Monday, December 01, 2008

Kisin getirdikleri

Simdi bizim malum bir geniz eti problemimiz var.En son kontrol eden dr. %70 oraninda yolu tikadigini ama henuz kalici bir hasara yol acmadigini, gelecekte olusabilecek hasarlara karsi ameliyat olmamizi onermisti. Ameliyat fikrine daha sicak bakiyorum bu sefer ama su narkoz isi o kadar endiselendiriyor ki beni sormayin gitsin.
Kulak-burun-bogaz ile ilgili bu gelismeler yasanirken es zamanli olarak cocuk doktorundan da kis mevsiminde yasanan hastaliklar sebebi ile bagisiklik sistemini guclendirmek icin bitkisel ilac tavsiyeleri almistik. Onerdigi sey Echinol olmustu.Ekinezya kokenli bir surup birde hastalik donemlerinde kullanmak uzere Umca onermisti. Umca bir solusyon ve sulu gidalarin icine 10 damla ekleyip iciriyorum.
Ayrica KBB doktoru sikayetlerin allerji kokenli olabilecegini soyledi ama antihistaminik ilaclari ve grip ilaclarini da tavsiye etmedigini belirtti. Anladigim kadari ile antihistaminik ilaclar vucudu fazla savunmaci bir duruma sokuyormus, grip ilaclari ise burunda ki akintiyi kestiginden onermedigini soyledi. 2 ay sure ile kullanmak uzere Singulair isimli, granul seklinde bir ilac verdi. Kullanmaya baslayali 2-3 hafta oldu, arada atesimiz cikti ve ertesi gune kadar surmedi ilaclarin etkisinden mi bilmiyorum simdilik cok iyi gidiyoruz.
Umarim bu sekilde devam eder ve antibiyotik kullanmamiza gerek kalmaz bundan sonra. Ameliyat isinide ilk firsatta halletmek istiyorum cunku geceleri agzi acik uyumasi ve geniz eti nedeni ile hastalik zamanlarinda kulakta su toplanmasi gibi durumlari onlemek icin tek yol bu gibi gorunuyor.

2 comments:

Anonymous said...

Bir an önce ameliyatını olsa da kurtulsa yavrum. Biliyosun bizimde başımızdan geçti kolay atlattık diyebilirim.. Singular sizde işe yaradıysa ne ala bize önermedi..
Sağlıklı günler dileğimle, esen kal cicim :))

Nagish

mom said...

Bende dortgozle bekliyorum bir yandan korkuyorum ama ameliyat olmadan cozulmeyecek bazi seyler emsela kulakta su toplanmasi geniz etinin yaratigi bir durum.
Singulair ise yaradimi bilmiyorum bizim rutin devam ediyo yani 2 hafta hasta olup 1 haftayi kismen iyi gecirmek adet oldu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails