Wednesday, October 21, 2009

O bir ninja olmayan Turtle

Kac sene bizimle kaldı tam olarak hatırlayamıyorum malum balık hafızalık var. Amac oglusuma hayvan sevgisi asılamaktı, allerjik bir bunyeye sahip oldugundan kedi, kopek turu tuylu hayvanlar ve cicekli bitkiler yasakli iken tek makul secenek bir su kaplumbagasıydı. Isın aslı mavi bir balık almaya gitmistim aslında, kuyrugu kıvrım kıvrım suslu mu suslu bir balık... Ama bir kapta ust uste cıkmıs yaramaz cocuklar gibi surekli kıpırdanan kaplumbagaları gorunce cok hosuma gitmisti.
Eve getirdigimde bir kahve fincani agzindan daha kucuktu belkide, oglusuma ismi ne olsun ? diye sordugumda --toz seker-- demisti ve biz kısaca ona --seker-- diyorduk.



Buyudu kocaman oldu, iki kere evin icinde kayboldu, bir keresinde koltugun altında digerinde ise televizyonun arkasında duran kablo obeginin altında bulmustuk.
Hayır olmedi boyle anlattıgıma bakmayın, fazla buyudugu icin kabına sigmamaya basladi, eni konu akvaryum alıp bakmak gerekiyordu. Aksamdan aksama eve gelen insanlar grubu oldugumuz ve genelde yorgun geldigimiz icin daha fazla devam edemedik.
Bir cozum dusunurken ki buldugum bir tatlı suya bırakmaya gonlum el vermedi. Bugune kadar yemeginin onune gelmesine alısık bir hayvan icin dogal hayatta yasamaya baslamak imkansız olacaktı onun icin.
Surekli kitap aldığım bir dukkan var ve dukkanda kocaman bir akvaryum ve akvaryumda birkac tane su kaplumbagasi ve bilmedigim bir tur kocaman su kaplumbagasi daha, kitapciya sordum evde ki kaplumbagayida getirsem buraya, hepsi beraber arkadasca yasasalar, benimde gozum arkada kalmasa?? tamam dedi getir zaten bunlarida baskalari getirdi. Evde artık bakamıyormuslar. Ertesi gun koydum bir dondurma kabına goturduk seker efendiyi bıraktık arkadaslarının yanına, onların arasında katılınca hangisi oldugunu sasırdım hepsi birbirinin aynı.
Normalde hayvanların bu sekilde keyfi amacli alınıp, oyuncak niyetine kullanılmalarına karsıyım gerci biz oyuncak gibi gormedik evin en kucuk en sessiz bireyi oldu herzaman ve hala ozluyorum yeşil kafayı.Boylesinin onun icin daha iyi oldugunu hatırlatıyorum sık sık kendime.
Simdilerde ise oglusum balık istiyor ama bir taraftanda hala kararsız.Istiyorsan alalım bakalım diyorum ama vazgecip neyse diyor istemiyorum. Bende cocuklugumda kardesimle birlikte kavanozda balık yetistirme maceralarımızı dusununce istemesin diye gozunun icine bakıyorum.
Balıkların bakımı su kaplumbagaları kadar kolay olmuyor. Cok hassaslar surekli ilgilenmek gerekiyor ve hal boyleyken ben birkac balık katletmek istemiyorum.
Neyse simdilik balık mevzusu unutulmus gibi ama aklım hala o guzel kuyruklu mavi balıkta, ismi Beta olabilir ama yine de emin degilim.
Ah ah seker simdi arkadaslarınla mutlusu musun acaba?

7 comments:

Siminya said...

yoncacan bloğunu okumak ve yorum yazmak ne kadar zor vay anam vayy :) pop uplar, kımıldaşan şeyler, nevresim takımları allahım ne şekilli bir bloğun var haha bakalım yorum gidecekmi deniyommm mum mum

mom said...

Siminya merhaba:))
Yorum yonetimi zimbirtisini yeni actim alisik degilim ben yorumlari yonetmeye o yuzden gecikti kusura bakma
kimildasan sey ve nevresim takimlari ne yahu anlayamadim cok guldum :P
ama blogun sag tarafi daha gec aciliyo farkindayim el aticam yakin zamandada kodlarla cebellesmek hic cazip gelmiyo
denemen basari ile sonuclanmista blog sahibinin yorum yonetimindeki acemiligi bekletmis seni ofssa acim ben ne anlarim yonetimden bilmemneden :P

siminya said...

olmuş olmuş :)

Zehra Gürgen said...

Bizimde var bir su kaplumbağamız.Bu hayvanı pek tanımadıımız için şaşkınız.Bir yıl oldu çözemedik valla hayvanı.Deniz kabuklarını ite kaka bir köşeye diziyor sonra üzerine çıkıp boynunuda uzatıyor bir tarafa uyuyor.Geçen gün iki ayağının üzerinde kabının kenarına dayanmış iki ön eliylede kaptan tutmuş öyle ayakta uyuyordu.Sizinkide böylemiydi? bizimki mi cins?

mom said...

Siminya begendigine sevindim ;)

Zehra Sekerinde tek derdi kacmakti, kabının altına loydugum taşlarla cebellesip ustune cıkıp on kolları ile tutunup arkadan ayakları ile tırmanma hareketleri ile surekli bir caba icerisindeydi.Son zamanlarda altında ki taşları almak zorunda kalmıştım kaçıp kaybolmasın diye :)Hepsi boyle, anca bir akvaryumda yaşamaya başladıkları zaman yapamadıkları için kaçma girişimlerinden vazgeçiyorlar.

ceydabural said...

olurda balık alırsanız fanusda bakamayın derim fazla yaşamıyorlar gerçekten akvaryum şart
(foto çok hoş :))

mom said...

hımm o zaman balık konusunda ne kadar kulagimin ustune yatarsam o kadar iyi ;)fotografi begendigine sevindim bu arada :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails