Sunday, December 21, 2008

Tarif cananari

Itiraf ediyorum tarif canavari oldum. Dergi ve bloglar en sık ugrak yerlerim. Kucagimda oglusum beraber yaziyoruz su anda.Daha dogrusu ben yaziyorum o sirasini bekliyor. Isleri bekliyormus Pc' de Mudur is vermis ona.Acimasiz Mudur ne istemis kucucuk oglusumdan daha bu yasta is hayati olacak is degil.Gerci bizim Mudurumuz hayali neyse isyan bayraklarini cekmeden yaziyim tarifleri. Bu seferkiler Sofra Dergisi 2008 yili ve tee Subat sayisindan
Kurutulmus Domates Tavasi
Bu tarifte miktarlar uzerinde biraz degisiklik yaptim kendimce.
2 corba kasigi siviyag (ben 3 corba kasigi kullandim)
250 gram kusbasi kuzu eti ( dana kusbasi ve 500 gr )
1 adet yemeklik dogranmis sogan
2 dis ince kiyilmis sarimsak
1 adet ince kiyilmis sivri biber
250 gr kurutulmus domates (100 gr)
Yarim su bardaği sicak su (1,5 su bardagi )
Tuz-karabiber
Kurutulmus domatesleri 5 dakika sicak suda bekletip kusbasi dograyarak ise basliyoruz.Onlar bir suzgecte dinlenerek sulari suzuledursun.
Sivi yagda kusbasi kuzueti, sogan ve sarimsak kavruluyordu tarifte ama dana eti kuzu eti kadar kolay pismediginden etleri once hasladim ve sonra kavurdum ben. Sonra biber ve kurutulmus domatesleri ilave ettim. Tuz ve karabiberi ekleyip karistirdiktan sonra kaynamis suyuda ekleyip kisip ateste pisirdim.




Zeytinyagli Sarimsakli Pilav

2 su bardagi pirinc
1 adet sogan
6 corba kasigi zeytinyagi
6 dis sarimsak
3 su bardagi kaynar su
3 corba kasigi kuru uzum
Tuz-karabiber

Bu tarifte ki olculerin yarisini kullandim.Ama pilav yaparken genelde bir'e iki olcu kullanırım bir' e bir bucuk bana diri geldi ve sanirim ates fazla hizli geldi, bir daha ki sefere bunlara dikkat edicem zira guzel bir tadi var.

Yapilisina gelince;
Sogani incecik kiyiyoruz ya da benim gibi tembel isi rondoda biraz fazla kiyabilirsiniz ve zeytinyaginda hafifce kavuruyoruz. Yikanmis pirincleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Sizi bilmem ama benim ilk defa denedigim bir sarimsak ekleme yontemi vardi bu tarifte. Sarimsaklar kabuklari soyulmadan ekleniyor.
Dergide yazildigina gore; sarimsaklari kabuklari ile pisirdigimizde, dagilmadan aromasini pilava katmasini saglayabilirmisiz. Ayrica kabuklarini soydugumuzdaü oldukca lezzetli bir cesni olarak yiyebilirmisiz.
Sonrasinda kaynar su, tuz ve karabiber de ilave edildikten sonra yikanmis uzumlerde katiliyor ve kisik ateste pisiyoruz pilavimizi.
Son gunlerde degisik pilav tarifi arayan ben icin cok iyi geldi bu tarif ve acikcasi tadini begendim.Genelde tatli ve tuzlu tatlarin bir arada olmasi hosuma gitmez ama burda ki kus uzumu beni rahatsiz etmedi.
Bugunlerde cilginlar gibi yeni lezzetler edeneyesim var.Evde yemek dergisi adina ne var ne yoksa karistiriyorum.Bir gozum Home Tv de , bir yandan marketlerde ki dergi raflari da elden geciyor. Kriz geldi sanirim hayirolsun bakalim.
Cheesecake deniyecegim en kisa zamanda kafaya koydum.Favorim frambuazli olani, birkac tarife goz attim Sofra Dergisinde de bir tarif var ve sanirim onu deneyecegim. Umarim yuzume gozume bulastirmam.

2 comments:

Anonymous said...

Üüüü benim kıytırık karnıyarığımın yanında bunlar kaşıkçı elması gibi kalır cicim (benzetme nasıl ama) foto çekip koyuyosun ama nerden bilicem bunları senin yaptığını? bi geldiğinde gir mutfağa yap da dostlar maharet görsün..
uyhh tıhhandım haa :)

Nagish

mom said...

Ayipsin sen gel ben sana anali kizli, cicili bicili yaparim :P
Senin karniyarikda guseldi bence gerci sen beni iyiyerek oldurmeye niyetlendin ama allahtan az yiyorum :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails