Tuesday, February 14, 2006

SEVGILILER GUNU LEZZETLERI

SEVGILILER GUNU LEZZETLERI
Aslinda hic sevgililer gunu icin ozel birseyler yapacak durumda degildim. Ama onceden kafama koydugum ve etkinlige de katildigim icin kendimi birseyler yapmak zorunda hissettim. Malumunuz hastalik ailemizi pek sevdi alinan onca onleme ragmen de gitmek bilmedi. Bu kis boyle gecicek korkarim. Bu sefer de bir oksurukle basa cikmaya calisiyorum. Oksuruk surubu, bal-limon-zencefil' e ragmen hala inat ediyor.
Neyse gelelim bu aksam icin neler yaptigima, ben sahsen yaptiklarimi begenmedim:) Neden derseniz halim olmadigi icin bastan savma yaptim herseyi, hayalim de daha farkli seyler canlandirmistim ama olmadi. Cok acemice oldular yani, simdi "e sen usta miydin sanki " diyebilirsiniz, haklisiniz henuz usta olamadim ama yine de begenmedim yaptiklarimi benden duymus olmayin:)
Arkadasimla bugun icin eslerimizin neler yaptigi ve bizim neler yapacagimiz konusunda konusurken ve ben ciceklerden umudumu kesmisken elinde alti kirmizi gulle cicekci girdi kapidan, "yonca hanim?" dedigi zaman gozlerim doldu su annelik pek bir garip bisey gozyaslariniz hazirda bekliyor sanki ve ilk firsatta dokuluveriyorlar :)

Iste bu kirmizi guller benim hediyem. Isten cikip eve gidince ustumu bile degistiremeden mutfaga daldim,yapilacak cok is vardi ama annem sagolsun hizir gibi yetiserek yardim etti.

Yemek olarak Keskinoglu'nun yumurta paketlerinden cikan bir yemek tarifini denemeye karar verdim. Adi Pilic Strudel, bazi malzemeler olmadigi icin, olmayanlarin yerine baska malzemeler kullandim. Malzemelere soyle bir goz atacak olursak;

3 adet kemiksiz tavuk gogsu

2 adet yufka

1 su bardagi ekmek ici

3 yemek kasigi hardal

1 kutu krema

1 cay bardagi sivi yag

Baharat olarak nane, susam, tuz ve karabiber

Oncelikle ekmek icini ve susami yuksek isida ki firinda kizarana kadar tutuyoruz. Diger yandan bir tavada etleri kusbasi seklin de dograyip, yag, nane, tuz ve karabiberle kavuruyoruz. Baska bir kapta hardal ve kremayi kisa bir sure pisiriyoruz yaklasik 10 dk olabilir, pisen krema ve hardal ikilisine kizarttigimiz ekmek icini ve etleri ilave ediyoruz.

Firin tepsisine 2 yufkayi ust uste yerlestiriyoruz, hazirladigimiz ici serit seklinde yufkanin uzerine koyup rulo seklin de kiviriyoruz. Yufkanin uzerine yag surup susam serptikten sonra da 30 dk firinda pisiriyoruz. Yapimi kisa ve tadi cok guzel oluyor, minik oglusum bile bayilarak yedi, esim de "bu kadar guzel seyler yapacagini bilseydim daha cok gul alirdim" diyerek kompliman yapti bana :) Ben goruntusunu sevemedim, yeterince sogumasini beklemedigimizden sanirim cok zor kesildi. Ama degisik bir lezzet klasik tadlardan sikilanlarin denemesini tavsiye ederim.



Eveet gelelim beni cok ugrastiran ama o kadar vaktimi aldigi halde gorunusunu bir turlu duzeltemedigim dogaclama pastama :) Icindekiler soyle;

1 adet hazir pandispanya
1 paket hazir keskul
5-6 adet ananas kurusu
1 paket meyve sosu
1 paket krem santi
Kirmizi gida boyasi

Pandispanya'yi kalp seklin de kesmek icin yagli kagittan bir kalp kalibi hazirladim kendime sonra kaliba gore kestigim de elim de bir adet kalp seklin de pandispanyam olmustu. Kalp seklin de olan hazir pandispanyaar da varmis ama ben onlardan bulamadim. Sonra meyve sosu, keskul ve krem santiyi paketin uzerin de yazan tarife gore ayri ayri hazirladik. Pandispanya' nin her iki ic tarafina meyve sosundan surdum, araya keskul ve suda bekleterek yumusattiktan sonra rondoda kucuk parcalara ayirdigim ananaslardan koydum. En ust kisim da krem santi surdukten sonra suslemek icin krem santi ve kirmizi gida boyasini karistirdim. Ayrica kucuk kirmizi kurabiyeler pisirdim ama kullandigim tarifte olculer garipti sekeri fazla geldi ve Calamity jane' in kurabiyelerine rakip olabilecek sertlikte kurabiyeler oldular :) Sonra annemle bu goruntuyu begenmedigimize karar verdik ve pasta kilik degistirerek tamamen kirmizi bir pasta oldu:)


Siz denemek isterseniz ananaslari daha az koymanizi tavsiye ederim cunku cok tatli oluyor ama lezzetli bir pasta oluyor dis gorunuse aldirmayin:)

Iste bir sevgililer gunu daha gecti, umarim hepiniz icin ozel birgun olmustur.

19 comments:

Annelog Atölye said...

Anneler olmasa yanmıştık gerçekten. Nefis bir menü hazırlamışsın, ellerine sağlık Mom.

mom said...

Sumru evet siddetle katiliyorum soyledigine :) Menu pek gusel olmadi ama idare eder:))

ibeking said...

önemli olan emeğin..afiyet bal şeker olmuş..yalnız unuttuğum birşeyi hatırlatmışsın yazında..calamity jane kurabiyeleri..çok alemsin, çok güldüm..sevgiler

Anonymous said...

Tebrikler,benim pastam bir fiyasko oldu ve bu rengi bir türlü tutturamadım :)

sevil said...

menun guzel olmus ellerine saglik yoncacim. yorgun argin hazirlamissin ustelik birde hastayken tebirkler yani

mom said...

ipek saol kurabiyeleri mi gorsen boyle gulmezdin ama :P

asli; niye oyle oldu acaba bizim boya cok bulasikti ellerim kipkirmizi oldu:)

sevilcim tesekkurler aksam ki azmime ben bile hayret ediyorum :)

huysuz said...

bence gayet güzel olmuşlar mom :)

Anonymous said...

Sana akıl sır erdiremiyorum kısım. Bu ne azim bu ne maharet yaa çatır çatır çatırdadım burda şapur şupur salya akıttım walla. Keşke sizin karşı komşu olsaydım...

Anonymous said...

Eee tabi ellerine sağlık demeyi de atlamamalıyız dimi :))

Anonymous said...

senin yaptıklarını beenmemen senin husnu kuruntun.. bence gayet guzeldiler.. zaten boyle seleri yapana deil yiyene sormak lazim..

your love my fate

Yazarken Eğlenen Adam said...

Abla çok özel geçti yani ömrümde hiç unutmayacağım bu günü... ;)

mom said...

huysuzcum tesekkurler ama yine de sekil uzerin de calisilsalar daha iyi olabilirlerdi :)

nagish aksam hasta hasta kendimi cok yordum simdi ise surunuyorum:)sen gelmek iste ben sana apartman da yer ayarlarim:))

dad hormetler:))

atonica sevgililer gununun iyi gecmesine ve yuzunun gulmesine ve her zamanki gibi isyankar olmamana sevindim, daim olsun insalla:))

Cerise said...

Her sey cok guzel olmus :)
Zaten sevdiginiz yaninizda olunca hersey cok guzel oluyor yiyecekler, mekan vb.den bagimsiz...

gulece said...

ellerine saglik canim,gorunusleri de guzel ,tevazu gosterme:)

Pinky said...

Momcım ellerine sağlık harika gözüküyor bu menü hmm nefis :)

Yazarken Eğlenen Adam said...

Abla istediğim işi alamadım, sen ne diyosun ha..? okumadın benim blogu galiba...

:))))))

alayına isyan, ölümüne yaşamak abla bizde düstur istesem de aksini yapamam...

;)

mom said...

cerise, gulece ve pinky cok tesekkur ederim

frosy tekme atanlar gunude mi varmis:P

atonica uzun zaman bakmadim bloglara rapor alip yattim dinlendim iyi de geldi

Pinky said...

Mom ses gelmiyor bir süredir merak ettim seni.Umarım herşey yolundadır.Sevgiler..

mom said...

pinky canim saol beni merak ettigin icin, kafam karisik biraz o yuzden birsey yapmak gelmedi icimden onun haricinde hersey yolunda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails