Wednesday, May 09, 2007

zamane cocuklari

Kis gidiyo, yok geri geldi derken bugunku havaya bakinca yaz sonunda geliyor sanirim. Yaz mevsimi gibisi yok, kat kat giyinmek zorunda kalmiyoruz, soguktan titreme derdi yok, hastaliklar kis aylarina gore daha az oluyor ve cocuklari olanlar ne demek istedigimi anlamislardir:-)
Cok sukur biz bu sene pek hasta olmadik gecen sene ev halki aramizda hastaligi paslasiyorduk saolsun hic eksik olmadi hic yanliz birakmadi bizi..
Ozelikle cocuklarin hastaliklari hicbirseye benzemiyor. Bosuna dememisler --hasta olduguna degil huyunun degsitigine yanarim--- diye.
Neyse hastalik gibi sevimsiz bir konuyu birakalim oglusumun beni sasirtan sozlerinden bahsetmek istiyorum biraz.
Oglumda bir cene bir cene sormayin gitsin, anne baba cok konusmaz bu cocuk kime cekmis boyle bilmiyorum.
Gecen gun keten bir ayakkabi begendim magazalarin birinde Winnie the Pooh kahramanlarindan ayi Winnie var ustunde, hosuna gidecegini dusunerek ayakkabilari kaptigim gibi eve geldim, biraz inceledi ama hic yorum yok, --ee oglum begendin mi ayakkabilarini?-- diye sordugumda aynen cevap su -- oldukca guzel...--
Gecen aylardan birinde de arkadaslarla kahvalti yapiyoruz 4 yasinda bir cocugu anlatiyorlar, annesine yaptigi birseyden oturu -- bu davranisini tasvip etmiyorum-- dedigini soyluyorlar bizimki ise soyle cevap veriyor --sasirtici--
Arabalar (cars) cizgi filmi favorisi sıkca izlediklerinden artik replikler kapmis, geecn gun evde arabasini surmek uzere bindiginde babasina --piston kupasin da gorusuruz evlat-- diyerek bizi guldurmustu, yine ustunu giydidirken Ciftlik Hayvanlarindan alinti yaparak --birak o tavugu--demesi ise baska bir alemdi.
Dusunun bir kere sizin nerdeyse 3 de 1 boyutunuz da bir canli, ortalikta dolasiyor, kendine ait fikirleri var, kendine ait zevkleri var, ogrenmeye her zaman aciklar, yeri geliyor sizin kullanmadiginiz kelimeleri kullanarak sizi sasirtiyorlar bundan guzel birsey olabilir mi? (Bu kisim cocuk sahibi olmayi dusunupte hala karar veremeyenler icin bir reklam di umarim yardimci olabilmisimdir :-))
Dunyaya geleli 33 ay olmus bir cocuk gunluk hayatta pek sık kullanmadigimiz bu kelimeleri nerden duyup da hafizasina kaydediyorve uygun zamanlarda o minik dagarcigindan cikarip soyluyor bazen aklim almiyor, zamane cocuklari bir harika oluyorlar, firtina gibi bir nesil geliyor. Oyle eskiden bizi kandirdiklari gibi -seni leylekler getirdi yavrum--, -- kahve isme kararsin-- masallarina kesinlikle inanmayacak bir nesil..Etrafima bakiyorum da hepsi cok bilincli...Napicaz, nasil basa cikacaz hic bilmiyorum...

4 comments:

gulece said...

aaa hosgeldin brendaciim:)
cocuklar deli valla biz de peslerinde psikopat anneler grubunu kuralim mi ne dersin:)
o kekimsi tatli super gorunuyor
tv den cock uzagim yaa ama cizgi film dersen onlari bilirim tabi hehe biz elmo izliyoruz bu ara.bir de klasik masallari dvd yapmislar.pamuk prenses,cinderella falan,onlara taktik:)
yaz gene hep yaz sen emi:)

sevilay said...

Anneler günün kutlu olsun canim.

mom said...

gulo psikopat anneler grubu fikrini tuttum bana uyar;-)
elmo firtinasi bizde de vardi bir ara ve izlerlen kikirdayip durmasi cok komik oluyordu:-)
elimden geldigince yazmaya caliscam...

sevilaycim saol senin de anneler gunun kutlu olsun...

Anonymous said...

walla bu nesil farklı bir nesil kelime türetip cümle üretmekte üstelerine yok.. bizim zamanımızda bebekler kırk güne kadar gözlerini açmazlardı bu nesil açık göz doğuyo anacım :)
hiç birşeye inanmıyolar ve herşeyi kendileri biliyolar nasıl baş edeceğimi bilemez durumdayım ve öyle bir grup kurulursa başı çekerim haberiniz olsun :))

gülece'ye katılıyorum: yaz gene hep yaz sen emi :))

Nagish..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails