Friday, April 04, 2008

Oylesine karaladiklarim

Hayat bir iluzyon bunu farketmeden yasadigimiz surece sorun yok farkettigimiz zaman bocaliyoruz ama zaman gecince unutup iluzyon gosterisini izlemeye devam ediyoruz.
Insanlarin cogu depresif bir ruh halinde ve bu durumdan kurtulmak icin caba harcanmiyor. Hatta bu durum insanlarin hosuna gidiyor ve yardim talepleri reddediliyor.
Karmasik bir yapiya sahibiz oyle ki biz bile bazen anlayamiyoruz kendimizi.
Tanidigimizi sandigimiz insanlarin bilmedigimiz yonleri oldugunu ogrendigimizde uzuluyoruz, bir sure anlam veremiyoruz ama sonra buna da alisiyoruz. Cunku insanoglu her duruma alisabiliyor ya da alismak zorunda...
Prensiplerden vazgecilebiliyo, insanlar degisebiliyo, tabular yikilabiliyo yeter ki insan istesin
Kucukken cok istedigimiz buyumek, buyumeye baslayinca aci veriyor ama geri donusu yok buna da alismak zorundayiz.
Fazla beklenti insani hayal kirikligina ugratiyor. Ya beklentileri azaltmali ya da polyannacilik oynamali.
Anne olmak insani bir his yumagina ceviriyor herseyi derinden hissetmenin ne oldugunu cok iyi anliyorsunuz.
Sizi en cok, sizi seven insanlar yaraliyor. Belki hic beklemediginiz icin, toparlanmak zor oluyor bazen de olmuyor...
Bencillik herzaman ise yariyor, kendini sevmek ve ben merkezci olmak kulaga hos gelmese de duygusal darbelerden korunmaniza yardimci oluyor.
Her insanin bir hobisinin olmasi gerekiyor cunku sıkıntılı anlar daha cabuk atlatilabiliyor.
Inandigimiz degerlerden vazgecmek aci verici olabiliyor ama her acinin aslinda kotu olmadigini ve insani olgunlastirip, diklestirdigini ogreniyorusunuz.
Son olarak bu ogrendiklerimin dogru olmadigini ve bakis acimin degisecegi gunleride yasama olasiligi oldugunu biliyorum. Bu ogrendiklerim bir isime yaramiyacak ya da hepsi bir anda sacma gelmeye baslayacak ama ben elimde ki karmasik yumagi cozmeye devam edicem.

2 comments:

gulece said...

bence dogru tesbitler.aci ama gercek.yine de guzel ama yasamak beeee.herseye ragmen.sagligi kaybetme, yakinlarin olumu,cocugunun hastalanmasi gibi durumlarda anliyorsun ki o karmasik yumagi cozmeye calismanin da aslinda hiiic manasi yokmus.bence...nacizane.

mom said...

bazi zamanlar guzel bazi zamanlar degil gibi geliyor yasamak ama guzel gelmedigi zamanlarda da guzel kisimlarini dusununce iyi geliyor insana
yumak bence cozulmeyecek bosuna ugrasiyoruz :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails