Monday, March 20, 2006

dostlarla giderilen ozlem ve tarcinli kurabiye

Bu haftasonu cok sevdigimiz bir cift olan Gokhan ve Meltem' i misafir ettik. Onlarin ve bizim saglik sorunlarimiz yuzunden uzun suredir gorusememistik. Cok keyifli bir haftasonu oldu umarim onlarda memnun kalmislardir.Ama haftasonu bize yetmedi keske daha sik gorusme sansimiz olabilse.
Gelecekte Izmir' e yerlesme planlari yaptik:)Ne onlarin ne de izim Izmirle bir baglantimiz yok ama buyuk ve yasanabilecek biryer olarak orayi sectik...
Oglusumu ilk defa jetonlu oyuncaklara bindirdim. Cok hosuna gitti.Cocuk olmak ne guzel birsey hareket eden oyuncak bir aradaban zevk alabiliyorlar. Jetonlarimiz bitince jeton yerini gosterip "ac ac" dedi o haline cok guldum :)
Sonra uzun zamandir yapmadigimiz birsey yapip bir bara eglenmeye gittik. canli muzik iyi geldi ama masada benden aska oynamaya hevesli olan olmadigi icin kurtlarimi dokemedim:) Kafa dagitmak icin boyle bir eglence kacamagi fikrini veren gulo' ya cok tesekkur ediyorum.
Uzun zamandir basimizin ustunde dolasan kara bulutlar bizi yormustu...
Pazar sabahi kahvaltidan sonra Gokhan' in sevdigi tarcinli kurabiyelerden yaptim ve uzun zamandir yapmadigimiz icin ozledigimi farkettim. Yapimi cok kolay bir kurabiye.Tarifini lise yillarindayken bir arkadasimdan almistim ve o gun bugundur sikca yaptigim bir kurabiye oldu.
Malzemesi cok az, ne mi bunlar ?
3 yemek kasigi pudra sekeri
3 su bardagi un
1 margarin (oda sicakliginda)
tarcin
istege gore dovulmus findik ya da ceviz
Yapimi da bir o kadar kolay;
Pudra sekeri, un, ceviz/findik ve margarini karistirarak yoguruyoruz, hazirladigimiz hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip avucumuzun icinde yuvarlayip yaglanmis tepsiye diziyoruz. Onceden isitilmis firinda pisiriyoruz. ben 180 derecede 10 dk. onceden isitma suresi dahil 30 dk.da pisirdim. Ama her firin ayni olmuyor onun icin siz kendi pisirme tekniklerinizi kullanin :)Kurabiyeler pisince firin icinde sogumaya birakiyoruz ama tamamen sogumayacak ilik olucak diyelim. Derin bir kapta tarcin ve pudra sekerini karistirip kurabiyeleri bu karisima buluyoruz, en zevkli kisim burasi kurabiyeleri kabin icine atip sallamak cok eglenceli oluyor:)
Hem malzemesinin az olmasi hem de kisa bir surede yapilmasina karsilik cok lezzetli bir kurabiye siddetle tavsiye ederim. Agzinizda dagilirken olusan tatli bombardimani eminim cok
hosunuza gidecek,sevgili kardesim Atonica' nin bu tarifi deneyecegini dusunuyorum hatta:)Haftasonu bitipte kayinvalidemler ve arkadaslarimiz evlerine donunce evde buyuk bir sessizlik oldu tam ne yapicaz diye dusunurken karsi komsunun caya davetini seve seve kabul ettik :)
Zira misafir sonrasi sessiz bir evde oturmak hic hos olmuyor...

18 comments:

sumuklubocek said...

tarcini severim, kurabiyeyi de severim,
tarcinli kurabiyeye de bayilirimmm o zaman ;)
en azindan birilerinin keyifli bir hafta sonu gecirdigini bilmek guzel...
sevgilerimle

mom said...

o zaman vaki bulursan bunu dene derim cok gusel oluyo...senin pek keyifli gecmedi galiba?

ibeking said...

bu aralar çok marifetlisin mom...yeni tarifler bekliyos :))

mom said...

ibeking; tesekkurler fet bugunlerde nedense hep bu tur seyler yapmak istiyorum :)

frosy; caniiimmmm kiyamam ben sana korkarmis, benimde kikirdami duzelttirmem gerekiyo ama korkuyorum ya daha kotu olursa diyorum onun icin dusunuyorum sen yaptirda anlatirsin nasil oldugunu. Ben hastanelerden nefret ediyom fobim var can acisindan cok hastanede kalma fikri rahatsiz ediyo beni.
Allah yardim etsin sana, insalla kisa surer de cabucak kurtulursun frosy cim....

mom said...

korkma canim nasil olsa narkoz vericekler?bisecik anlamiycan bana dr. 1 gece kalican demisti sen ne kadar kalican? insalla kolay gecer senin icin hic anlamazsin...
sana iyi sanslar bizi habersiz birakma emi...

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

ahah izmir cok güzeldir bir zamanlar bende orada yasardım ben yerlesemedım sız mutlaka gıdın

aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

ahah izmir cok güzeldir bir zamanlar bende orada yasardım ben yerlesemedım sız mutlaka gıdın

mom said...

aqua oncelikle hosgeldin:)
izmiri tamamen bilmiyorum ama bornova da kayboldugumuzu biliyorum hala komik bir ani olarak anlatiriz aramizda
bu arada bir ortak noktamiz var winnie the pooh ya bende bayilirim:)

mom said...

hayirlisi bakalim, simdi sen ameliyattasindir...kendine gelince bilgi ver oldu mu?

sevil said...

yoncacan cok lezzetli gorunuyor. ellerine saglik. bulusmalarin birinde yeriz insallah :)

mom said...

saol sevilcim ama ben bunlari senaydaki bulusmada yapip getirmistim:)ama bidaha yapabilirim tabi isterseniz..

mom said...

ohh sevindim iyi gecmesine, yeni burnunu gule gule kullan:))resimlerini gonderirsin artik:))gonderince haber verde aksam evden bakayim burdan bakamiyom gmaile

Yazarken Eğlenen Adam said...

Aplam denemem mi..? Hazır ortamda müsait karıştırayım mıtfağı... Annemde beni karıştırmaz inş... :D

Yazarken Eğlenen Adam said...

Değiştiriyorum, yaptım... :D Ehe

Robotta karıştırdım hepsini, yanlız margarin kolay karışmadı biraz müdahale etmek gerekti. (o kadarda kaloriferin üzerinde tutmuştum oysa ki)
Sonra ısıttım fırını, attım içine bende daha kısa sürdü pişmesi yanlız alt taraftan çok ısı yedi biraz karardı. (kömür değil cidden, acık kararadı) Sıcak değil soğuk olurca güzel oluyor, un kurbiyesine benzettim. Tek problem şekilsiz oldular biraz ben tam yuvarlak istemiştim ;) Cevizden daha büyük koymak lazım o zaman çatlıyor daha güzel güzüküyor. :D Yetenikliyim ben naaapim..?

mom said...

afferin demistim kardes dener diye:))beceriklisin vesselam, icine dovulmus ceviz ya da findik koyunca daha da gusel oluyor, ellerine saglik tebrik ettim seni:)

gulece said...

momcum
biraqz gec okumusum,ne demek eglenmene cook sevindim.benim de ihtiyacim var ama uyduramiyoruz kosullari,yine de en kisa zamanda darisi basima.
kurabiye de cok basit ve guzele benziyor,deniycemm

Burcu Tüzün said...

eee siz yapın yapın yiyin bize noluyo? ikinisin de alıcaınıs olsun bee, atonica yap yap ye dimi :)

mom said...

he he burcu sende dene cok kolay ve gusel bir tarif bu, atonica kardes cok becerikli:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails