Thursday, September 21, 2006

kamyonet degil et kamyonusu

Posted by Picasa
Hayat su anda tekduze gidiyor. Daha dogrusu bir tembellik dongusune girdim diyeyim. Uzun zamandir pilates yapamiyorum gerci rejime devam ediyorum en son 57,5 idi kilom daha 2,5 kilo versem benim icin ideal olacak.
Pasta da yapmiyorum ama bu haftasonuna bir pasta yapmak istiyorum. Onun icin dun internette pastalara baktim o kadar guzel seyler var ki insan yemeye kiyamaz. Kardesim bu sene okullar acilinca ogretmenlik hayatina ilk adimini attigi icin bu konu ile ilgili birsey olsun istiyorum.
Unutkanligim sayesinde bazen aklima gelenler geldijkleri gibi ucup gidiyorlar not tutmayi bir turlu ogrenemiycem sanirim.
Gecenlerde okudugum bir yazida unutkanlik icin sudoku cozmenin yararli oldugu soyleniyordu bende hemen harekete gecip arastirma yaptim ve su programi kurdum ayrica sevilin bize sardirdigi kelimator oyunuda beyin jimnastigi icin super birsey deneyen olursa dikkat edin bagimlilik yapabilir:)
Bu siradanligin icinde tek siradan olmayan oglusum, hergun beni sasirtmaya devam ediyor.
Dun aksam kamyonete "et kamyonusu" diyerek beni baya guldurdu.
Babaannesi ve dedesine de gun gectikce daha cok alisiyor.
Bu sabah saat 7' de uyandi ki normalde uyanma saati 11 di son gunlerde, nasil ise gidicem diye dusunurken bir yandanda anlatmaya basladim
- anne ile baba ise gidicek, para kazanicak, sana cici alicak , oyuncak alicak
-ı ııı para kazanamaaa
-ama sonra oyuncak araba alamayiz
-bende ise ditcem atti ditcem
-ise anne ile baba gider cocuklar evde oturur babaanne ve dede ile oyun oynar, uyur, mama yer
O sirada dedemiz koltuga dizdigi oyuncak araba konvoyunu Tugkan' a gosterir
-Tugkan bak arabalari dizdim ben oynuycam sen oynama
-anne sen git ben aabalarla oynucam.....
Iki dakikada oyuncak araba konvoyuna satildik anlayacaginiz.

13 comments:

sevilay said...

Maalesef bu unutkanlik problemi bendede var, birseyi ezberlersem aklimda tutarim, ama kisa zamanda olan birseyi unuturum, bu bende dogum yaptiktan sonra oldu, bazen dün ne yaptim ben diye düsünüyorum, aklima gelmiyor. Belki stressden oluyor bunlar bilmiyorum.

Tugkan´ baya konusuyor masallah, benim oglum iki kelimeyi pespese hala söylemiyor. Ama ne dersek tekrarliyor. Bakalim ne zaman basliyacak kafamizi sisirmeye.

Selamlar

mom said...

sevilaycim aynen dogumdan sonra yarim akil oldum hayir keskin bir hafizam vardi gucume giden o oluyor simdi iki sn once ne dusunmustum bu konuda diye ayrica bir dusunuyorum
Tugkan evet baya konusuyor artik senin oglusunda konusur merak etme zamanla olucak hepsi annesi:)

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

et kamyanosu ha :)) cok yaratıcı

mom said...

aqua sorma hemde ne yaraticilik :)

Banu said...

Sabahları oğlumdan ayrılmak bütün anneler gibi benim için de çok zor. Bizimki erkenden uyanır hep. Şimdilik "anne işe gidiyor by by" diye el sallıyarak ayrılıyorum. O da bir yandan otomatiğe bağlanmış gibi el sallıyor, bir yandan da ağlıyor ama neyse ablası onun ilgisini hemen başka şeylere çekerek susturuyor. Çok çok zor bişey. Tuğkan 11'e kadar nasıl uyuyor, anlamadım. Gece ne zaman uykusu geliyor?

mom said...

banu evet cok zor ayrilmak motivaston falan hicbirsey kalmiyor gunun geri kalaninda
11 e kadar uyumasi da soyle dedesi biz gidince yanina yatiyor gozunu actikca dedesini goruyor ve " hee iyi bekleyen biri var deyip uyumaya devam ediyor" :) gecede cebren ve hile ile 11-12 gibi uyutmaya calisiyoruz zor uyuyor tabi gec kalkinca ogleden sonra da 2-2,5 saat kadar uyuyo bende sasiriyorum daha onceleri 7 de kalkar bir daha uyumazdi ogleden sonraki uykusu yine ayniydi, ama belli olmuyor bazende hic uyumak istemiyor donem donem degisiyor uyuma aliskanligi...

Anonymous said...

Merhaba Momcum oğluşun çok şeker maşallah et kamyonosu na çok güldüm :) unutkanlık çağın hastalığı oldu sanırım artık çok yoğun ve stresli yaşıyoruz sanırım sebebi bu.Yorumuna teşekkürler bu arada ben tartlarımda böyle bir sorun yaşamıyorum momcum şeftalili yada meyveli bütün tartlarımın üzerine keklerin üzerinde kullandığım kapağı kapatıp dolapta muhafaza ediyorum ve kek gibi yumuşacık oluyor tavsiye ederim canım eminim memnun kalıcaksın :)hoşcakal sevgiler.

mom said...

Susam bir dahaki sefer senin tart tarifini deniyim tartlara bir sans daha veriyim o zaman:)bende kek fanusunda saklamistim ama yine de sertlesmisti...

bilge kiz kismini hic sorma bu yasinda capkinlik dizboyu kizlara babalarinin yaninda sarkiyor :))

DRNEFES said...

çok tatlı bu tugkan ya...çok akıllı çocuk maşallah....ne güzel de benzetmiş et kamyonusu die..her cocuk düşünemez bunu ki ben de düşünemedim;)
kelimator bagımllık yapıo...yeni kurtuldumm...

mom said...

menopoz ablasi saol daha neler duyucaz bakalim simdiki nesil cok bilmis:)
ben kurtulamadim daha bu bagimliliktan:)

sevil said...

canım beni ya sattı seni demekki burcuda her sabah işe gelicem diye mırın kırın yapıyor bazen aglıyor iş yerine gelince bizde kandırıp yolluyoruz ananeye işte. acıyorum uzuluyorum cogunlukla ama yapacak bisey yok malesef

Anonymous said...

Et kamyonusu ha, çok güldüm. Bunlar bizden daha akıllı vallahi.

kalimeero said...

oglun o kadar seker ki. kiyafetine bayildim.:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails