Wednesday, November 23, 2005

PORTAKAL AGACI MUDAVIMLERI


PORTAKAL AGACI MUDAVIMLERI

Bu gunlerde isim gucum, portakal agacindaki tarifleri takip etmek, denediklerimi dostlarimla paylasmak onlari portakal agaci mudavimi yapmaya calismak, blog blog dolasip yeni bloglar kesfetmek ve blog fikrini arkadaslarima asilamak :)
Gecen haftasonu ablamlardaydik. Portakal agacinda ki tariflerden alman pastasini denedigini soylediginde agzim sulanmaya basladi. Ama yemekten yeni kalkmistik ve tika basa doluyduk mecburen tadina bakmak icin gecenin ilerleyen saatlerini bekledik. Nihayet mideler biraz hafifleyip alman pastasina yer acildiginda pasta ablamin elinde kapidan gorundu. Hemen fotograf makinasini kapip muhtesem fotografciligimla bir kac poz cektim. En kisa zamanda fotograf cekmeyi ogrenmem lazim biliyorum tamam tamam farkindayim.
Yeni tarifler denemek, onlari tadtirip fikir almak hele de begenildiklerini duymak cok hosuma gidiyor. Oglusumdan firsat buldugumda birseyler yapmaya calisiyorum ve ablaminda boyle bir girisimde bulunmasi cok hosuma gitti.Ellerine saglik cok guzel olmustu basarilarinin devamini bekleriz :)
Gelelim nasil yapildigina, gerci sevgili Hatice' nin sitesinde var ama beni simdi ugrastirma bulamam derseniz buyrun tarifi;
Kek icin malzemeler; 2 yumurta, 1 cay bardagi seker, 60-70 gr.erimiz margarin, 1 cay bardagi sut ve yogurt (karistirilmis), 3 cay bardagi un (elenmis), 1 paket kabartma tozu.
Krema icin malzemeler; 2 su bardagi sut, 1 yumurta, 2 yemek kasigi un, 4 yemek kasigi seker, findik buyuklugunde margarin, vanilya ve pudra sekeri.
Yapilisina gelince; kek malzemelerinin tumunu bir kapta karisitirarark yaglanmis yuvarlak kek kalibina dokuyoruz. Hamur kivamli olup, kendiliginden kaptan akmiyorsa bir parca sut ekleyip onceden isinmis 170 dereceli firinda ustunun kizarmamasina dikkat ederek 20 dk. pisiriyoruz.
Diger tarafta, krema malzemelerinden margarin ve vanilya haric hepsini karistirarak kaynayincaya kadar pisiriyoruz. Kaynayinca margarin ve vanilya eklenecek.
Pisirdigimiz keki ikiye bolup, arasina ilittigimiz kremayi surdukten sonra keki kapatip, uzerine bol bol pudra sekeri dokuyoruz. Iste bu kadar.
Sonuc nefis, midenizi senlendirecek hafif bir pasta, denemenizi tavsiye ederim...
Sevgili Hatice 'ye bu guzel tarifleri bizimle paylastigi icin cok tesekkur ediyorum.

5 comments:

huysuz ve tatlı said...

selam,ben de prtakal ağacının müdavimlerindenim ve bu konuda tüm söylediklerini paylaşıyorum,sevgiler :)

mom said...

selam huysuz ve tatli, gorusmeyeli uzun zaman oldu :)
ne guzel , hem degisik tarifler denemis hemde yeni dostlarla tanisma firsati buluyoruz portakal agaci sayesinde:)

threeforone said...

mom, pazartesi annemle yedik alman pastasi ama ev yapimi degildi vede hic orjinaline benzemiyodu ve de cok kremaliydi...seninki muhtesem gozukuyo ablanin ellerine saglik!!sende gorunce bende yapmaliyim dedim ama bakalim kimbilir ne zaman:)

mom said...

bizde bir keresinde disardan almistik yemek icin baya bir cabalaman gerekiyordu :)
bunun tadi nefisti, tavsiye ederim, oglusundan firsat buldugunda dene bence:)

threeforone said...

ilk firsatta denicem, soz:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails