yapabilirsem yanyana eklemeyi deniycem bakalim basarabilcekmiyim, bu arada hala kiki hanimla tanismadiysaniz cok sey kacirdiniz demektir.

banu ise sevimli mi sevimli atesin annesi, resimlerine bakinca tombis yanaklarini minciklamak geliyor insanin icinden:)

zuhal yalcin' i postuma yazdigi yorum sayesinde kesfettim iyi ki de gelmis ve yorum yazmis o kadar guzel seyler yapiyor ki hayran kaldim o guzel seyler icin ellerine saglik zuhal...

figende bir anne blogunda annelik tecrubelerini ve tatli berkay' in resimlerini gorebilirsiniz.

yemekkokusunda oncelikle dikkatimi ceken blogun hos goruntusu oldu, ellerine saglik tugba hem boyle guzel bir blog ve yaptigin nefis yiyecekler icin...

kiraze nin blogu yemek agirlikli bir blog yaptigi arabali pastada gozum kaldi :)

ada nin blogunda hem adanin maceralari hem de annesinin annelik maceralari var ve bu maceralar bizim gibi anneler icin yol gosterici olabiliyor.

optio nun blogunda cok guzel yazilar ziyaret edip okumanizi tavsiye ederim.

susamında bir yemek blogu var ve kiymali-sucuklu pideleri gorunce agzinizin suyu akacak:)

Sanirim bu seferlik de bu kadar aklimdakilerin hepsini yazdim ve bundan sonra takip edicem.

Wednesday, September 06, 2006

pembe gonlum sende


Bu resimlere oturup post yazmistim amma velakin picasanin azizligine ugradim hepsi ucup gitti.

Neyse yeniden yazicaz bir dusuneyim bakalim neler yazmistim..
Gecen cumartesi babamizin dogumgunuydu. Insanoglu olarak biraz garipmiyiz neyiz bir yas daha yaslaniyoruz diye kutlama yapiyoruz ama is lafa geldiginde yaslaniyoruz diye hayiflaniyoruz...


Dogumgunu icin bu pembe pastayi yaptim ben, hazir ahududulu pasta kremasi kullandim ama pastada ahududu tadini sevmedigim icin pek hosuma gitmedi.
Ablamda asagidaki resimde gorulen pogacalari yapti. Isyerinde bir arkadasinin annesi yapip yolluyormus ve afiyetle yiyorlarmis. Yanliz tarifini almayi unuttum...

Oglusuma gelince 2.yas rutin kontrolu icin dr.a goturdugumuzde kan tahlili istedi bizden sonuclarina bakinca kansizlik oldugunu soyledi. 2 ay boyunca ferrum surup kullanacakmisiz, birde zinco ve sanasol vitamin verdi, kis geliyorya bunyeyi kuvvetlendirmek lazim...

Wc egitiminde olumsuz gelismeler oldu, lazimliga oturmak istemedi, sordugumuzda cevap vermedi ve bol bol kaza oldu. Dr.a bunlardan bahsettigimde wc egitimine erken basladigimi soyledi, uzuldum bunu duyunca o gun bugundur kendime kizarak geciriyorum gunlerimi keske daha sonraya biraksaydim diye...

Cok bilmisliklerimiz ustumuzde bugunlerde, evde ustune oturduugunda gezdirdigimiz bir oyuncak arabasi var ona oturmus ve bana sesleniyo

-noncaa sursene cocuunuuuuu diye,

birde beni tirmaladiginda hafifce eline vurmustum, elimi yanagina goturdu ve

-noncaaa sevsene cocuuunu diyerek yuregimi burktu duyanda evde iskence yapan annelerden sanicak beni...

Birisi hapsurdugunda " cok yasa sen" demeyi ogrenmis, gecenlerde kendi kendine mirildaniyordu kulak kabarttigimda sarki soyluyormus " hasset tukenmez gibiii" diye:))

Korkarim birkac sene sonra benden daha cok sey bilecek...

Tuesday, September 05, 2006

veeee karsinizda "camur" ve sarkisi "hara"

Gecen gunlerde kardesim pc basinda birseylerle mesgulken bir sarki calmaya basladi bastan pek kaale almadim dinledikce hosuma gitti " bu da nerden cikti ne gusel birsey" demeye basladim, biyolojik olarak olmasada manen kardesim olan kadr gondermis her ne kadar bu postu okuyamasanda sen cok yasa emi deli kadir:))
sarkiyi birkac kez arka arkaya dinledik, simdiye kadar dinlemediyseniz siddetle ve siddetle tavsiye ederim .
Sarkiyi soyleyen grubun ismi "CAMUR" ben simdiye kadar hic duymamistim, sarkinin ismi ise "HARA" birde "SERGUZEST" diye bir paracalari varmis henuz dinlemedim en kisa zamanda dinleyecegimdir...

Sarkinin sozleri cok hosuma gitti

Dize geldim anladımki bu alem budur
Yazamadım sevdiğime beş altı satır
Neyse dedim ve duruldum tutuldum aşka
Hem üzüldüm hemde üzdüm susaydım keşke
Duman oldu o halimden eser kalmadı
Aşkım ziyanım gülüm baharım
Meyhanelerde sakiler derman olmadı
Çok istedim olsun diye sensiz olmadı
Bana yine gül yüzünle gel tek sözünle gel
Gözüm yolda gönlüm sende kaldığı anda gel
Yana yana yaz oldu kışım kor oldu düşüm
Can yürekte yürek sende kaldığı anda gel
Geceleri gündüzlere katıp dururuken
Sıkılmadan orda burda atıp dururken
Uzun ince bu yollarda kayarken alem
Ne hallelere düştük ulan durup dururken
Duman oldu o halimden eser kalmadı
Aşkım ziyanım gülüm baharım
Meyhanelerde sakiler derman olmadı
Çok istedim olsun diye sensiz olmadı
Bana yine gül yüzünle gel tek sözünle gel
Gözüm yolda gönlüm sende kaldığı anda gel
Yana yana yaz oldu kışım kor oldu düşüm
Can yürekte yürek sende kaldığı anda gel


Tek kelimeyle super baska diyecek sozum yok...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails