Sunday, December 11, 2005

KOKO (Hindistan Cevizi Kurabiyesi)

KOKO (Hindistan Cevizi Kurabiyesi)
Gecen sene anne olarak gecirdigim ilk anneler gununde pasta-borek meraklisi oldugumu bilen esim bana guzel bir jest yapip Emine Beder' in Pastalar&Kurabiyeler adli kitabini alip beni sevindirmisti. Kitapta cok guzel bir o kadarda kolay birbirinden guzel tarifler var, olculer anlayacagimiz dilde. 75 gr un ya da 125 ml sut diyerek tarti basinda gram hesabi yapmamiza gerek kalmiyor. Neyse konumuza donelim, kitabi ilk defa kullaniyorum daha onceden resimlerine bakip agzimin sularini siliyordum. Esimde icten ice kitabi begenmedigimi sanarak guceniyordu halbuki " aa evet bundan yapmaliyim ", " yok yok kesinlikle bu olmali" ya da " evvet iste bu" sozleriyle sayfalari cevirdigimden bir turlu ne yapacagima karar veremiyordum... Sonunda basardim kolay birseyler aradim ve sanirim kitapta ki en kolay tarifi buldum. Kasla goz arasinda yaptim ve pisti.

Gelelim koko kurabiye de ne malzemeler kullanildigina;

3 yumurta aki

1 su bardagi pudra sekeri

2,5 su bardagi hindistan cevizi

1 paket vanilya

1 tepeleme corba kasigi un

Butun malzemeler hazirsa mikseri elimize aliyoruz ve yumurta aklarini bir fiske tuz ile kar gibi beyaz olana kadar cirpiyoruz. Bu is biraz sabir gerektiriyor, uzun sure cirpmamiz gerekiyor. Sonra pudra sekerini de azar azar ekleyerek cirpmaya devam ediyoruz. Hindistan cevizi, vanilya ve unu ekleyip karistirmaya devam.

Firin tepsimize yagli kagit seriyoruz, hazirladigimiz hamurdan 1 corba kasigi yardimiyla parcalar alip elimizle yuvarlak sekiller vererek diziyoruz. Bu asamada ben karisima bakip " Aman tanrim bu nasil toplanir ve nasil kurabiye olur" gibi bir endiseye kapilmistim ama oldu, panik yok.

Onceden isitilmis 140 derece isili firinda kurebiyelerin uzeri beyaz kalacak sekilde pisiriyoruz. Kurabiyeler agzinizda dagilarak hos bir dolgunluk hissi veriyorlar ve hindistan cevizinin nefis kokusu esliginde kurabiyeleri midenize yolluyorsunuz.

Esim, oglusum ve annem kurabiyeleri cok begendiler. Bitirirken sunuda eklemek istiyorum tatliyi cok sevmiyorsaniz sekeri kafaniza gore azaltmakta sorun yok bence....

15 comments:

Anonymous said...

içimden bu kadar unla nasıl kurabiye olur diye düşünmedim desem yalan olur.herhalde köpük gibi birşey.ellerine sağlık hemen deneme yapacağım

Anonymous said...

harika canım çekti

mom said...

evet yerken puf puf oluyo hafif bisi, seker daha az konulabilir en kisa zamanda dene bence abla:)

huysuz said...

harika olmuşlar bunlar :)

mom said...

tadi da harika hatta durdukca daha gusel oluyolar sanki:)

Yazarken Eğlenen Adam said...

Şimdi ben yarın bunu evde yapacağım ama yapamazsaaaam, hele birde o kurabiyeler toplanmaszsaaaaaa, ablacım başına ekşirim haberin ola..! :)))))

sevil said...

bende yapacagım desem yalan olur belki ileride ama cok guzel gorunuyorlar yoncacim ellerine saglik tugkisimde begendimi?

mom said...

atonica; yazida da belirttigim gibi karsim halindeyken ee simdi bu nasil toplanacak gibi bir endiseye kapiliyorsun ama don't panic ellerine yapissada sekil vermeye calis, cok az da pisiriyosun cok gusel oluyor :)

frosy; sen zaten renkli bir kisiliksin canim saol beni simartiyorsun hep kendimi birsey sanicam valla:)

sevilim; saol tugkisim gariptir ki cok begendi bayila bayila yiyo ben sende burcu ve utkuya en kisa zamanda yap bence :)

mom said...

vanilya ;hindistan cevizini seviyorsan lezzetini de begencegine eminim bu arada ziyaretin icin tsekkurler :)

sumuklubocek said...

ufff bu cok lezzetli gorunuyor. bugunlerde tatli krizim var nedense. Dun aksam yarim kavanoz nutella yedim :((( pisman oldum olmasina amma is isten gecti bir kere. bu toplari yapmaliyim...
bu arada bir arkadasim sayesinde kestane de yedim ;) hani haber vermek istedim...
Sevgilerimle

mom said...

aa cok sevindim sumuklubocek, inan burdaki kestaneleri gorunce sen aklima geliyorsun bende 1 kere aldim firinda yaptim ama cok sert oldular bir daha denemedim, cikolatayi bebiste cok seviyodur ben o tur seyler yedigim zaman karnim sekilden sekile giriyordu:)

Anonymous said...

tadiyla ilgili hayaller kuracagima bu aksam denemeye karar verdim; fırında yaklasik kac dakika tutmamiz gerekiyor acaba?
simdiden tesekkurler / yasemin I.E.

mom said...

Merhaba Yasemin,
Icinde cok fazla bir malzeme olmadigi icin fazla tutman gerekmiyor 15 dk.flan tuttum ben ustleri hafiften kizarmaya baslamisken cikardim, firinina gore sende bakarsin ve rengi degismeye baslayinca alrisin...Kolay gelsin ve afiyet olsun.

Anonymous said...

sevgili mom, nihayet dün akşam yaptım bu şirin ve nefis kurabiyeden; tadı aynı acıbadem kurabiyesinin hindistancevizli versiyonu gibiydi; teşekkürler..
yasemin i.e.

mom said...

Afiyet olsun Yasemin,
surpriz bir misafir haberi aldiginda kisa zamanda yapilan bir kurabiye alternatifi oldu bana da...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails