Monday, February 06, 2006

ORTAYA KARISIK

ORTAYA KARISIK
Bu postu yazip yazmamakta kararsiz kaldim zira son gunler de hep hastaliklarimizdan bahsettim. Bunu da okuyunca "of Mom yeter artik" diyebilirsiniz. Ama oglusum hasta oldu kesin bir ugursuzluk var bizde. Millet halimizi hatrimizi sorunca "hastayiz" demekten utanir oldum artik. Bu kadar sik hasta olan insanlar degildik ne oldu bize anlamiyorum. Nefesi kuvvetli hoca mi aramaya baslasam acaba ?:)
Persembe aksami oglusum da hafiften baslayan ates Cuma sabahi baktigimiz da yukselmisti. Ates dusurucu verdigimiz de gecici olarak dustu ama ilacin etkisi gecince yukseldi. O gece 39 derece ye kadar cikti, esim de uyumadi sabah 6 ya kadar oturdu. Buyuklerin hastaligi neyse de kucuk cocuklarin hastaligi perisan ediyor insani. Cumartesi ilk isimiz dr.a gitmek oldu, gorunur de ates yapicak birsey yoktu, 6.hastaliktan suphelendi. Gidip tahlil yaptirdik zorda olsa, laboratuari ayaga kaldirdik. Ama sonuclar herseye degdi mikrobik birsey yokmus, buyuk ihtimalle 6.hastalik olabilecegini soyledi. Ne garip bir ad 6.hastalik dunyada o kadar isim varken neden bu ad, gerci kimse atesi yaratan mikrobu kesfedemedigi icin bulanin ismini koyma gibi bir olay da olmamis sanirim. Neyse boyle ates yapan bir hastalikmis, ilaci falan yok tek yapabileceginiz atesi kontrol etmek. Ates 2-3 gun suruyormus bizde bir butun gun surdu, sonrasin da deri de kizariklik ve dokuntu olabilecegi yaziyor internette ama ben henuz ona dair birsey goremedim. Doktorumuz antibiyotik ve ates dusurucu ilacimiza devam etmemizi soyledi. Bugun cok sukur iyiyiz ates tamamen dustu ama mizmizlik kaldi.
Calisan anne olmak ne kadar zor hos ev hanimlari da " bir de evde cocuk bakmayi gor" diyorlardir muhtemelen her iki tarafta hakli. Bugun evden ayrilirken dramatik sahneler yasadik, gozlerimin icine bakarak agladi oglusum...:(
Kar ne guzel yagiyor, pencereden baktigim surece tabi... Disar da kara eslik eden bir ruzgar var, karlari insanin gozlerine dolduruyor. Kafami egip geldim isyerine ve insanlarin sadece ayaklarini gorebildim, bakmadigim icin bir agacin dallari kafama degince neye ugradigimi sasirdim, goren olduysa gulmustur mutlaka, Allahtan agaca burun ustu toslamamisim :)
Bu aralar cikolata yemeyi biraktim nedeni ise tarti da 60.900 gr mi gormemdi, cok fazla bir kilo gibi gozukmeyebilir ama kilolarin toplanma yeri gobek cevrem olunca acilen vermem gerektigine karar verdim. Ayrica egzersiz yapmam gerekiyor ama kararsiz oldugum icin hangi egzersizi yapacagima henuz karar veremedim. Sikilastirici kremler aldim ama balik hafizaligim sayesinde aldigimi unutup surmeye baslayamadim ustelik tesadufen her gordugum de " aa ben bunlari da almistim di mi?" dedim kendi kendime.
Bu haftasonu Istanbul' a gitmek istiyorum ama havalar pek benden yana degil kar boyle giderse bu hayalim suya dusecek sanirim oysa bizim kizlarla bulusmamiz var ve grubumuzun Almanya ayagi olan Cigdem ile yuzyuze gorusme firsatini kacirmak istemiyorum. Iki arkadasimin yeni dogan kizlarini gormeyi de planliyordum bu gidisim de, bu sene kiz bebis yili galiba dogan cocuklarin cogunlugu kiz, erkekler yine azinlikta kaldi yazik:))

6 comments:

Annelog Atölye said...

Hepimizin genel hali Mom'cım, şu kış bitince biraz hastalıklar da hafifler. En kotusu mızmız olunca uyku düzeninin bozulması bence. Altüst oluyor dengeleri:(

mom said...

annelog evet duzeni bozulmus bir cocuk cok zor yeni duzen oturtana kadar mizmizligi cekicez mecburen

cedi saol umarim en yakin zamanda senin de bebis haberlerini aliriz:) kaybettigim seylerin sayisi cogalmaya basladi birgun kendimi kaybedicem:)

Anonymous said...

Mom ,öncelikle geçmiş olsun.Bu aralar herkes hasta,bu sene mikrop çoktu sanırım.Umarım kısa zamanda iyileşirsiniz.Mikrobik bir şey yoksa,mümkün olduğunca antibiyotik vermemeli diyorlar ama madem verdiniz,kısa zamanda geçecektir.
Sende benim gibi İstanbul'a çok yakın ama aynı zamanda çok uzaksın anlaşılan :)Umarım toparlanabilirsiniz,bu aralar hangi bloga girsem bunun telaşında.

mom said...

aslicim saol, ant. herhalde hastaligina tam teshis koyamadigi icin her ihtimale karsi verdi, 6.hastalik henuz kesfedilmemis bir hastalik, sen ist. da oturmuyor musun? bu gidisle gitme hayalim suya dusecek gibi oglusum da hastaliktan yeni kurtuldu riske girmek istemiyorum

DAMLA said...

Öncelikle geçmiş olsun,
Evvelki yaz benim oğlumda 5. yada 6.hastalık geçirmişti. Şimdi hangisi hatırlayamadım. Vücudunda az bir döküntü olmuştu da biz hafif atlattı demiştik. Ama bir süre sonra önce avuç içleri sonra tüm parmakları soyuldu. Ardında ayak tabanı soyuldu. Resmen deri değiştirdi. Bu bitti tırnaklarında bir gariplik oldu, hemen dr.a gittik , bu hastalığın devamı dedi. Tırnakları (hem el hem de ayak) diplerinden kabarık gelmeye başladı ve yarısına kadar uzadıktan sonra etinden ayrıldı. Bu süreç da yaklaşık 6 ay sürdü. Anlayacağın biz" aman ne güzel hafif ateş ve döküntü ile kolay atlattı" diyorduk ki arkası geldi.
Yani ilerki günlerde bunlarla karşılaşırsan sakın şaşırma....

mom said...

damla deme yaa internette de arastirdim boyle bisi yazmiyodu sadece dokuntu olur diyodu insalla olmaz buhuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails