Friday, June 30, 2006

seker kiz kardes


Bak bu senin kardesin dediler kucucuk bir besigi gostererek. Ilkokul 3.sinifa gidiyordum sonra eve getirdiler kumral tonlu ailemizin aksine saclari kapkaraydi hem benim bildigim bebekler kel olurdu bu bebegin gur ve siyah saclari vardi.
Bebegi kucagima verdiler minicik birseydi uyuyordu. Geri geri cikarak ve dusmesinden korkarak koltuga oturdum daha dogrusu oturdugumu sandim cunku farketmeden koltugun ucune oturmustum ve dengemi kaybederek kardesimle ilk dususumu yasamis oldum.
Ama oyle sıkı kavramisim ki kardesime zarar gelmesin diye ve basarmisim da uzun sure gulmuslerdi evdekiler bana.
Zaman gectikce kara ve gur sacli kardesim kel bir kardese donusmeye basladi:) Siyah saclar dokulmeye basladi ve bembeyaz cok seker bir kiz cikti ortaya.
Ama cok seker kiz kardes buyudukce ,annemin arkadaslarimla disarda oyun oynamaya cikarken yanima almam konusundaki israrlari da baslamisti. Cocuk aklimla hosuma gitmiyordu bu durum cunku ona goz kulak olurken arkadaslarla rahat rahat oynanmiyordu.
Sonra daha da buyudu seker kiz kardes, anaokuluna gitme vakti geldi bastan sonra ilkokul, yeni baslamisti ki birgun hasta oldu 1 hafta hastanede yatmasina ragmen ne oldugunu bulamamislardi.
En sonunda buldular apandisti patlamisti hemen ameliyat ettiler kucucuk bedenini sonra iyilesmeye basladi ama ailesini cok korkutmustu.
Aramizda ki yas farkinin en kotu yani ben liseye giderken onunla hala evcilik oynamak ve ip atlamak zorunda olmamdi.
Ama zaman cabuk gecti buyudu seker kiz kardes boyu uzadi, uzamaya devam etti zayif ve uzun bir genc kiz olana kadar.
Sonra sinav telasi geldi catti, tek ogudum " bu 1 sene elinden geldigince cok calis, gezip tozmak daha cazip gelebilir ama ileride bunun icin cok vaktin olacak" oldu, seker kiz kardes 1 sene boyunca cok calisti sinav zamani geldiginde benim goturmemi istediginde gurur duyarak yaptim bu isi ve kazanmasi icin dualar ettim.
Sonuclar geldi iste olmustu basarmisti kucuk kiz kardes, yurda yerlestirirken aglamak geldi icimden ama belli etmedim, 4 sene nasil kalicakti burda ama kendi ayaklari ustunde durmasi icin iyi bir deneyim olucakti bu...
Gecmiycek sanilan 4 sene cabuk gecti ve seker kiz kardesin mezun olma vakti geldi. Daha dun gibi kucagimda koltuktan beraber dustugumuz gun simdi kocaman bir kiz artik.
Belki sevdigimi yeterince gosteremedim ama hep kucuk seker kiz kardesim o benim, onunla gurur duyuyorum iyi ki varsin seker kardes seni cok seviyorum...
Basarilarinin hayatin boyunca devam etmesini dilegiyle...
Aksam mezuniyet pastasi yaptim ona, aslinda degisik guzel birsey olmasiydi niyetim ama oglusumla buna imkan olmadigini ve pasta susleme uzerine daha cok calismam gerektigini anladim.

7 comments:

sevil said...

şeker kardesine omur boyu basarılar diliyorum yoncacım.
hep ozenmisimdir bir kız kardes ama abimle yetinmek zorundayım :))

ibeking said...

bende nice beraber yıllar diliyorum..

mom said...

sevilcim saol, bende hep birde abim ya da ablam olsun istemisimdir:)

ibeking saol insalla

Anonymous said...

canım ablammm... gözlerim doldu yazını okurken, çok duygulandım, bir kez daha senin gibi bir ablam olduğu için şükrettim. güzel bir yazı olmuş gözlerim dolarken bir yandan da tebbessüm ettim. sevgini ve yanımda olduğunu hissettim her zaman bunun için sana sonsuz teşekkürler. iyi ki varsın sende hep yanımda olursun inşallah ablacım 22 yıl olduğu gibi. seni çok seviyorum...

Age35 said...

Bütün abla ve kız kardeşler örnek asın bakem sizden...

hayal said...

Benim de gözlerim doldu okurken cok duygulandim.. EE ne demisler kanlım olsun kardesim olsun.. İnsanın en yakın dostu kardesi.

mom said...

ozgisim canim benim :))

age35 yanaklarim kizardi:))

frosy mezuniyete tum sulalen gelmis daha ne istiyon biz gidemedik zorunlu olarak:(((

hayal oncelikle hosgeldin:)evet cok dogru insanin kardesi gibisi yok

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails