Wednesday, October 21, 2009

O bir ninja olmayan Turtle

Kac sene bizimle kaldı tam olarak hatırlayamıyorum malum balık hafızalık var. Amac oglusuma hayvan sevgisi asılamaktı, allerjik bir bunyeye sahip oldugundan kedi, kopek turu tuylu hayvanlar ve cicekli bitkiler yasakli iken tek makul secenek bir su kaplumbagasıydı. Isın aslı mavi bir balık almaya gitmistim aslında, kuyrugu kıvrım kıvrım suslu mu suslu bir balık... Ama bir kapta ust uste cıkmıs yaramaz cocuklar gibi surekli kıpırdanan kaplumbagaları gorunce cok hosuma gitmisti.
Eve getirdigimde bir kahve fincani agzindan daha kucuktu belkide, oglusuma ismi ne olsun ? diye sordugumda --toz seker-- demisti ve biz kısaca ona --seker-- diyorduk.



Buyudu kocaman oldu, iki kere evin icinde kayboldu, bir keresinde koltugun altında digerinde ise televizyonun arkasında duran kablo obeginin altında bulmustuk.
Hayır olmedi boyle anlattıgıma bakmayın, fazla buyudugu icin kabına sigmamaya basladi, eni konu akvaryum alıp bakmak gerekiyordu. Aksamdan aksama eve gelen insanlar grubu oldugumuz ve genelde yorgun geldigimiz icin daha fazla devam edemedik.
Bir cozum dusunurken ki buldugum bir tatlı suya bırakmaya gonlum el vermedi. Bugune kadar yemeginin onune gelmesine alısık bir hayvan icin dogal hayatta yasamaya baslamak imkansız olacaktı onun icin.
Surekli kitap aldığım bir dukkan var ve dukkanda kocaman bir akvaryum ve akvaryumda birkac tane su kaplumbagasi ve bilmedigim bir tur kocaman su kaplumbagasi daha, kitapciya sordum evde ki kaplumbagayida getirsem buraya, hepsi beraber arkadasca yasasalar, benimde gozum arkada kalmasa?? tamam dedi getir zaten bunlarida baskalari getirdi. Evde artık bakamıyormuslar. Ertesi gun koydum bir dondurma kabına goturduk seker efendiyi bıraktık arkadaslarının yanına, onların arasında katılınca hangisi oldugunu sasırdım hepsi birbirinin aynı.
Normalde hayvanların bu sekilde keyfi amacli alınıp, oyuncak niyetine kullanılmalarına karsıyım gerci biz oyuncak gibi gormedik evin en kucuk en sessiz bireyi oldu herzaman ve hala ozluyorum yeşil kafayı.Boylesinin onun icin daha iyi oldugunu hatırlatıyorum sık sık kendime.
Simdilerde ise oglusum balık istiyor ama bir taraftanda hala kararsız.Istiyorsan alalım bakalım diyorum ama vazgecip neyse diyor istemiyorum. Bende cocuklugumda kardesimle birlikte kavanozda balık yetistirme maceralarımızı dusununce istemesin diye gozunun icine bakıyorum.
Balıkların bakımı su kaplumbagaları kadar kolay olmuyor. Cok hassaslar surekli ilgilenmek gerekiyor ve hal boyleyken ben birkac balık katletmek istemiyorum.
Neyse simdilik balık mevzusu unutulmus gibi ama aklım hala o guzel kuyruklu mavi balıkta, ismi Beta olabilir ama yine de emin degilim.
Ah ah seker simdi arkadaslarınla mutlusu musun acaba?

Monday, October 12, 2009

Muzlu Trifle



Nigellayi izleyip bi heveslere kapiliyorum, pratik lezzetler ve evdeki malzemeleri degerlendirme gibi konularda bana fikir veriyor. Muzlu Trifle da evdeki muzlari ve muzlu keki degerlendirmek isterken ortaya cikmis bir tarif.
Aslinda isin komik yani muzlari degerlendirmek icin degisik bir muzlu kek tarifi denemistim o da husranla sonuclaninca onuda degerlendirmek icin aklima trifle geldi.
Trifle evde kalan keklerinizi degerlendirmek icin pratik ve lezzetli bir tatli, mevsim meyvelerine gore yada damak zevkinize gore cesitlendirebilirsiniz. Halihazirda kekiniz yoksa kedidili bizkuvide isinizi gorecektir.
Ben yaptigim kekin tarifini suradan almistim. Ama orda ki tarfile kelalaka bir kek cikti ortaya, yorumlari inceledigimde benimle benzer sorunlari yasayanlar oldugunu gordum.

Malzemeler:

- 7-8 kucuk dilim kek (aslinda kullanacaginiz kabin buyuklugune ve ne kadar kek kullanmak istediginize bagli)
- keklerin arasina surmek icmek 1 adet muzlu hazir puding ( normalde recel suruluyor kullanilan meyveye uygun ama muz receli olmadigi icin danonenin hazir muzlu pudinglerinden kullandim)
- 5 yemek kasigi muz likoru (likor kullanmak istemezseniz kekleri baska birseyle islatabilirsiniz)
- 1 su bardagi toz seker
- 2 yemek kasigi nisasta
- 200 ml sut
- 2 yumurta sarisi
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket cikolata sos
- 1 adet muz
- uzerini suslemek icin cikolata

Once kremasini ve cikolata sosunu hazirlayip kenarda sogumaya birakabilirsiniz.
Krema icin yapilmasi gereken sey;

- sutun icine yumurta sarilari, nisasta ve sekeri ekleyip orta ateste koyulasana kadar karistirarark pisiriyoruz, koyulasinca ocaktan alip labne peynirini karistirip sogumaya birakiyoruz.
- cikolata sosu paketin ustunde yazan tarife gore hazirlayip onu da sogumasi icin bir kenara birakiyoruz.

Trifle icin buyuk cam bir kaba ihtiyacimiz var. Ben ozel trifle kaplarindan bulamadim su kocaman devasa kadehlere benzeyen cam kaplar. Eger uygun bir kap bulduysak en altina kekleri yerlestiricez. Bunun icin dilimleri ortadan ikiye kesip aralarina puding surmemiz gerekiyor. Bastirarak kabin en altina diziyoruz kek dilimlerimizi ve likor ile islatiyoruz.
Keklerin uzerine sogumaya biraktigimiz cikolata sosu dokuyoruz.
Cikolata sosun uzerine muz dilimlerini yerlestiriyoruz fotograftada goruldugu gibi ve en son hazirladigimiz kremayi dokup uzerini damla cikolata yada cikolata rendesi ile susluyoruz.
Katlarimizi olusturduktan sonra 1 saat kadar dolapta sogumasina izin veriyoruz. Soguduktan sonra dondurma kaselerine koyup servis yapabilirsiniz.
Dikkat edin seker komasina girebilirsiniz...

Thursday, October 08, 2009

yapicam bir pasta ustume gelme!!!

Okul isi iyi gidiyor
Fotograf isleri uzun suredir sekteye ugrasmi durumda, rahatsizim
Pasta islerinde macaronlardan sonra birkac sey denendi ama hala seker hamurlu pasta denenemedi

Oglusumun okul hikayeleri pek guzel oluyor. Hergun okuldan geldikten sonra bana telefon aciyor, yani telefon ettigimde konusmak icin nerdeyse yalvardigim cocuk inanabiliyor musun blogcum. Ve uzun uzun konusuyor neler yaptigini. Mesela gecen gun sinif baskani olmus. Kalem kutularini dagitmis arkadaslarina. Sonra bir canta yapmis uzerinde hikayesi olan bir resim ciziliydi. Keske fotografini cekseydim.
Saclari kesildi yine istegi uzerine amerikan trasi, o gun berber jole ile arkaya taramis ust kisimda ki uzun saclari. Geldi ve aynanin basindan yarilmadi o gun sık sık bozulmus mu diye aynaya bakti.
Ertesi gun biraz bozulmustu spreyle duzeltmeye calistik. markete gittigimizde soyle dedi
-seyyy kendime jole alsam mi?
Simdi kendine ait kucuk bir jolesi var.Ama okul disinda surecekmis. Okulda saclarini degisik goren arkadaslari dokunmak istiyormuslar.Bizimki cook cocuk gelemez oyle samimiyetlere :))
Dun mutfaktaydi anneannesi ile buzdolabi acilip kapandiktan hemen sonra yeniden acilmiyor bir sure beklemek gerekiyor. Acmak icin cabaladiginda anneannesi acilmaz simdi dedi o da ne zaman acilir yarin mi diyerek espri yapti.
Tabi simdi ne var bunda diyeceksin blogcum ama bir cocugun buyumesine tanik olmak ve espri yapmaya baslamasini gormek cok keyifli.

Bu haftasonu macaron yapasim var, seker hamurundan hala korkuyorum ve basarisiz olup hevesim kacacak diye de surekli erteliyorum sanirim. Ama korkunun ecele faydasi yok tabi ve bu isi bu kadar gozumde buyutmenin anlami da yok onu da biliyorum. Kendi kendime gaz verdigiminde farkindayim blogcum, acaba bu haftasonu macaron degilde bir atilim yapip su seker hamurlu pastayi yapsam mi?
Hımm bu konu uzerinde dusunmeliyim.

Fotograf cekme isine de baslayamadim bir turlu. Sanki tek programliyim bir ise odaklandigimda baska bir is yapamiyorum sanirim. Su anda aklimda pasta isleri var ve fotograf icin fikir uretemiyorum.
Tamam mizmizlanmiyorum hepsini yapicam sira ile. Tabi oglusumla bol bol vakit gecirdikten sonra. Bayiliyo surekli oyun oynamaya, oyuncu maymun diyorum o da kabul etti oyle oldugunu.Gecen gun telefonda sohbet ediyoruz yine saka yapmisti sanirim. Demek beni kandirdin dedim, ee sen diyorsunya ben oyuncu maymunum dedi :))
Tatil gunlerinde evden cikilmasin, pespese oyun seanslari yapilsin ondan keyiflisi yok. Tikandigimiz zamanlarda cizgi film izleme aralari veriliyor. O benim herseyim...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails