Friday, September 26, 2008

Oglusumun hayali dostlar mekani

Kayinvalide ve babaanneyim ne mutlu bana!! Nasil mi ? Soyle ki oglusumun hayali bir hatunu, hayali bir cocugu ve hayali bir de arkadasi var. Isimleride var hayali gelinin adi Lacasta, nerden buldun bu ismi demeyi zira ben bulmadim tamamen oglusumun hayal gucu ustlik bird soyadi var gelinimizin ee seyy biraz garip, soyadi Popo...evet evet yanlis duymadiniz, ben duydugumda dibim dusmustu gerci bu nasil hayal gucudur boyle diye..
Hayali cocugun ismi Kerem, arkadasin ismi ise; Imza hepsinin ilginc isimleri var, nerden buldu uydurdu bilmiyorum unutmuyorda sordugumuzda herseferinde ayni seyi soyluyor.
Gecen gun" ben okula ne zaman gidicem, okula gitmeyi ozledim" dediginde dunyanin sonunun gelmesini bekledim o gun, ilk defa okula gitmeye bu kadar istekli gorunuyordu ama bir nedeni vardi tabi.
Sali gununden bu yana evde kaliyor hasta 3 gunden beri dusuremedigimiz inatci bir atesimiz var. Birde garip tabi saat gece 11 gibi baslayip sabaha karsi 4 ya da 5 e kadar son surat devam edip duruluyor. Salgin varmis sanirim ve 3 gun bu sekilde ates devam edip geciyomus, bugun beklemiyorum kendilerini umarim ugramazda rahat bir gece geciririz artik...Bogazimizda enfeksiyon varmis, yapilan tahlillerde bu sonuc cikti.
Hastalikla karsiladik kisa girdigimiz su gunleri biz kacirmadik. Antibiyotik kullaniyoruz, gecen sene kullandigimiz antibiyotik sayisini dusununce bu senede oyle olmamasi icin elimden geleni yapiyorum ama pek faydasi olmadi.
Hergun bir adet kivi yemeye baslamistik c vitamini olsun diye, sonra balik yagimiza baslamistik, birde mr tummee vitamin jelibonlarimizi yiyorduk ama ani hava degisikliklerine viz geldi bu hazirliklar.
Umarim bundan sonra hasta olmaz ve rahat bir kis geciririz.Kis mevsimini hic sevmiyorum hem usumek hem de hastaliklarin cogalmasi hic cazip gelmiyor bana.
Kis mevsimini seven insanlari hic anlamadim hayatim boyunca, kat kat giyinmek zorunda kalindigi icin hareketlerin kisitlanmasi, sık sık mahsur kalmak, kulaklarin dusucekmis gibi soguyarak birer demir parcasina donusmesi, isinmayan el ve ayaklarimi kis mevsimi boyunca hissetmemem sevmeme nedenlerini olusturanlardan birkaci...
Yaz mevsimi gibisi yok...

Thursday, September 18, 2008

inatci keci

Bu hafta kres olayi iyi gidiyor derkeeeen bu sabah kiyafet sorunu ile karsi karsiya kaldik yine. Aksamdan kiyafet ayarlamayi deneyemedim bir turlu ama bu aksam denemem lazim sabah gec kalmamak icin...
Birde uyuma konusunda ipin ucu kacip 12 de uyuyunca sabah kalmak istemedi cani tabii.
-Hadi oglusum sabah oldu kalk artik ustunu degistirelim okul gidelim v.s. deyince tum cinleri tepesine toplandi ve teror esti evde
-O kiyafeti giymicem sevmiyorum
-Tamam baska giyelim gel dolaba beraber bakalim
-Hayir gelmicem
-Tamam baska neler varmis bakalim, yesil esofman alti?
-Hayir istemiyom
- Gri?
-Hayir
-Kendin baksan begendigini giysen?
-olmazzzz
-Peki ne yapalim sen soyle ??
-Seyy sort giymek istiyorum..
-Ama hava serinledi bacaklarin usur sortla
-Usumez sort giycem
-Peki giy o zaman
Binbir konusmanin ozeti sadece bu ve disari cikinca
-Bak gordun mu hava ne kadar serinlemis bacaklarin usudu mu?
-Evet
Orta yolumuz yok bizim ya olcak ya olcak Bunlari buraya sen buyudugunde okutmak icin yaziyorum gor ne inatci keci oldugunu :P

Aksam yagmur ve firtinadan dolayi elektrikler kesildi ve bizde durum soyle oldu
-Ama cizgi film izliyodum tv yayini nereye gitti?
-Disarda cok yagmur var kesilmistir.
-Ama ben izliyodum
-Tamam cd takip izleyebilirsin
Cd takmaya ugrasirken elektrikler gideeeer ve
-Elektrikler gelsin niye gitti ben gelmesini istiyorum
-Ama hava cok kotu ondan gitmistir elektrikler, gelmesini beklicez mecburen
-Ben beklemek istemiyorum
-Tamam parmagimi şıklatirim gelir simdi
-Korkuyorum gokgurultusunden
-Yaninda ben varim korkma
-Sen korkmuyo musun?
-Hayir...
-Ya ordan biri gelirse (merdivenleri gosteriyo)
-Gelmez evde sadece sen ve ben variz kim gelcek ki?
-Elektrikler gelsin
-Gelir birazdan bekleyelim, hadi senle disarisini izleyelim
Elektrikler gelene kadar birkac kez daha tekrarladi "gelsin" diye, kecilikleri ustunde bugunlerde...

Wednesday, September 17, 2008

Ask durur mu??

Bu grubu cok seviyorum Yuksek Sadakat, son zamanlarda cikan gruplar icince en iyilerinden biri benim icin. Kaliteli sarki sozleri kaliteli muzik denince ilk aklima gelenlerden..Ayrica son gunlerde bir sarkilarina taktim ki umitsiz vaka' yim.
Tekrar tekrar dinliyorum.
Dunya doneeer bir gun dahaaa
Yeryuzundee ask durdukcaaa
Ask durur mu durmaz mi bu konuda bir fikrim yok ama sozler guzel iste.Zaten huyumdur bir sarkiya takinca isyerinde odadakiler " Yonca yeter kusmak uzereyiz" sesli sinyalleri vermeden vazgecmiyorum dinlemekten.
Sonra basliyorum mp3 calardan dinlemeye, ne demisler demokraside careler tukenmez.
Belki sana yazariim ugradigim bir sehirdeen
Renkli bir kart atarim,
Mekke ya da Kudusteen

Ama simdi diyorsun ki senin sevmedigin muzikde yok hepsini seviyosun cok sukur... sende haklisin blogcum var bir muzik manyakligi bende idare ediver...
Fotograf ile ilgili bir proje var kafamda uzuuuun zamandir ama simdiye kadar firsatim olup da gerceklestiremedim.
Haftasonlarini iyi degerlendirmeyi dusunuyorum bu konu icin bakalim neler olacak, gelismelerden seni haberdar edicem blogcum.
Zaten basbasada kaldik seninle, comment kodlarini yerlestirmeye zaman bulamadim.
Haa unutmadan takildigim sarkinin ismi " Ask Durdukca" calmadigi zamanlarda bile mirildanmak o kadar hosuma gidiyor ki, cok rahatlatan bir muzigi var bana gore.
Sozleri tam olarak soyle

Dünya döner bir gün daha
Yeryüzünde aşk durdukça
Gece erken inse bile korkma
O hep seninle kaldıkça
Biliyorsun gitmemm gerek
Yollar bitmez düşünerek
İster sonuç de istersen sebep
Bu düğümü çözmem gerek
Belki sana yazarım uğradığım bir şehirden
Renkli bir kart atarım mekke yada kudüsten
Sonra bir gün cıkarım sen artık dönmez derken
Bir şarkı fısıldarım kulağına gün batarken
Dünya döner tek bir yana (aşk durdukça)
Dolsun diye gün bir daha
Ben de döndüm tekrar sana (aşk durdukça)
Sönmek için yana yana
Belki sana yazarım uğradığım bir şehirden
Renkli bir kart atarım mekke yada kudüsten
Sonra bir gün cıkarım sen artık dönmez derken
Bir şarkı fısıldarım kulağına gün batarken
Dünya döner tek bir yana (aşk durdukça)
Dolsun diye gün bir daha
Ben de döndüm tekrar sana (aşk durdukça)
Sönmek için yana yana
Sarkiyi dinlemek isteyenler icin buradan lutfen

Thursday, September 11, 2008

yorgunluk

Bazen kendimi yorgun hissediyorum gerci bu son zamanlarda daha cok artmaya basladi sanirim. Bazen kolumu kaldiracak halim kalmiyor.Aldigim vitamin haplarida ise yaramadi.Kronik yorgunluk vakasina kapildim sanirim.
Gecen aksam My Girl filmi vardi tv de sevdigim icin yeniden oturup izledim ve izlemekten vazgecmicem galiba.Kucuk kiz kendini surekli hasta hissediyor ve gittigi doktor muayene edip saglamsin dediginde bile ona inanmiyor. uzun bir suredir bogazinda tavuk kemigi ile yasadigina inanmis hatta durumu abartip prostat kanseri olduguna bile inaniyor.
Sebebi ise babasinin onu gormezlikten gelmesi, annesi onu dogurduktan sonra hemen oldugunde o da kendini isine verip bir kizi oldugunu unutmus.
Bazen hayat adil davranmaz hersey ust uste gelir ve tek basina bi odaya kapatildigimizi ustumuze dertlerin bir bir siralandigini hissederiz. Kapiyi acip farkli gozlerle dunyaya bakmaya devam etmek bazen uzun surer bazen de gormek istemeyiz gozlerimizi sıkıca kapatip hareketsiz kalmayi tercih ederiz. Kimse ile konusmak istemeyiz, yaptigimiz hicbirsey mutlu etmez iste boyle bir durumdayim sanirim.
Hayat bu kadar karmasik olmasaydi daha mi iyi olurdu acaba ya da bundan da sıkılıp sikayet edermiydik. Ya da soyle olabilirdi bir dugmemiz olsaydi ve karistigimiz zaman bastigimizda bizi cozseydi, frekans temizligi gibi bisey... ne cok sey istedim.
Fotografda cekemiyorum uzun zamandir.Fotograf kursuna gitmem lazim kendimi gelistirmek adina ama oyle birsey yok maalesef zaten olsa bile vaktim olmayacak, fotograf cekmek icin vakit yaratsam halim olmayacak falan filan off cok yorgunum hemde coookkk...
Insanlari ve hayati anlamaktan cok yoruldum.

Tuesday, September 09, 2008

kres gunlugu




Bu sene ilkgunu atlayarak basladik kres hayatimiza. Sebebi ise mide usutmesinden dolayi gune kusarak baslamak oldu. Her ne kadar kotu gibi gozukse de olgusum icin bu sevindirici bir durum oldu. Okula gitmeden gececek koskoca birgun daha ondan keyiflisi yoktu. Sevemedik biz kresi fazla evcil olmasindan mi yoksa fazla duygusal oldugundan midir bilinmez alisamadik krese gitmeye.

-Anneannemlerde kalsam iyi olurdu

dedi yine bu sabah. Ama anneannemiz uzakta yine Mardin kadar uzak :)

Krese baslamdan anlasma yaptik gerci gecen sene de yapmistik ama kandiramamistim.
Itiraz etmeden gittigi her haftanin sonunda bir oyuncak hakki olacak ya da jetonlu arabalara binme sansi. Tamam dedik anlastik ama anlasma her an “Ben oyuncak istemiyorum tamam evde kaliyim” cumleleriyle sona erebilir cunku ben bu filmi daha onceden gormustum.

Bu sabah yeni okul yeni ogretmen ve yeni arkadaslarla bir baslangic yaptik bakalim neler olacak. Sabirsizlikla gelmesi bekliyorum ve neler yaptigini merak ediyorum.

Sabah ki “ ama anne ben seni cok ozlicem” derken buzulen dudakli surati geliyor aklima. Ve bu gibi durumlarda acimasiz hissediyorum kendimi ama simdilik baksa secenek olmadigi icin bu sekilde devam etmek zorundayiz.

Evde doya doya vakit gecirebilecegimiz gunler olacak mi merak ediyorum. Yoksa hep ozlemekle mi gececek, canimiz her istediginde opup koklastigimiz zamanlar hic olmayacak mi diye dusunup duruyorum surekli. Bigun gelecek oglusum goz hizama kadar buyumus olacak ne zaman bu kadar buyudu diye dusunucem, ne kadar cabuk gecti seneler ve ben ne kadarina tanik olabildim bu buyumenin diye tekrar tekrar dusunucem sanirim.

Gecen cok sevdigi mozaik pastadan yaptik beraber, biskuvileri kirdi minicik elleri ile “herseyi ben dokucem” diye tembihledi. Daha donmasini bekleyemeden karisimdan yemeye baslamasi gorulmeye degerdi :)
Cocuklarimizin hepsi cok degerli ve ozel o kadar masum ve muhtesemler ki … Gelecek hazirlama ve yetistirme konularinda panige kapiliyorum bazen orta yolu bulup mevcut durumlarla en iyi secimi yapmaya calisirken umarim dogru kararlar veriyorumdur. Mutlu bir insan olarak buyumesini istiyorum kim istemez ki?

Bakalim kresten dondugunde ne durumda olacak.. Cartoon Network karakterlerinin resimlerini dokucez isyerime gelince coook merak ediyorum zaman cabuk gecsiiin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails