Tuesday, September 26, 2006
keci patisi
Taa bir zamanlar bahsetmistim keci patisinden belki hatirlayaniniz vardir. Bir ara yazarim onu da demistim uzerinden uzun bir zaman gecti ve o ara bugun olabildi anca:)
Ben bu tatliyi cok seviyorum cok da kolay oluyor.
Icinde ;
2 yemek kasigi yogurt
yarim say bardagi sivi yag
2 yumurta
1 cay bardagi toz seker
1 paket kabartma tozu
ve alabildigi kadar un var yani su meshur kulak memesi kivamina gelene kadardan bahsediyorum.
Hamurunu haziladiktan sonra 1 cm kalinliginda aciyoruz, seritler kesiyoruz, o seritlerden dikdortgenler yaptiktan sonra dikdortgenleri de resimde gordugunuz sekilde kesiyoruz. Kizgin yagda kizarttiktan sonra uzerine pudra sekeri serpiyoruz iste bu kadar basit:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
28 comments:
ellerine saglık yoncacım kolay gözüküyor bayagı deneyecegim mutlaka
saol sevilcim cocuklarda sevicektir tugkana cok ilginc geldi bu tatli:)
Sevgili Mom:-)
Ellerine sağlık. Şu "kulak memesi" kıvamı bana çocukken benden 5 yaş büyük bir akrabam ile yaptığımız puf böreğini anımsattı. Ben 12, o 17 filandı, onlarda yalnızdık ve canımız börek çekti. Anneme telefon edip tarifini aldık. Annem o meşhur "kulak memesi" kıvamı açıklamasını yaptı. Devamlı kulak memelerimizi yoklayıp hamuru yoğurduk. Biraz sert olmuştu, ama olsun o bizim böreğimizdi:-)
Renkli günler:-)
renkler hosgeldin ne hos bir nick:)
cocukluk aniniz cok hos bu kulak memesi kivami gercekten bir muamma ilk duydugunda ister istemez once kulak memesi elleniyo, bu tabiri bulan kimse cok ugrasmismi acaba yoksa birgun kulak memesiyle oynarken " ne gusel bir kivam tam tatli hamur kivami" mi demis ayri bir merak konusu oldu simdi bende:)
Sevgili mom ve renkler,
Ne de güzel değindiniz kulak memesi kıvamına yüzümde şimdi tatlı bir tebessüm oluştu teşekkürler ikinize de.))Çok güzel olmuşlar patiler ellerine sağlık.Tamda iftar saati insanın canı neler çekiyor neler.))
Ziyaretin için ayrıca teşekkürler..
Sevgiyle kal..YENİ OKUL DÖNEMİNDE BAŞARILAR DİLERİM..
An ne güze oludru şimdi o tabak burada olsaydı. Tuzlusunu hep yaparım. Ada da çok sever. Tatlısını hiç görmemiştim. Denemek lazım.
damak tadi hosgeldin:)
sorma orucluyken yemek resimlerine bakmak ayri bir iskence oluyor:) bende ziyaretine cok tesekkur ederim
sevgiler...
adacim bende tuzlusunu hic yemedim ramazandan sonra deniyim bakiyim merak ettim
bu ananemin meşhur "keçi ayağı" hatta sadece "parmak" bile der..çocukluğumdan beri çok yapar bunu ama tuzlusunu, sabah kahvaltılarında, ikindi çaylarında çok güzel gider. ohhh mis gibi, canım istedi wallahi:) ellerine sağlık, bu da çok güzel gözüküyor:)
Mom'cığım, bi de bu taraflara esse de şu beceriklilik rüzgarı yada içimden gelse -üşengeçliği bırakp- ben de böyle şeyler yapıp da bloğumuza yeni bir kategori ekleme mutluluğuna erişsem ama yok olmuyor.. bak dedimki o gün- bigün işte- browni yapcam, tarif falan hazır, şans kabarma tozu kalmamış oysa her zaman olur, ve de bu girişim hüsranla sonuçlandı yani. Ellerine sağlıkdeyip işi ehillerine bırakma fikrine kendimi de alıştırpı çekiliyorum :)))
boripori hosgeldin:)
demek sizde adi keci ayagi, tuzlu olarak yapildigini duydugum 2.kisisin bende tuzlu deniycem birgun...
seyda sende baslasan bu ise bagimlilik yapiyo baslayinca:) bende oglusumdan pek ugrasamiyorum tarifleri topladigimla kaliyorum:)
benim keçilerle aram fazla iyi degildir ben almim :)))
genede çok tatlı olmuşş yaff:)) kenerından köşesinden azıcık alayım bee:))
elinize saglık hoş olmuş sizde hoşçakalın :))
mustafa merhaba hosgeldin
benimde kecilerle aram iyi degildir ama keci patisi gusel oluyor:))
al bitane tat birdaha isteceksin (o zamanda kalmamis olacak:))
sende hoscakal:)
keçi ayağı denir bizde de... tuzlusu da olur, tatlısı da. pek nefistir :)
huysuz ve tatli demek sizde de pati degil ayak, ama su tuzlusunu fena halde merak etmeye basladim en kisa zamanda yapicam:)
hayatinda keci patisi degil keci eti bile pisirmemis biri olarak benim de yapasim geldi ne yalan soyliyim
Niye böyle bir ismi var acaba? Ya da kim koymuş buna bu ismi? Kim keşfetmiş? Değişik geldi bana. Ellerine sağlık:)
hayal bence de dene bakalim begenicekmisin:) bende keci eti pisirmedim ama yedim eksimsi bir tadi var:)
sammy evet cok ilginc bir ismi var niye koyun degil de keci mesela:))
cok güzeller ya... ''toynak'' desek nasıl olur?? :)
aqua farkli bir bakis acisi yakalamissin:))
Günaydın ramazanda da sayfana pek girilmiyo ya neyse:)))
ama güzel duruyor ayrı bir yetenek su yemek işi ciddende
Ellerine saglik, cok kolaymis yaa. Hemencik yapilir. Ama adi tuhafima gitti.:)))
kayhan oncelikle bloguma hosgeldin:)
sorma bende ramazanda yemek bloglarina gim cekerek bakiyorum ve yayinlamak istedigim birkac sey daha var ama dedigin gibi ramazanda pek gitmedigi icin simdilik bekliyorlar:)
yemek isi acayip zevkli birde zaman olsa...
sevilay evet adi tuhaf ama tadi gusel:))gerci ben cocuklugumdan beri duydugum icin tuhaf gelmiyo artik adi:)
Ahh oruclu oruclu nasil özendim bu tatliya, yarin ilk işim bunu yapmak olacak eger iftardan sonra hal kalırsa aksamada deneyebilirim.Tesekkurler.
ferah ramazan ayinda buraya yiyecek turu bisey koymasam iyi olacak galiba:))ama bi dene gercekten kolay bisey
Yonca geçenlerde denedim ama maalesef güzel olmadı. Aceleye geldi herhalde bi de verdiğin ölçünün yarısını yaptım. Bi daha denemek gerek. Gerçek ölçüleriyle tabii.
sevgiler
Selam mom... Sana ilk kez yaziyorum:) Keci patisi tarifini okuyunca cok sasirdim, annemin cocuklugumdan beri yaptigi birseydir bu, bayilirim! Hatta komşk bir anisi da vardir, kucuk bir kizken anneme birgun 'esek ayagi istiyorum' diye tutturmusum ve annem de uzun bir cabadan sonra neyi kastettigimi anlamis:) Genelde aksamustleri veya Pazar sabahlari yapilir bizde. Tek farki, uzerine seker koyulmaz, bizde peynirle yenir. Ama sekerle de deneyecegim... hos olur o da herhalde:)
Post a Comment