Thursday, December 08, 2005

BUGUN

BUGUN

Iki gundur magdur durumdayim. Pc' de ki XP lisanssiz diye Bilgi Islem dun ogleden sonra kasayi goturdu. Bu sabah geldi bir hevesle outlook expressimi kurayim dedim onu hallettikten sonra tam maillerime bakarken bios ayarlarinda sifre sordugunu soylediler. Hicbir ilgim olmadigini soyledim. Sonra googledan bu konuyla ilgili ne yapilabilecegini arastirdik. Bios pilini cikarip 15-20 dakika beklememiz gerekiyomus, sonra pc' yi pilsiz calistircakmisiz en sonda pili takip calistiracakmisiz hepsini harfiyan yerine getirdik bios sifresi silindi. Maillerime bakmak icin tekrar oturdum, nagishim mailler gondermis onlari cevapliyim dedim, mailler gitmiyo Bilgi Islemin muduru burdaydi hemen sordum neden olabilir diye, geldi oda bakti internet baglantimiz gitmis ondan sonra da zirt pirt koptu.
Oglen yemege giderken hava cok kotuydu, kapaliydi yagmur yagacak galiba dedim, eve adimimi atar atmaz yagmur basladi. Oglusum ortalarda dolasirken tokezlenince annem dustu sanip panik yapti birsey olmadigi halde icli icli aglamaya basladi. Oyalansin diye pc' yi actik aninda aglamasi kesildi. Ise tekrar donmek icin ciktigimda yagmur baya siddetlenmisti. Kardesime burberry desen semsiyemin aynisindan almak icin soz vermistim, semsiyeyi aldigim satici sadece yagmur yaginca ortaliga cikan bir seyyar semsiyeci, onu buldugumda yeni gelmisti neyse ki aynisindan buldum. Tam almis giderken arkamdan birisi "hanim kizim" diye seslendi. Arkami donup baktigimda 50-60 yaslarinda bir amca duruyordu karsimda, " pardon semsiyeyi nerden aldiniz?" dedi, ben saskin saskin bakip noluyo acaba diye dusunurken, " pardon boyle birden konustum ama semsiyen kopmus yeni aldiysan degistir diycektim " dedi, semsiyeme baktim, o ucunda ki tellere baglanan yerlerden birisi kopmustu, " haa onu yeni almadim, bunu aldim" dedim elimde ki diger semsiyeyi gostererek, " pardon kusura bakma" dedi yine amca, bende " estagfurullah aksine cok tesekkur ederim uyardiginiz icin" dedim ve boyle iyi insanlarin hala varoldugu gorup rahatlamis bir sekilde yoluma devam ettim.
Isyerime yaklastigimda yagmur iyice hizlandi hafif bisey olsam kesin ucardim ilk defa kilolarim oldugu icin sukretim e herseyin bir varolus amaci varmis :) Yerime oturdum ortalik iyice karardi, kocama yagmur damlalari cama vurmaya basladi, Amerikalilarin Katrina kasirgasini buraya gonderdiklerini dusundum, biraz ilginc bir millet hersey yapabilirler...
Sabahtan beri dogru duzgun bir is yapamadim, arkadasim geldi onla lafladim derken gun bitti birazdan oglusumla bulusucaz yine.
Bugunlerde en sevindigim sey birkac kisinin kilo verdigimi soylemesi, buyu bozulur diye tartiya cikmaya korkuyorum. Asansor yerine merdivenden inip-cikma egzersizlerim suruyo ama birgun yapisip kalicam sanirim. Arkadaslarimi uyardim merdivende surunen birini gorurseniz o benimdir ustume basip gecmeyin kaldirin diye...

4 comments:

huysuz said...

kaç gündür yoktun mom,merak etmiştim doğrusu.pc konusunda çok becerikli gördüm seni,bense bi nortonu aktive edemedim kaç gündür :)

Mom said...

pc konusunda engellenemez bir karistirma huyum var, donanim, yazilim hic farketmez :) bana ilk pc mi satan arkadas istedigin kadar karistir bozulursa ben duzelticem demisti o gun bugundur hala karistiriyorum:))bozulursa en kotusu format atar duzeltirsin, yeter ki bize bisey olmasin (burda ki bir arkadasin lafi bu dilime dolandi... )

Anonymous said...

Evet dünya kadar mail attım sana ve hala cevap yok!!! Burda çocuğumuz hasta zaten bide ihmal ediliyorum gibime geliyo aaaa cık cık cık...

mom said...

ay caniimmm ben seni ihmal edermiyim hic...seni ederim belki ama erenayimi etmem :P atesi dustu mu?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails