Friday, December 05, 2008

Kahve&Bitter Cikolata ve kitaplar

Aksam bunlari yapmaya niyetlendigimde kardesim tarcinli kurabiyelerimi ozledigini soylemisti ama evde pudra sekeri az oldugu icin yapimini sonraki gunlere erteleyip gecen gun gordugum bu kurabiyeleri deneme firsati dogmus oldu. Dusundugumden daha uzun surdu yapimi ve erittigim cikolata akiskan bir kivma gelmedigi icin sıkma aparati ile kurabiyelere eklemek zorunda kaldim. Tadi ise bana gore mukemmel oldu cunku yine kahve ve bitter cikolata ikilisinin bulustugu o guzel lezzeti barindiriyordu icinde.

Annem neden son gunlerde kahveli tarifler denedigimi sordu o zaman aklima gelmemisti nedeni ama haftanin ilk 3 gunu kahve icememistim ve depresen kahve askinin bir yansimasi oldu sanirim :)

Unutmadan bu guzel tarifi buradan aldim, siddetle tavsiye ederim.

Gecen gun Edgar Allan Poe nun incecik bir kitabini buldum Babil Kitapligindan adi Calinmis Mektup ayrica yeni kesfettigim yazarlardan Neil Gaiman' in Yildiz Tozu adli kitabini aldim. Aslinda niyetim bir animasyon haline donusen Coraline masalini okumakti ama ne yazikki D&R da yoktu.

Ayrica Alacakaranlik romanini okumak istiyorum. Arka kapaginda ki su yazi ilgimi cekti;

"...Üç şeyden kesinlikle emindim. Birincisi, Edward kesinlikle bir vampirdi. İkincisi, onun ne kadar güçlü olduğunu bilmediğim bu vampir yanı benim kanıma susamıştı. Üçüncüsü, ona koşulsuz ve geri dönülemez biçimde aşıktım."

En kisa zamanda alip merakimi gidermek niyetindeyim.Oglusumu da unutmadim tabi bu arada Tubitak yayinlarindan iki kitap aldim. Birisi Dinozor digeri ise noktalari birlestirme serisinden Makineler kitabi, cok ilgisini cekmis olacak ki 2 gunde butun noktalar birlestirildi ve kitap bitti. Eger benim gibi 4 yas ve 4 aylik bir canavara sahipseniz bu kitaplari tavsiye ederim.

Aslinda niyetim Deneylerle Bilim kitabini almakti ama ne yazik ki bulamadim. Internette bir sitede buldum ama orayada guvenemedigim icin henuz siparis edemedim.

2 comments:

Anonymous said...

Çok haince hazırlanmış bir blog bu o-nay-lamıyoruuuuummmm.
Kuzum bunları görüpte koşar adımlarla mutfağa gidip bişeyler icra etme isteği doğmayacak bi kurabiye canavarı tanıyomusun!!
Fotolara bakarken çektiğim ızdırabı tarifleyemeeeemm..
Bana bi saat müsade bi gidip deniyim sonra kahvemi alır gelir hem yer hem okurum :))

Nagish

mom said...

Iste blogun amaci bu denenip begenilmis tarifleri paylasarak cogaltmak
Hepsini dene hepsi guzel :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails