Thursday, April 24, 2008

butun kizlar toplandik

Gecen sene baslamistik aslinda bu butun kizlar toplanma isine ve en son sira kimde kaldi diye bir sorun?? Tabi ki ben de... arkadasimizin dogum yapmasi ve araya yaz tatilinin girmesi gibi nedenler ile baya ertelemek zorunda kaldik. Sonunda organizasyon tamamlandi ve toplanabildik.
Degisik biseyler denemek istedim aslinda su altta gordugunuz kurabiyelerin ustu royal icing ile suslu olacakti ama son anda mikserin azizligine ugradim ve yeni malzeme almaya vaktim kalmayinca hazir dekor sekeri ile kapattim ustlerini.
Uc renkli sac orgusu olan seylerin adi Uc Renkli Batonlar tarifini Sana' nin "Hamur İşleri" tariflerinin olduğu kitaptan gozume kestirmis daha gece yaz. Cok orjinal gorunmuslerdi yapimi biraz oyaliyor insani ama sonuc guzeldi bence o kadar ugrasmama degdi.
Malzemeleri soyle;
4 su bardagi un
yarim corba kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
1 corba kasigi sirke
1 paket sana margarin (oda sicakliginda )
1 yumurta
2 corba kasigi biber salcasi (bu miktar hamuru fazla sivi bir kivama getirdigi icin un eklemek zorunda kaldim 1 kasik bence daha iyi )
1 corba kasigi zeytin ezmesi
4 corba kasigi semiz otu (kucuk kiyilmis)
Unu eleyerek tum malzemeleri karistirip puruzsuz bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz. Hamuru uc esit parcaya bolup hepsine ayri ayri biber salcasi, zeytin ezmesi ve semiz otu karistirip 20 dakika dinlendirmek uzere buzdolabina koyuyoruz.
20 dk sonra uc ayri renk hamurdan parcalar koparip elimizle tezgah uzerinde seritler hazirlayip sac orgusu sekli verdikten sonra yagli kagit uzerine dizip 200 derecede onceden isinmis firinda 15-20 dk pisiriyoruz.

Bu kurabiyelerin tarifini suradan aldim cok kolay oldular ama dikkat biraz hizli pisiyorlar.



Buda favori tatlim ve beni ugrastirmayan tiramisu tarifini gecen yuzyillardan birinde yazmistim.
Birde patatesli borek vardi annemin yaptigi ama fotografini cekmeye firsat bulana kadar bitmisti.

3 comments:

gulece said...

uff hepsi cok guzel gorunuyor kiziiim.olsa yerim yani.eline saglik diyim bana faydasi olmadi ama.neyse:)

mom said...

sanada yaparim usulmeeeeeeeeeee gulom:))

вuяcynι said...

böle gördükçe üzülüorum:B çok özeniorum..evlenip çocuk çoluğa karısıp tiramisu mu yapsam.yapmaya çalışsam yani (: amma süper olurdu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails