Wednesday, May 02, 2007

Nerden nereye.....

Cnbc-e de yakin zamanda baslayan Heroes adli diziyi izleyen var mi aranizda bilmiyorum ama yayinlanmaya basladigindan bu yana esimle Pazar gunlerimizi bu diziye gore planlar olduk..
Saat 21:00 den sonra evde hayat duruyor, gezmeye gidilmisse o saate kadar donuluyor, mumkunse Pazar gunleri misafir kabul edilmiyor :-)

Hergecen gun kotuye giden dunyamizi goz onunde bulundurursak boyle fantastik konulu diziler ve filmler daha cok ilgimizi cekmeye basladi sanki, hani belki gunun birinde tum bunlar hayal olmaktan cikar ve butun kotuluklere karsi savasabilen dogaustu kahramanlar cikar ortaya diye mi bekliyoruz nedir anlamadim...

Ama bir dusunsenize ozel guclere sahip bir kahramansiniz, soyle tek barmaginizi oynattiginiz zaman yer yerinden oynuyor, kotulukleri hissedip mudahale etme yeteginiz var, dunyada ki butun muhtac cocuklara kol kanat germissiniz hersey tozpembe... biri beni cimdiklesin fazla hayal kurmaya basladim.

Gecen hafta izinliydim ve oglusumla dolu dolu bir hafta gecirdik. Durup durup "hadi sarilalim, seni cok seviyorum" deyip beni mest etti.

Sabahlari Jetix kanalinda Witch(sanirim adi boyle, yamuluyo olabilirim) diye bir cizgi film var onunda muptelasi olmustum. Sanirim lise caglarinda olan 5 kiz var ve bazi yetenekleri var kotuluklere karsi savasiyorlar, buyuyup kocaman oldum ama cizgi film izleme sevdam gecmedi ve gecmeyecek gibi. Oglusumuza aldigimiz cizgi filmleri esim ve ben gozumuzu kirpmadan izliyoruz oyle ki gecen gun aldigimiz Parti Hayvanlari adli cizgi filmi izlerken oglusum sıkıldı ve kapatmak istedi biz resmen yalvardik nolurr kapatma izleyelim diye annemde " cizgi filmi cocuga mi yoksa kendinize mi aldiniz?" diye dalgasini gecti tabi:-)

Gelisen teknoloji ile birlikte cok guzel cizgi filmler ortaya cikti izlenmeyecek gibi degiller herbiri kendine hayran birakiyor ya da bu hissi sadece ben ve esim duyuyoruz ;-)

Bizim zamanimizda bunlar yoktu bi Musti(Hello Kitty) vardi elleri top gibi parmak desen bulamazsin ama hala severim, Red Kit vardi agzindan saman sapi eksik olmayan yanliz kovboy, birde Şeker Kiz Candy vardi sanirim sonra Judi ve Uzun Bacak diye boyle enteresan isimli bi cizgi film izlerdik. Cok sonralari sanirim ben o zaman liseye gidiyordum Portakal Yolu (Orange Road) diye bir cizgi film cikardi onuda merakla bekler ve izlerdim.


Hey gidi gunler heyy devir degisti artik gercege yakin goruntuleri olan cizgi filmler yapiyo eloglu...

Bir Heroes dizisinden nerelere geldim.Kisaca diyecegim sudur ki simdiye kadar izlemediyseniz tavsiye ederim :-)

Not:Bu arada sevgili aqua senin "yaz artik" mesajin olmasaydi ben hala acaba yazsam mi yazmasam mi diye dusunecektim sanirim, bir nev-i durtekleme oldu iyi geldi tesekkur ederim :-)

22 comments:

loungetime said...

Merhaba,
O diziyi izlemedim ama severim bende o taz dizileri ve çizgi filmleri. Hatta kızımla beraber bizde oturup çizgi film izliyoruz.
Buna yakın bir yazı yazmıştım bende . Şimdiki çizgifilmlerin şiddet içerdiği bizim çizgifilmlerin ne kadar masum olduğuna dair.
Bu uzun bacaklı: uzun çoraplı pipi vardı o mudur acaba?
İyi günler ve sevgiler

mom said...

Merhaba

Bu uzun bacakli o uzun bacakli saniri yani boyle garip bir adi vardi yanlardan havada duran saclari vardi baya komik bir gorunuslu kizcagizdi :-)

Simdiki bazi cizgifilmler evet siddet icerikli ama bu tarzin yavas yavas birakildigi izlenimi dogdu bende son zamanlarda yapilmis cizgi sinemalara bakinca. Yani daha cok sevgi mesaji vermeye calisiyorlar umarim hep bu sekilde gider.

Sevgiler, iyi gunler..

sevil said...

hoşgeldin yoncacan keyifle okudum yazını

mom said...

hosbuldum sevilcim :-)
sahalara geri donduk :-P saka bir yana ozlemisim yazmayi...

Banu said...

Uzun aradan sonra merhaba;
Heroes dizisini biz de seyrediyoruz ama divx'lerini aldık. Böylece öbür bölümde ne olacak merakını yaşamadan hemen diğerine geçiyoruz. Üstüste 3-4 bölüm izliyoruz. Ama Lost daha da iyi bence. Görüşmek üzere...

zilsizzarife'nin yeri said...

Yazmana çok sevindim hep yaz olur mu?
Heroes'a gelince ben hiç seyretmedim ama babam eski bölümlerini indirmiş bir gün hiç kalkmadan 8 saat izlemişti.Artık kaç bölümse:)

mom said...

banu merhaba :-)

lost un hicbir bolumunu izlemedim ben daha :-( ve cok merak ediyorum ve umut ediyorum gunun birinde izleyecegim ;-)

zilsizzarife elimden geldigince yazmaya calisicam cunku ozlemisim yazmayi..
yeni basladi heroes kac bolum olmustur tam olarak bilmiyom ama 8-10 bolum olmustur tahminimce

Annelog Atölye said...

Yaz tabii!! İyi ki yazmışsın tekrar. Ara verme e mi?:)
Witch'i sevdiysen, bir de Winx kızları var. Rastlasan izle. Biz çok seviyoruz kızımla:)

mom said...

annelog insalla bu sefer bu kadar uzun ara vermek istemiyorum artik :-)

benim izledigimde winx kizlarimiydi acaba ama yok yok witch di iyi hatirliyorum senin soyledigini de izlerim rastlarsam ;-)

Anonymous said...

`Save the cheerleader , save the world`!!

ben de heroes izliyorum kacirmadan ama Lostun yerini tutmadigini söyleyebilirim.

gerci son bolumde heroes da da isleri bayagi karistirdilar bakalim nasil toparliyacaklar...

Kum Mavisi said...

her ne kadar daha önce hiç yorum yazmasamda mütemadiyen yazılarını takip edenlerdenim. Ve yazılarına teşekkür olarak -eğer istersen- sana, lost ve heroes'un tüm bölümlerini ulaştırabilirim. :)
lütfen yazmaya devam et.

Yonca said...

neverland ben hala ve hala lost' a baslayamadim, dizi bitecek ben bakip kalcam oyle galiba :-)

heroes giderek heyecanlaniyo bastan cok agir gidiyo gibi gelmisti ama isler rayina oturdu iyi gidiyo simdi

meadowsofheaven oncelikle sasirdigimi soylemeliyim yani yazilarimi takip ettigini soylemen ve devam etmem icin destek olman...ve tabi merak uyandirdi
teklifin icin tesekkur ederim :-)
umarim artik sessiz kalmayi tercih etmezsin yorumlarini gormekten mutlu olurum.

Kum Mavisi said...

tabi ki, yorum yaparım bundan sonra. yazmaya devam et sen yeter ki. Lost'a başlayacağın zaman haber ver, hatta üç kere ben artık lost istiyorum demen yeter. Abartmayayım tabi, buraya yazman yeterli olacaktır. ;)

mom said...

yazacak birseyler bulabildigim surece devam edicem sanirim ya da biri cikipta --yeter artik nolur yazma nerden buluyorsun bu sacma seyleri-- diyene kadar :-)
beetle juice'da oldugu gibi 3 kere soyleme fikri hosmus;-)
Lost konusunda --hakkim sakli kalsin--secenegini kullaniyim cunku bu bunye bir diziyi daha kaldirmayabilir :-)Nazik teklifin icin tekrar tesekkur ederim
senin blogun var mi?eger varsa iade-i ziyarete gelmek isterim sevgili cennetin cayirlari :-)

Kum Mavisi said...

Lost konusunda hakkın her daim saklı ve malesef bir blogum yok fakat işlerden fırsat bulurda bir tane açarsam haber veririm. ama önce senin de dediğin gibi fotoğraf çekmeyi iyice bi öğrenmek gerek. çünkü bir gün bir blog sayfası yaparsam eğer, senin gibi kalemim kuvvetli olmadığından aradaki açığı biraz olsun kapatabilmek için güzel görsel öğelerle sayfamı süslemeye ihtiyacım olacak.
ilk günden itibaren sana haber verip tavsiyelerini alacağım. :)
ve şimdiden teşekkür ediyorum.

Kum Mavisi said...

hemen bir ekleme yapmalıyım, lost'a sakın yakın zamanda başlama. sinir bozacak derecede bağımlılık yapan bir dizi ve 9 ay kadar ara veriyor. 4. sezonun başlamasına yakın bir zamanda izlemeye başlarsan eğer "yeni bölüm için bu kadar zaman ben nasıl beklicem şimdi" diye saç baş yolmazsın. ;)
İnanki diziyi izlemeye başladığında bu nasihatin değerini çok daha iyi anlayacaksın.

mom said...

Blog hazirlamaya karar verdiginde haberim olursa elimden gelen yardimi yaparim,hem el atmisken belki degistirmeye usendigim templateimi de degistiririm sayende :-) fotograf cekiyor musun yani hobi olarak ilgilendin mi hic simdiye kadar? Yazi isi ile ugrasamam dersen sadece fotograflarini paylasabilecegin yerler de var.

Lost icin bagimlilik yaptigini duymustum birkac kisiden ve izlemeye karar verince tecrubeli biri olarak tavsiyeni dikkate alicam cennetin cayirlari;-)
Bagimlilik demisken blog isi de bagimlilik yapiyor baslayinca anlayacaksin hayatinda yasadigin herseyi -- evet bunu da paylasmaliyim-- diye bir gonullu zorunluluk baslayacak ve desarj olma acisindan iyi bir yontem yazi yazmak ve fotograf cekmek...

Birde boyle konusurken sana cennetin cayirlari diye hitap etmek tuhaf geliyor ismini ogrenmemin bir sakincasi var mi?:-)

Kum Mavisi said...

Fotograf çekmeyi severdim ama artık pek vakit yok maalesef. Yinede bunu günün birinde kendime hobi edinmek istiyorum. Yazmak konusuna gelince, hayat artık o kadar sıradan geliyo ki yazacak bişey bulamayınca yaşamıyomuş hissine kapılmaktan korkmaktayım açıkcası. Hımm, biraz umutsuz bir cümle oldu bu sanırım. Neyse artık yazdım bi kere. ismime gelince, meadowsofheaven tamamen uyduruk bi isim, hiç te bi anlamı yok benim için yada ben öyle sanıyorum. sen istersen bana kısaca ot diye bilirsin :)
Şaka şaka, söz yakın zamanda senin de seveceğin daha cool bişi bulur ve bu nicki değiştiririm. Esen kal...

mom said...

Sanirim yogun bir is tempon var...Yazmak konusunda haksizsin bence yani hayat siradan olabilir ama ona renk katmak senin elinde, hem bir kere yazmaya baslayinca gerisi gelir, ote yandan yazmaya baslamak icin illa basimiza ilginc birseyler gelmesini beklemek dogru degil sanirim...
Umutsuzlugu bir yana birak ve bir an once yazmaya basla :-)
Isim konusunda gercek isimden bahsetmistim benim ismimi gormussundur diye soylemek geregi duymadim ama Yonca :-)
Gorusmek dilegiyle..

Anonymous said...

İkna kabiliyetinden dolayı seni tebrik ediyorum. Bir blog sayfası açtım ama biraz bir şeyler yazıp çiziktirdikten sonra fikrini sormak niyetindeyim. İsim konusuna gelince, eskisinden çok farklı olmasa da anısı olan bir nick edindim. Gerçek isim... Söz, yazıcam bir ara.

mom said...

Kendine ait bir blog acmana cok sevindim hayirli ugurlu olsun senin icin, umarim gormek icin fazla beklemeyiz :-)
Nick ve isim saklama konusunda baya iyisin :-) yanlis anlamani istemem ve zorladigimi dusunmeni... ne zaman istersen o zaman paylasirsin...
Sevgiler.

Anonymous said...

ben de çizgifilmleri seviyorum çok yaşım sizin kadar buyuk değil ama izlemek için büyük olduğumu düşünüy herkes. 16 yaşındayım:-)))))
ama bakılırsa benim için daha hiç geçmemiş:-)))))
daha büyükler de varmış diye mutlu oldum. zaten sevilmeyecek gibi değil ki.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails