Friday, March 20, 2009

Tarcinli kurabiyenin yaptiklari



Tarcinli kurabiye tarifim ile yarismaya katilmistim Mutfak Sirlari sitesinde ve gecen haftalardan birinde tarifimin yapilan oylama sonucu birinci oldugunu bildirdi Nilay hanim ve hediye gondermek icin adres istemisti. Bu cici hediye dun elime ulasti, tesekkur ediyorum pek guzel kirmizi kirmizi :)
Lise yillarinda bir arkadasim ogretmisti bu kurabiyeyi bana simdilerde araya mesafeler girdigi icin pek gorusemiyoruz ama kurabiyeyi her yaptigimda o gunleri hatirliyorum ben. Kizlarla toplanilip yapilan cay partilerini, Aslinin parmagini fincanin kulbuna soktuktan sonra cikaramayip cayi nasil ustune doktugunu :, guzel havalarda yanimiza kek ve patates salatasi alip buldugumuz agac golgesinde yaptigimiz piknikleri, arkadasim Canan (kurabiyeyi yapmayi ogreten arkadasimdir kendileri) ile sabahlari yuruyuse ciktigimizda arka ayaklari sakat bir kopek arkamizdan kovalarken nasil deli kostugumuzu ve yuruyusten donerken firindan aldigimiz taze mis kokulu aldigimiz ekmegi eve gelene kadar nasil bitirdigimizi, aksamlari evde muzik dinleme ve oynama keyiflerimizi, beraber ders calistigimiz gunleri tabi kikirdamaktan calisabilirsek, gecenin karanliginda disarda basketbol oynamaya calisirken kafamiza gelen toplarla gulme krizlerine girdigimiz zamanlari, babasinin getirdigi tobleronlari yerken nasil kendimizi kaybettigimizi, okul partilerine yapilan kacamak katilimlari, wendy kafeyi, trafige kapali alanda araba ile gezerken nasil trafik polislerine yakalandigimizi, istasyon caddesinde attigimiz voltalari, sedat abinin --sizi gidi tereyaglar, basimi sisirdiniz, size radyo acicam ben orda bol bol konusun-- diyerek bizi guldurdugu ve olmayan kisilere selam verdiginde her seferinde aldanip kime selam veriyor acaba diyerek bakindigimiz sazanlik anlarimizi, binbir ugras ile yaptigimiz saclarimizin kirklareli ruzgarinda kendinden gectigi gunleri, celigin konserini, gulme krizleri gelince olur olmaz seylere gulmeye basladigimiz zamanlarini ve daha bircok aniyi hatirliyorum.
O yuzden bu kurabiyenin bende yeri cok ozel ve guzel...
Gecmis zamana acilan kapiyi aralayan bir kilit benim icin keske dort bir yana dagilmis arkadaslar yine bir araya toplansak ve gecmiste yaptigimiz seyleri hatirlayip kahkaha komasina girebilsek.
Cok gezen olmanin zararlarindan biri bu sanirim geride bir suru arkadas ve ani birakiliyor bir daha geri donmemek uzere.

4 comments:

Anonymous said...

başarıya ulaşmanda emeği geçen herkese teşekkürler di mi ablacım :P bi de bi de hayatım boyunca yediğim en lezzetli tarçınlı kurabiye onlar... tadını bilseler altın kaplama mutfak önlüğü yollarlardı eminim ;)

Anonymous said...

öskecim sana katılıyorum ve "di" diyorum :))
sen ondan öğrenmişsin ben senden, sen onu anıyosun yaparken ben seni.. bana seni gerek senii :))
birde geçenlerde teyze kurabiyesi dediğim üzümlü cevizli bi kurabiye yaptım amanıııın kapış kapış oldu görsen şaşardın sen mi yaptın gerçekten diye ehhiii

Nagish

Nilay said...

hey gidi yıllar heyyy!! Canım pekte bir güzel olmuş önlük yakında yeni bir yarışma ve kampanya başlatacağım. Katılımını beklerim.Yayınlayacağım bir postta iznin olursa senin linkinide vermek isterim. Sevgiler...

mom said...

Oskecim tesekkur eedrim :))

Nagiscim tesekkurler, teyze kurabiyesi bende isterim merak ettim ;)

Nilay merhaba link verebilirsin tabiki, yeni yarisma icin bilglendirdigin icin tesekkurler ayrica

Sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails