Monday, March 23, 2009

Hiperaktif bir yazi oldu sanki


Yeni kullanmaya basladigim bir vitaminden bahsedicem ayni zamanda bagisikli sistemini guclendiriyor. Aslinda hakkinda cok fikrim olusmadi sadece kullananlarin iyi yonde ki yorumlarini dinledim. Istah actigini soylediler simdilerde test ediyorum bazen degisiklikler goruyorum ama dur bakalim diyorum kendi kendime gozlemle daha. Dun aksam verdikten sonra pizza krizlerimiz tuttu ki aksam yemegi yemisti tika basa olmasada normalde idare ederdi. Ama dun aksam 10 da ki krizlerini gorunce bir yandan suruptan mi acaba ise yariyor mu diye dusunmedende edemedim.
Tabi saatin onunda pizza yapan biryer bulamadik ve acik markette tabi, dondurulmus pizza almak icin, hos karsiyim dondurulmus pizzalara iclerinde koruyucu madde oldugu icin. Devrik cumlemi kuruyorum ne, hayir herzaman cumlelerim anlasilmaz olmustur ama bugun daha baska sanki neyse ne diyodum.
Kullaniyoruz bakalim neler olacak uclu parende atmadigimiz kaldi bagisiklik sistemi guclensin, istahi acilsin diye. Salginlarda saolsun ardi ardina geliyor e hal boyle olunca savasa daha iyi hazirlanmak gerekiyor, iyi hazirlanmak icinde surekli guncellenip arastirmak vs.
Bu sabah okula gitmeme krizlerimiz tuttu yine ben gitmek istemiyorumdiye agladi. Cuma gunu en sevdigi arkadasi ile kapismislar sanirim sebep bu. Okulu ne zaman sevmeye baslayacak ne zaman diger cocuklar gibi istenmeyen bir davranis sergilediginde-- bak okula gondermem-- diye tehdit edicez ya da bugunleri gorebilcekmiyiz cok merak ediyorum.
Okula gondermem desem 5 takla atar sanirim boyuna bakmadan :) Ortaokula falan giderken okula gitmeyen arkadaslari yazin sanayiye gonderirlerdi calismaya onlar geliyor aklima oglusum buyucek okul sevgisi bu sekilde devame dicek bizde akli basina gelsin diye sanayiye gondericez, uzerinde bir tulum yagdan simsiyah olmus, diger elinde tornavida mutlu mesut calisiyo --oh be okuldan kurtuldum-- falan diyerek...Hayal kurma mekanizmam ise el atmis durumda bir an once gercek hayata donmenin zamani geldi sanirim.
Deniyoruz iste bakalim nolcak :P (Bugun cok calistim iyi gelmedi bana)
Pizza krizi sonucu ne yaptigimizi anlaticaktim sahi evde buldugum bayat ekmekleri kup kup dogradim goz karari yumurta, sut ve sivi yag koydum karistirdim tuzda koysaymisim iyi olurmus aslinda ama kasar peyniri ve diger malzemelerde olunca fazla gelicek diye koymadim. Ekmekler yumusuyo papara gibi bir kivam oluyor, yagladigim kucuk bir tepsinin tabanina bu karisimi yaydim ustune kasar peyniri olmadigi icin hellim peyniri rendesi serptim. Sonra uzerine evde ne varsa koydum misir, sucuk, sosis ve yazin yapilip kavanoza koyulmus domateslerden serpistirdim biraz. 250 derece firina attim alti pisince ustu kizarsin diye izgara bolumunu actim peynirler kizarana kadarda orda pisirdim. Sabah kahvaltilari icin guzel bir alternatif oldu zannimca ama evde bayat ekmek olmasaydi pizza krizini nasil atlatirdik bilemiyorum...

Friday, March 20, 2009

Tarcinli kurabiyenin yaptiklari



Tarcinli kurabiye tarifim ile yarismaya katilmistim Mutfak Sirlari sitesinde ve gecen haftalardan birinde tarifimin yapilan oylama sonucu birinci oldugunu bildirdi Nilay hanim ve hediye gondermek icin adres istemisti. Bu cici hediye dun elime ulasti, tesekkur ediyorum pek guzel kirmizi kirmizi :)
Lise yillarinda bir arkadasim ogretmisti bu kurabiyeyi bana simdilerde araya mesafeler girdigi icin pek gorusemiyoruz ama kurabiyeyi her yaptigimda o gunleri hatirliyorum ben. Kizlarla toplanilip yapilan cay partilerini, Aslinin parmagini fincanin kulbuna soktuktan sonra cikaramayip cayi nasil ustune doktugunu :, guzel havalarda yanimiza kek ve patates salatasi alip buldugumuz agac golgesinde yaptigimiz piknikleri, arkadasim Canan (kurabiyeyi yapmayi ogreten arkadasimdir kendileri) ile sabahlari yuruyuse ciktigimizda arka ayaklari sakat bir kopek arkamizdan kovalarken nasil deli kostugumuzu ve yuruyusten donerken firindan aldigimiz taze mis kokulu aldigimiz ekmegi eve gelene kadar nasil bitirdigimizi, aksamlari evde muzik dinleme ve oynama keyiflerimizi, beraber ders calistigimiz gunleri tabi kikirdamaktan calisabilirsek, gecenin karanliginda disarda basketbol oynamaya calisirken kafamiza gelen toplarla gulme krizlerine girdigimiz zamanlari, babasinin getirdigi tobleronlari yerken nasil kendimizi kaybettigimizi, okul partilerine yapilan kacamak katilimlari, wendy kafeyi, trafige kapali alanda araba ile gezerken nasil trafik polislerine yakalandigimizi, istasyon caddesinde attigimiz voltalari, sedat abinin --sizi gidi tereyaglar, basimi sisirdiniz, size radyo acicam ben orda bol bol konusun-- diyerek bizi guldurdugu ve olmayan kisilere selam verdiginde her seferinde aldanip kime selam veriyor acaba diyerek bakindigimiz sazanlik anlarimizi, binbir ugras ile yaptigimiz saclarimizin kirklareli ruzgarinda kendinden gectigi gunleri, celigin konserini, gulme krizleri gelince olur olmaz seylere gulmeye basladigimiz zamanlarini ve daha bircok aniyi hatirliyorum.
O yuzden bu kurabiyenin bende yeri cok ozel ve guzel...
Gecmis zamana acilan kapiyi aralayan bir kilit benim icin keske dort bir yana dagilmis arkadaslar yine bir araya toplansak ve gecmiste yaptigimiz seyleri hatirlayip kahkaha komasina girebilsek.
Cok gezen olmanin zararlarindan biri bu sanirim geride bir suru arkadas ve ani birakiliyor bir daha geri donmemek uzere.

Tuesday, March 17, 2009

Edward & Ben


Istee en sonunda Bella' nin ayagini kaydirip yeni bolumlerde rol alabilme planlarim gerceklesti sevgili Frosy sayesinde. Twilight manyakligimi bildigi icin bana hos bir surpriz yapmis cok hosuma gitti Edward ile bir fotografimiz oldu yasasin :)
Cok sevdim ben bunu...

Monday, March 16, 2009

kos yoksa firca yersin

Facebookda arkadaslarin gonderdigi videolara taktim tam taktim bazen cok komik ve cok ilginc seyler geliyor gulmekten kendimi alamiyorum, yeni takintim bu evet facebook :)
Cumartesi gecesi arkadaslar gelince cok eglendik onu buraya yazmak istiyorum ve oglusum buyuyunce okuyup bizi nasil saklabana cevirmis ogrensin istiyorum.
Oncelikle evde kucuk topla oynanan futbol ile basladi hersey sonra oturdugumuz yerden topu birbirimize atmamizi emretti, ilerleyen zamanda bir kural kondu oglusum tarafindan kime top atacagimizi o belirledi.
Uzun bir sure boyle devam ettikten sonra yeni bir kural eklendi ortada olan 1 kisi atilan topu yakalamaya calisacakti. Uzunca bir surede boyle devam etti yorgunluktan dilimiz disari cikmisken monopoly oynayalim dedi.
Monopolyi kurduk paralar dagitildi falan tapular aliniyo herkesi sardi oyun --tamam--dedi artik yag satarim bal satarim oynayalim tabi hepimizi gulme krizi tuttu kandirmaya calistik monopoly bitsin dedik, yorulduk oynamasak dedik ama kanmadi tabi, daire seklinde oturup evin icinde yag satarim bal satarim oynattik koca insanlara, tabi bunlari yaparken alt kata nasil inmedik hala hayret ediyorum neyseki alt komsumuz Almanyada yasiyor rahar rahat evin icinde cirit atabiliyoruz.
Yag satarim bal satarim oynarken artik herkes yorgunluktan adim atamicak duruma gelmisti yalvaranlar oldu --yorulduk birakalim-- artik diye ama bulmus hazir oynayacak saklabanlar birakir mi??
Oynarken sarkisini dogru duzgun soylememizi istedi hatta kimin ebe olcagina karismaya basladi bir ara, sarkinin ezgisi degisti kimi zaman oyun havasi oldu,kosusturma kisminda tavsan kac tazi tut kismini yorgunluktan soyleyemedigimiz zamanlarda firca yedik, gulme krizlerindeyken sarkiyi soyleyemedik;
oglusum= ee soyleyin hadi tavsan tazi
ben= tavsanlar tazilar ne yapacaginizi biliyosunuz artik kosun
sonra kacarken bir tur donmemize takti bikac tur atin dedi donduk durduk halka etrafinda birkac senelik spor yapmis olduk sayesinde ama gulmekten fotograf cekmek aklima gelmedi yanarim yanarim ona yanarim hatta videoya ceksek yeriydi bu geceyi :)
Saat 12 de zar zor yatana kadar kostuk evin icinde, yatinca sizdi resmen yorgunluktan bizde oturup frp oynadik, uzun zaman boyunca bir tunelden cikamayip uyuz olduk, ellerinde silahlari ile bize saldiran iskeletlerin cogunu buyu yaparak yok etmenin hakli sevincini yasadim tabi saat 3 olunca birakmak zorunda kaldik ama nereye gidioruz kimlerle karsilasicaz oyunda acaba diye merak etmeden duramadik. Yarari oldumu merak etmenin, tabi ki hayir bir sonraki toplantiyi beklemek zorundayiz.
Bundan sonra eve gelen misafirlere bu yaziyi okutup ona gore gelmelerini isticem performansi dusuk misafirler, mizikcilik yapan misafirler eve davet edilmeyecektir bilginize diye.
Pazar gunu twilight izlendi evde zevkten dort kose olundu cunku orjinal dvd kopyasi izlemenin zevki bir baskaydi. Sinemada izledikten sonra sinema cekimini izlemek pek tatmin etmiyordu insani zira...

Thursday, March 12, 2009

yoruldun mu ? nooldu ? nooldu?

31 Ocaktan bu yana iyi dayanmistik aslinda, iki haftada bir gelen hastaliklardan sonra mucize gibi olmustu ama salgin varmis ve biz onu es gecemedik. Kusma- ishal ve atesmis belirtileri biz mide bulantisi ve 2 gun suren ates ile atlatabildik. Kreste bayrak yarisi gibi elden ele gecen hastalik zinciri var kimisi ayakta atlatiyor kimisi ara verip duzelince yoluna devam etmeye basliyor.
Kis mevsiminin bitmesine az kaldi diye zil takip oyanayasim var. Mart ayini bir atlatsak sonra ver elini ilkbahar.
Bu hafta evde basbasacilik oynuyoruz oglusumla, bol bol sarilip koklasma imkanimiz oluyor.
Bu sabah cizgi film izlerken hapsurdu ben --cok yasa-- dedigimde bana --iyi geceler-- diye karsilik verdiginde ufak capli bir gulme krizine soktu beni sanirim nezaket sozleri konusunda biraz calismamiz gerekiyor.
Gecen hafta yeni ogretmeni toplantida demisti ki -- cocugunuzun eli ayagi olmayin biliyorum kiyamiyorsunuz ama gelisimi icin tek basina biseyler yapabilmesi cok onemli-- dedigi gibi kiyilmiyor yemek yerken, ustunu degistirirken, wc olaylarinda gonullu destek olmaktan kendimi alamiyorum ama bunu minimuma indirmek lazim artik.
Evde olunca tembel moda gectim yine bisey yapasim yok kediler gibi dort bacagimi gerip miskinlik yapmak pek guzel ama bunda uykusuz gecen 2 geceninde etkisi var sanirim zorlu bir savastan cikmis gibi hissediyorum kendimi, pazartesi gunu ise surpriz tatil sonrasinda masamda yapilmayi bekleyen islerin savasini vermeye baslicam. Bunu dusunmek tembellik seviyemi dahada artirdi oturdugum koltuga daha bir gomuldum sanki :P
Neyse onumde harcanmayi bekleyen koskoca 3 gun var iyi degerlendirmeliyim tabi havalar yagmurlu ve soguk oldugu icin disari cikma gibi bir alternatif olmadigindan evde pineklemekten baska secenekte kalmiyor yada ben ucunda miskinlik olan secenegi secme konusunda kendimi hakli cikariyorumdur.
Off neyse bunlari dusunmek cok yorucu aklimi da tatile cikarmistim simdi en yakin koltuga tuneyip bilimum cizgi film, film ve dizi izlemek icin iyi bir firsat.
Breaking Dawn cikmadi daha canim cok sıkılıyor öfssss...
Nil Karaibrahimgil' in yeni albumu --Nil Kıyısında--olandan bahsediyorum gecen hafta dinledim, seviyorum ben bu catlak kizi

Kendimi senin yerine koydum noolcakk
Ben dipteyim sen seyirdeeeeeeeeeeee
Istedigin gibi degilde buysam noolcakk
Ben alalade sen nadideeee

En iyisi ben susayim siz kendiniz dinleyin

Nil Karaibrahimgil - Eminim Sevmediğine Dinle, Klip izle

Thursday, March 05, 2009


Siddetle baslayan hazlar siddetle son bulurlar

Olumleri olur zaferleri

Opusurken yok olan atesle barut gibi


Romeo ve Juliet, Perde II, Sahne VI


Yine twilighttan bahsedicem ve ugruna yaptigim cilginliklardan :) Shakespeare' in de bu sozu kitaplardan birinin basinda geciyor. Sanirim bu seri bitince uzun zamandir okumak isteyipte bir turlu okuyamadigim Shakespeare klasiklerine dalis yapicam.

Hafta basindan bu yana twlight fanlarinin olusturdugu forumlarda dolasiyorum ve ne var ne yoksa okuyorum. Roportajlar, film hakkinda ki gelismeler, fotograf cekimleri, oyuncu kadrosunda ki degisiklikler, kitaptan cikarilan bolumler, Turkceye cevrilmek uzere bekleyen kitap ve yaziminin tamamlanmis oldugunu dusundugum Edward' in gozu ile hikayenin anlatildigi Midnight Sun hakkinda bir suru sey.

Hatta Stephenie Meyer' in yasal sitesinde yayinladigi Midnight Sun' un Turkceye cevrilmis 12 bolumu okudum, gerci bunu okumak icimde ki yeni kitaplari okuma heyecanini dahada cok arttirdi.

Ve bekledigim Breaking Dawn' i Nisan ayinda kitapcilarda gorebilecegimizi okudum, Nisana kadar zaman nasil gecer onu soyleyen olmamis tabi :P

Epsilon Yayinevinin halini dusunmek istemiyorum eminim su siralar bol bol mail ve telefon aliyorlardir hayranlardan...

Sonra hikayede gecen Ugultulu Tepeler romani hakkinda biraz arastirma yaptim. Adini duymustum ama yazari hakkinda bir bilgim yoktu. Emily Bronte yazmis, hayati boyunca cikardigi tek kitapmis ve kitabin basimindan 1 sene sonra 30 yasinda veremden olmus. Kitap ona pek hayirli gelmemis anlasilan ve o doneme uygun bulunmamis pek yazdigi, insanoglunun tipik ozelligi olarak olumunden sonra sevilmis romani.
Twilight cilginligim gecicek mi bilmiyorum gerci gecmesini istemiyorum. Kafamda hikaye donup duruyor. Su kitap ciksada okusak artik...

Monday, March 02, 2009

Dunyadan Yoncaya

Twilight serim maalesef bitti, cabucak bitmemesi icin okumamaya calistim aslinda ama icimde ki --biraz daha oku lutfeeennnn-- sesine karsi koyamadim. Gozlerim kor olacak, yada portleyip yayli gozler gibi disari firlayacak sandim ama iyi dayandilar. Ama ruyalarimda bile Edward-Bella ve Jacob ile ugrastim. Simdi ise kalan iki kitap Turkceye cevrilene kadar zaman nasil gecicek onu bilmiyorum. Filmini izlerim 20-30 kez artik, internetten New Moon un fragmaninin olup olmadigini arastirdim biraz ama simdilik birsey yok sadece hayranlarin hazirladigi seyler var. Twiligiht filminden parcalar koymuslar.
Jacob u degistirecekmisler Kurt Adam formu icin fazla kassiz oldugunu dusunmusler. Ayrica ikinci kitapta Edward pek gorunmedigi icin araya Edward li bolumler koymaya calisiyormuslar.
Sanirim bir hafta hayal dunyasinda yasamaya devam edicem; Bella' nin sakarliklarina gulup, Edward ve Jacob un cekismelerini hatirlicam.
Dunyadan Yoncaya...
Neyse gercek hayata hizli bir donus yapalim, oglusumun ogretmeni degismis bu sabah okula ugradim ama henuz geledigi icin tanisamadik. Gecen senede yarim donem o ogretmen varmis ama biz gecen sene baska okulda oldugumuz icin tanimiyoruz. Giden ogretmenin iletisimine hayrandim ben halbuki, oglusum ile ilgili bilgi almak istedigimde hep -- iyi-- diyordu, butun gun gozunun onunde bulunan cocuklar icin --iyi--cevabindan fazla gozlemi olmasi gerekir bir ogretmenin.
Neyseki sinif ablamiz konuskan bir insanda cocuklarimiz okulda neler yapiyor ogreniyoruz.
Monopoly cilginligimiz sonunda sona erdi. Dun aksam hadi oynayalim dedim bir sure oynadiktan sonra sıkıldım ben diyerek beni sasirtti.
Saclarimiz kesildi sonunda gerci uzatmak niyetinde oldugumuz icin duzelttiler sadece gerci eve geldiginde cok kotu gorunuyordu oturup birde ben duzelttim ve bundan sonra ben kesmeye karar verdim. Zaten gecen gun bana --sen kessen olmaz mi anne-- diye sordu. Berbere gitmeyi pek sevmiyor. Ortaya cikan sonucu cok begendi sanirim aynada saclarina bakip duruyor ben elledigimde --bozuyosun-- deyip fircaliyor beni.
Anneannesi geldiginde alnina dusen saclarini kesmis biraz ve kesilirken-- cok kisaltma ama annem boyle seviyo-- demis :)
Banyo isine cozum bulmak gerekiyor sag kulaginda tup oldugu icin su kacirmamamiz gerektiginden stres oldum resmen. Eczaneden silikon kulak tikaci almistim ama hic kullanisli gelmediler 1.5 cm buyuklugunde yuvarlak birsey seklini degistirmeden kulak deligine kapatmamiz gerekiyormus ama buyuk oldugu icin fazla oturmuyo. Bende kulak deligine biraz pamuga vazelin surup koymustum. Ustune slikon tikaci kapattim ama yinede icim rahat etmedi buzdolabi posetlerinden biraz kesip kulaga sardim ve lastik toka ile tutturdum komik oldu tabi ise yaradi gerci ama daha kolay bir cozum yolu bulmaliyim. Tikac konusunda ya fazla secenek yok ya da ben rastlayamiyorum ama derin bir arastirma yapip cozucem bu olayi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails