Sunday, January 25, 2009

ah twilight sen ne yaptin!!


Üç seyden emindim.
Birincisi Edward bir vampirdi.
Ikincisi, ne kadar baskin oldugunu bilemesem de onun bu vampir yani kanima susamisti.
Üçüncüsü ise, kosulsuz ve geri dönülemez bir sekilde ona asik olmustum.
Unutmadan yazmaliyim film hakkinda ki dusuncelerimi, zira Yetimhane' den sonra son zamanda izleyip de etkilendigim filmlerden oldu kendisi. Bugunlerde fantastik anlamda ruhumu doyuran film ve kitaplarla karsilasiyorum. Sanirim sansli gunlerimdeyim.

Yaziyi yazarken bir yandan filmin muziklerini dinliyorum. Izledikten sonra uzun bir sure film hakkinda bol bol konusarak etrafimdakileri bayiltmaktan vazgecip azad ettim onlari ve buraya yazmaya karar verdim.Yillar sonra bu yazdiklarimi okuyup hissettiklerimi hissetmek istedim, neden bu kadar etkilendim bilmiyorum. Kitabinin pesinde kosturdum uzun sure hemen ardindan filmi cikti.Belki bir hafta sonra --eh siradan wampir hikayesi idi-- diyecegim kendi kendime ama bu denli etkilendikten sonra bunu soylemek dogru olmaz.

Oncelikle tarz konusunda damarimin tam ortasina bastigi icin belkide benim icin guzeldi.

Bilindik wampir hikayeleri kliselerini kirmisti. Guneste toza donusen bir wampir degil, Bella' nin deyimi ile-- elmas gibi parliyordu--, insan kani ile beslenme durtusunu kontrol edebilmeleri, aile olarak birbirlerine kenetlenmis olmalari, wampir olayina arada sirada esprisel yaklasim sergilemesi ki Edward' in Bella' yi eve ilk getirdiginde ailesinin-- senin sayende mutfagi kullandik-- demeleri gibi sahnelere yer verilmesi de hostu.

Filmi begendimya goklere cikaririm artik...

Ve sanirim en onemlisi ask icin neler yapilabilir sorusuna fantastik de olsa cevap vermesiydi kendine ceken, canavara donusmeyi goze almak, dogan geregi agzin sulansa da bir yudum bile kanindan tadamamak, normal bir hayata elveda demek, olum ile burun buruna yasamak...tamam sustumm
Aslinda filmde Edward ile ilk sahnede -- bu da ne boyle-- die dusunmustum. Garip bakislar, makyaj vs. son dere ilgincti.Baslarda ilginc gelmisti hatta biyoloji dersi sahnesinde Edward' in Bella' yi gordugunde verdigi tepki gulmeme neden olmustu zira bi kusmadigi kaldi kizin ustune ama sonra sevdim her ilginc seyi sevdigim gibi :)
Kardesim filmin sonunda, Alice karakterini sevip sevmedigimi sordu, filmde en cok o karakteri sevecegimi dusunmus, aslinda evet ozellikle son sahnelerde James' in boynunu kirma bolumunde -- iste bu-- dedigimi itiraf ediyorum.
Sonuc olarak iyidi guzeldi ve sanirim birkac sefer daha izleyecegim bu filmi.Hem gorsel hemde ruhsal olarak doyurucu bir filmdi tabi bu turlerden hoslananlar icin soyluyorum.Kesinlikle zaman kaybi ya da husran degildi hatta ben bu kadar yuceltilen filmlerin sonunda husranla sinema salonundan ciktigim icin belkide mutlu mesut ayrildim salondan.
Bu kadar bahsettim korkarim ruyamda da bu film ile ugrasmaya devam edicem.

5 comments:

Anonymous said...

La havle vela kuvvete..
kuzum işin içinde wampir var elmas gibi parlasa n'olcak (:
bu film var bende cdlikte yatıyo kabına bile bakamıyoruuuummm..
Allah selamet versin..

Nagish

mom said...

ama bu bildigimiz wampirlerden degil cicim, izleyince --tuh be ben niye wampir degilim-- diyosun:))

Yaprak Çetinkaya said...

Çok enteresan gerçekten. İzledim ben de... Kız sınıfa girdiğinde çocuğun hali inanılmazdı :) Sadece bu türü sevenlere hitap etse de tutkulu bir aşk filmi bu yahuuu...

mom said...

Yaprak ocugun kusmadigina dua edelim o sahnede baya niyeti bozmustu:P
Evet geleneksel vampir hikayeleri gibi degildi onlarinda cani var sevin demeye getirdiler sanirim :))

Anonymous said...

sonunda izledim ben de..
başta tırstım nerde gerilcem ne zaman birine sarılma ihtiyacı duyucam (korkudan) diye ama cık hiç tırsmadım aslanlar gibi izledim sonuna kadar..
filmdeki en beğendiğim kısım beyzbol oyunu sırası ve sonrasıydı..
yapımcılarını kutlar böyle gerilmeden izleyebileceğim gerilim filmi yapmalarını temenni ederim :))

Nagish

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails