Thursday, March 30, 2006

sonunda yaptim


Uzuuuun zamandir arkadasim Serife' nin verdigi bu makarna tarifini yapmak istiyordum. Malzemeleri birlestirememekten degil ev halkinin mantar yememesinden gelen misafirlere yaparim hep beraber yeriz diye dusunmustum ama bir turlu kismet olmadi...
Gecen aksam gozumu karartip yapmaya basladim ama gozu doymayan bendeniz yagini fazla kacirmisim bu gordugunuz tabagi bitiremedim.
Malzemeleri mantar, bir kutu krema, yag, sarimsak, tuz ve tagliatelle makarna dan olusuyor. Makarnayi ustunde yazdigi sekilde hasliyorsunuz, diger yandan mantarlari dik olarak dilimleyip suyunu birakip cekene kadar yag ve sarimsak ile soteliyorsunuz ben konserve mantar kullandim fazla ugrasmama gerek kalmadi. Sonra kremayi mantarlara ekleyip biraz kaynatiyorsunuz aslinda bu asamada icine hardal da ekleniyor ama ben hardalin tadini bir turlu sevemedigim icin eklemedim. Makarnayi suzdukten ve sosun altini da kapattiktan sonra ikisini bir guzel karistiriyoruz sonuc nefis oluyor tabi ki :)
Ama benim gibi yagi fazla kacirmayin sonra mideniz "bayiliyoruuummmm naptin banaaa" diye cigliklar atmasin...
Her makarna ve mantar ikilisinden hoslanan zat' i muhteremin bu tarifi denemesini tavsiye ediyorum.

Thursday, March 23, 2006

8.geleneksel link ekleme festivali

Uzun zamandir link ekleme festivali yapmamistim. Gerci is yogunlugunun artmasi ve evde hastaliklarin eksik olmamasi nedenleriyle blog dunyasindan uzak kalmaya basladigimdan gozume kestirdigim bloglardan haber veremedim.
Iste gozume takilanlar;
1.Age35;o bir ingilizce ogretmeni okuldayken en sevdigim ders ingilizceydi, ayrica Istanbul'da yasayan ama Ankarali dunya guzeli bir kiz annesi :)tamam tamam bunu kopya cektim:)
2.miniminiozan; adinda da anlasilacagi gibi minik bir o kadar da tatli Ozan' nin hikayelerini ve gunluk olaylari annesinin anlatimiyla okuyabilirsiniz.
3.starinthesky; neseli ve herseyden bahseden bir blogu var incelemenizi tavsiye ederim.
4. ve son blog ise aqua' ya ait o da benim gibi winnie the pooh yu cok seviyormus e yazdiklari da gusel daha ne isteriz di mi?:)

Iste bu seferlikte bu kadar 4 guzel ve okunasi bloglar...

Monday, March 20, 2006

dostlarla giderilen ozlem ve tarcinli kurabiye

Bu haftasonu cok sevdigimiz bir cift olan Gokhan ve Meltem' i misafir ettik. Onlarin ve bizim saglik sorunlarimiz yuzunden uzun suredir gorusememistik. Cok keyifli bir haftasonu oldu umarim onlarda memnun kalmislardir.Ama haftasonu bize yetmedi keske daha sik gorusme sansimiz olabilse.
Gelecekte Izmir' e yerlesme planlari yaptik:)Ne onlarin ne de izim Izmirle bir baglantimiz yok ama buyuk ve yasanabilecek biryer olarak orayi sectik...
Oglusumu ilk defa jetonlu oyuncaklara bindirdim. Cok hosuna gitti.Cocuk olmak ne guzel birsey hareket eden oyuncak bir aradaban zevk alabiliyorlar. Jetonlarimiz bitince jeton yerini gosterip "ac ac" dedi o haline cok guldum :)
Sonra uzun zamandir yapmadigimiz birsey yapip bir bara eglenmeye gittik. canli muzik iyi geldi ama masada benden aska oynamaya hevesli olan olmadigi icin kurtlarimi dokemedim:) Kafa dagitmak icin boyle bir eglence kacamagi fikrini veren gulo' ya cok tesekkur ediyorum.
Uzun zamandir basimizin ustunde dolasan kara bulutlar bizi yormustu...
Pazar sabahi kahvaltidan sonra Gokhan' in sevdigi tarcinli kurabiyelerden yaptim ve uzun zamandir yapmadigimiz icin ozledigimi farkettim. Yapimi cok kolay bir kurabiye.Tarifini lise yillarindayken bir arkadasimdan almistim ve o gun bugundur sikca yaptigim bir kurabiye oldu.
Malzemesi cok az, ne mi bunlar ?
3 yemek kasigi pudra sekeri
3 su bardagi un
1 margarin (oda sicakliginda)
tarcin
istege gore dovulmus findik ya da ceviz
Yapimi da bir o kadar kolay;
Pudra sekeri, un, ceviz/findik ve margarini karistirarak yoguruyoruz, hazirladigimiz hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip avucumuzun icinde yuvarlayip yaglanmis tepsiye diziyoruz. Onceden isitilmis firinda pisiriyoruz. ben 180 derecede 10 dk. onceden isitma suresi dahil 30 dk.da pisirdim. Ama her firin ayni olmuyor onun icin siz kendi pisirme tekniklerinizi kullanin :)Kurabiyeler pisince firin icinde sogumaya birakiyoruz ama tamamen sogumayacak ilik olucak diyelim. Derin bir kapta tarcin ve pudra sekerini karistirip kurabiyeleri bu karisima buluyoruz, en zevkli kisim burasi kurabiyeleri kabin icine atip sallamak cok eglenceli oluyor:)
Hem malzemesinin az olmasi hem de kisa bir surede yapilmasina karsilik cok lezzetli bir kurabiye siddetle tavsiye ederim. Agzinizda dagilirken olusan tatli bombardimani eminim cok
hosunuza gidecek,sevgili kardesim Atonica' nin bu tarifi deneyecegini dusunuyorum hatta:)Haftasonu bitipte kayinvalidemler ve arkadaslarimiz evlerine donunce evde buyuk bir sessizlik oldu tam ne yapicaz diye dusunurken karsi komsunun caya davetini seve seve kabul ettik :)
Zira misafir sonrasi sessiz bir evde oturmak hic hos olmuyor...

Friday, March 17, 2006

KAZAN MANTISI


KAZAN MANTISI

2 haftadir kayinvalidemler bizde tesadufen bu taraflara gelmislerdi annem hastalandigindanoglusuma bakmak icin devir teslim gorevi yaptilar. Su anda evde Corum yemekleri hakim, yanic, manti, yogurt corbasi ne yalan soyliyim Corumlular agzinin tadini biliyorlar.
Aklima gelmisken henuz yanici yiyemeyip dort gozle bekleyen Reha abiye burdan selamlarimi gonderiyorum:))))Biz coktan mideye indirdik bile..
Gecen aksam karsi komsumuz kapimizi calip cig kofte partisine davet etti bizi buna karsilik kayinvalidem de manti sozu verdi. Bizim buzlukta marketten aldigimiz manti eksik olmaz,aklimiza geldikce ki bu sik sik olur cikarip yapariz. Bizim gibi manti seven misafirler icinde manti pratik oluyor. Ama elde acilmis mantinin yerini hicbirsey tutmuyor tabi ki iste
bu da oyle bir manti.Gelelim malzemelere;

Hamuru icin;
Un
Su
1 Yumurta
Tuz

Ici icin;
Kiyma
Sogan
Tuz
Karabiber
Uzerine koymak icin;
Sarimsakli yogurt
Kizdirilmis yag ve pul biber ikilisi

Hamuru icin olcu vermedim ne kadar manti istediginize bagli. Hamuru yogurup kenarda dinlenmeye birakiyoruz yaklasik bir saat kadar, ic malzemelerinin hepsini karistiriyoruz. Sonra dinlenmis hamurdan yumruk buyuklugunde parcalar koparip aciyoruz. Bicakla kare kare kesip ortalarina hazirladigimiz icten koyuyoruz ve ucgen olacak sekilde iki ucu birlestiriyoruz. Hazirladimiz mantilari icinde bir miktar yag olan kaynar suyun icine atiyoruz ve yuksek ateste 15-20 dk.pismesi icin bekliyoruz.
Tabaklara koyduktan sonra uzerine sarimsakli yogurt ve pul biberli yagdan dokunce ortaya cikan goruntuye bakip once gozumuzu doyuruyoruz:)
Sonra mantiyi afiyetle silip supuruyoruz mmm nefis....Kayinvalidemin ellerine saglik tabi bu arada 1-2 kilo da verdigim hizla geri dondu napalim bir daha mi gelicez dunyaya:)

Thursday, March 09, 2006

NAGISH' E


nagish
Video sent by trefoil

Tuesday, March 07, 2006

HAYATIMDA KI 4 LER

HAYATIMDA KI 4 LER

Hayatimda ki 4 ler hakkinda sevilcim ve starinthesky tarafindan sobelenmisim.
Hemen basliyim cevaplara;

Yasadigim 4 sehir;
Kirklareli
Erzincan
Kahramanmaras
Istanbul

Tekrar tekrar izleyecegim 4 film;
Bridget Jones diary
Bettlejuice
Yuzuklerin efendisi serisi
Harry Potter

En sevdigim 4 tv dizisi programi;
The O.C
Desperate housewife
Discovery ve National Geographic daki tarihi belgeseller ozellikle mumya belgeselleri:)
Kim 500,000 ister

Tatil icin gittigim 4 yer;
Bodrum-Turgutreis
Kemer
Akcay
Altinoluk

Yaptigim 4 is;
Insan Kaynaklari
Insan Kaynaklari
Insan Kaynaklari
Insan Kaynaklari

En sevdigim 4 yiyecek;
Dondurma
Cikolata
Keci patisi (bu ne demeyin:))
Patates/Mercimek koftesi

Su an olmak istedigim 4 yer;
Evim oglusumun yani
Turgutreis
Misir piramitleri
Hastaligin olmadigi herhangi bir yer....

Sobeledigim 4 blogger;
gulece
pirik
cedi
nagish

Sobelenen blogculara hayirli ugurlu olsun diler en kisa zamanda cevaplarini beklerim ona gore:))

Friday, March 03, 2006

GO GO GO HASTALIK

GO GO GO HASTALIK
Yorumlariyla destek veren herkese cok cok ama cok tesekkur ediyorum.Star in the sky en kisa zamanda sobe icin cevaplarimi yazicam...>
Sorunlari hallettim simdi kafam rahat. Ama hafta basindan bu yana oglusumun hastaligiyla ugrastik ailece. Salgin varmis 2 gun boyunca 39 derece atesle yandi yavrum ne antibiyotik igne ne de 4 saat ara ile verdigimiz ates dusuruculer para etmedi. Halsiz bir sekilde kucaktan kucaga gezdi ortalikta pitir pitir dolasip yaramazlik yapan hallerini ozledik neyseki hastaligin 3.gunu ates dusmeye basladi.
Ardindan ishal basladi salginin bir uzantisiymis. Dr.muz tahlil istedi ve bol miktarda mikrop bulundu :( Yeni ilaclar yazildi ve yeni bir yemek menusu hazirlandi. Haslanmis patates havuc, patates ve pirinc karisimi, bol bol su ve yogurt, muz vs...
Bizde hastalik biter mi? Bitmez.... Annem oglusumun hastaligina uzuldugunden gucsuz dusup o da hasta oldu. Simdi ev revir gibi, hastalik bulutu tepemizden eksik olmadi bu kis. Biz birkac yillik toptan hasta olduk sanirim boyle sey gormedim bunca yil...Allah sonumuzu hayir etsin...
Amman kendinize iyi bakin hasta olmayin ben biktim bu hastalik durumlarindan......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails