Monday, October 12, 2009

Muzlu Trifle



Nigellayi izleyip bi heveslere kapiliyorum, pratik lezzetler ve evdeki malzemeleri degerlendirme gibi konularda bana fikir veriyor. Muzlu Trifle da evdeki muzlari ve muzlu keki degerlendirmek isterken ortaya cikmis bir tarif.
Aslinda isin komik yani muzlari degerlendirmek icin degisik bir muzlu kek tarifi denemistim o da husranla sonuclaninca onuda degerlendirmek icin aklima trifle geldi.
Trifle evde kalan keklerinizi degerlendirmek icin pratik ve lezzetli bir tatli, mevsim meyvelerine gore yada damak zevkinize gore cesitlendirebilirsiniz. Halihazirda kekiniz yoksa kedidili bizkuvide isinizi gorecektir.
Ben yaptigim kekin tarifini suradan almistim. Ama orda ki tarfile kelalaka bir kek cikti ortaya, yorumlari inceledigimde benimle benzer sorunlari yasayanlar oldugunu gordum.

Malzemeler:

- 7-8 kucuk dilim kek (aslinda kullanacaginiz kabin buyuklugune ve ne kadar kek kullanmak istediginize bagli)
- keklerin arasina surmek icmek 1 adet muzlu hazir puding ( normalde recel suruluyor kullanilan meyveye uygun ama muz receli olmadigi icin danonenin hazir muzlu pudinglerinden kullandim)
- 5 yemek kasigi muz likoru (likor kullanmak istemezseniz kekleri baska birseyle islatabilirsiniz)
- 1 su bardagi toz seker
- 2 yemek kasigi nisasta
- 200 ml sut
- 2 yumurta sarisi
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket cikolata sos
- 1 adet muz
- uzerini suslemek icin cikolata

Once kremasini ve cikolata sosunu hazirlayip kenarda sogumaya birakabilirsiniz.
Krema icin yapilmasi gereken sey;

- sutun icine yumurta sarilari, nisasta ve sekeri ekleyip orta ateste koyulasana kadar karistirarark pisiriyoruz, koyulasinca ocaktan alip labne peynirini karistirip sogumaya birakiyoruz.
- cikolata sosu paketin ustunde yazan tarife gore hazirlayip onu da sogumasi icin bir kenara birakiyoruz.

Trifle icin buyuk cam bir kaba ihtiyacimiz var. Ben ozel trifle kaplarindan bulamadim su kocaman devasa kadehlere benzeyen cam kaplar. Eger uygun bir kap bulduysak en altina kekleri yerlestiricez. Bunun icin dilimleri ortadan ikiye kesip aralarina puding surmemiz gerekiyor. Bastirarak kabin en altina diziyoruz kek dilimlerimizi ve likor ile islatiyoruz.
Keklerin uzerine sogumaya biraktigimiz cikolata sosu dokuyoruz.
Cikolata sosun uzerine muz dilimlerini yerlestiriyoruz fotograftada goruldugu gibi ve en son hazirladigimiz kremayi dokup uzerini damla cikolata yada cikolata rendesi ile susluyoruz.
Katlarimizi olusturduktan sonra 1 saat kadar dolapta sogumasina izin veriyoruz. Soguduktan sonra dondurma kaselerine koyup servis yapabilirsiniz.
Dikkat edin seker komasina girebilirsiniz...

2 comments:

Stil Direktoru said...

çok eğlenceli de olmuş afiyet olsun

mom said...

tek kotu yani kalabalik bir ortama yapilmazsa cok gelebiliyo,iyisi mi insanlarin bol oldugu bir zamanda yapip tuketmek :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails