Wednesday, July 26, 2006

evdeki kek kaliplarinda artış ve bir ilk...

Cogalan pasta yapma hevesimle her gittigim yerde pasta malzemelerinin etrafinda dolaniyorum son zamanlarda.Iste bunlarda son aldiklarim degisik buyukluklerde 3 adet kek kalibi, pasta yapma isinde ilk ogrenmem gereken seyin iyi bir pandispanya yapmak olduguna karar vermemle basladi hersey...




Kucuk kurabiye kaliplari da seker hamurundan (eger malzemelerini birlestiripte yapabilirsem...voltranin birlesmesinden daha zormus bu is) degisik sekiller yapmami sagliyacak ve 2 adet degisik buyuklukteki spatulada malum adi ustunde spatula iste.
Dun birde Lezzet dergisinin agustos sayisini aldim Tansas' tan daha agustos gelmeden nasil gelmis buralara pek anlamadim ama icinden birde dr.oetker' in crem yogo ile yapilmis tatlilari cikti o kadar gusel gorunuyorlar ki hepsinden yapmak istedim tabi yapabilirmiyim bu zamansizlikla kesinlikle hayir!!....
Birde cheesecake tarifleri var bol bol tam bana gore tatliya agirlik verilmis ne iyi de edilmis....
Kardesimle agzimizin sularini akitarak dergiye kendimizi kaptirmisken oglsuum "yeteee (yeter)" diye bagirdi sonra dergiyi bir kenara birakip yeni tahta puzzle ile oynamaya basladik. Dun ilk defa balkondan oyuncak atti bundan sonra da devam edicek gibi gorunuyor.
Pilates calismalarim haftasonunda misafir olmasi ve ardindan sinema gecesi yuzunden 3 gun kalmisti dun aksam ona da yeniden basladim okudugum biryerde 3 haftada sonuc alinabilecegini yaziyordu tabi duzenli yapilinca, bakalim bende ne gibi bir degisiklik olacak ya da degisiklik olacak mi cok merak ediyorum.
Veeeee gunun en onemli olayina gecelim, oglusum ilk defa lazimligina cis yapti ve gormedik annesi hemen fotograf makinasini eline alip bu ani olumsuzlestirdi. Beraber banyoya girdik lazimliga oturdu, ben birsey yapmadi saniyorken bir baktim ordan sari sari birseyler gozukuyor sevincten ne yapacagimi sasirdim.
Telefon ile aldigim son bilgilere gore bugun kulot ile dolasiyor ve halilar ve parkeler de cisten nasibini aliyormus:)Bu bile bizim icin cok buyuk asama ama devam eder mi bilemem.Bu sabah yine uzun bir sure yanimdan ayrilmak istemedi o baska birsey ile oyalanirken ben gidip giyindim ve beni gorunce ters ters bakti...
Ise gidicem diye anlatmaya calistim ama yine dinlemedi bend bozuk paralari sevdigini bildigimden cuzdanimdan birtane cikarip verdim.
Annemde "hadi cepli sortunu giyelim parani ona koy" diyerek kandirdi gerci ben kapidan cikarken yine mizlandi biraz ama " ben para kazanip gelicem" deyince sustu, paracimi olcak ne:))
Dun aksamda " paa paa(para)" deyip duruyordu, ve sortunda cep aramaya calisiyordu "nede (nerde)" diye.Tum bunlarin uzerine cisini ya da kakasini lazimligina yaptiginda odul olarak bozuk para verebilecegimizi soyledim anneme tabi cok dikkatli olmak gerekiyor gerci oglusumun herseyi agzina goturme gibi bir huyu yok ama yine de tedbiri elden birakmamak lazim.
Zamanla paralari cebinde degilde bir kumbarada biriktirmeye ikna edebilirsek daha guvenli olacak.

26 comments:

Aslı Cin said...

Mom,o gördüğüm çiş azmin zaferi gibi duruyor orada. Allah bana da nasip etsin o günleri görmeyi, sanırım benim oğlum hep bezli dolaşacak. Gerçi daha 2 ay var doğum gününe geç kalmadık yani ama hiç mi rahatsız olmaz insan yahu. Oyundan kalkacak diye ödü kopuyor altı değişeceği vakit. Kaka mı yaptın diye soruyorum, hayıııııy diye koşarak arabalarının avuçlayabildiği kadarını alıp kaçıyor.

Neyse bak ne diyeceğim, şu şeker hamurunu tutturduğunda bana iyice anlatırmısın, malum doğumgünü yaklaşıyor oğluşun.

Gelelim aşağıdaki filme. İzlemek çok istiyorum ama oğluşu ne yapacağım bilmiyorum. Annem annem mi desem?

Arabanın durmadan çalışmasına da çok güldüm, benim arabanın da radyosu kapanmıyordu bir ara. Servise götürene kadar akşamları akü bağlantısını çıkarmıştık.

mom said...

asli tuvalet egitimi konusunda acele etme oglusun hazir dair sinyaller verecektir
seker hamuru icin tarif var malzeme yok henuz onun icin beklemedeyim
filme mutlaka ama mutlaka git johnny depp' in performansina hayran kalicaksin
bizde gece aku baglantisini kesmek zorunda kalmistik bu yaramazlarla basimiza daha neler gelcek bakalim:((

sumuklubocek said...

Alp Tugkan abimizi tebrik ediyoruz.
lazimligi da cok $IKMI$, gozumuzden kacmadi ;)

mom said...

saol sumuklubocek darisi basiniza:)) lazimligin reklaminida yapmis olduk desene:))

ibeking said...

insan çiş gördüğünede sevinebiliyor işte :))

hayal said...

:)
Çiş bayramı 26 Tammuz

sammy said...

Mom;
oğluşun ile ilgili mutlu habere çok sevindim. Bundan sonrası daha kolay. Arada kazalar olur. O yüzden evdeki halılar bundan nasibini alacaktır. Ama siz zoru atlatmışsınız:)

sammy said...

Bu arada ben yokken ne kadar çok şey eklemişsin. İzninle onları okumaya gidiyorum:)

mom said...

ibeking valla oyle bu ufakliklarla garip garip seylere seviniyoruz gaz cikarma, cis yapma vs...:)))

mom said...

ilahi hayal cok guldum cis bayrami demek:)))))))

mom said...

sammy merhaba hosgeldin tatil bitti sanirim?
tugkan bu cis deneyiminden sonra birkez daha lazimliga yapti digerleri dedigin gibi halilar ve parkeler nasibini aldi:))))oglen ve aksam uykusuna yatarken bez bagliyoruz ama normalde gun icinde kulotla dolasiyor umarim alisiriz zamanla

Anonymous said...

blogunuz çok güzel başarılarınızın devamını dilereim

http://navidseyda.blogspot.com

Anonymous said...

blogunuz çok güzel başarılarınızın devamını dilereim

http://navidseyda.blogspot.com

mom said...

smyrna hosgeldin, blogumu begendigine sevindim:)

Burcu Karadaş said...

pasta istedi cnm.şimdi nerden bulucaz be aplacım be:D

senin oğlan benim damat tuvalet olayını da halletmeye başlamış..amaninde amanin:))

bi de bozuk para mevzusu..allh korusun..bence de huyu olmasaa dikkat..bi anlık bi şey olur ..tahtaya vurdum burda:))

vintage biscuit said...

oncelikle çiş bu post un ana teması
ve kutluyoruzz emegı gecen herkesı :)))))))
ben anneme sadece : "anne bittiiiiiiii " diyisimi hatirliyorum , asla kendim kalkmazdim
ne zor yaaaa

mom said...

burcyni senin damat yan cizdi bugun bez istemis hatta anneanneyle kavga etmis bez icin:) bozuk para benimde korkum ama surekli kontrol altinda oldugundan biraz rahatim...

mom said...

puskuuttttt cok bebahtim bugun cis egitimi geriye gitti bez istemis oglusum annemde fazla zorlamamis buhuuuu

Age35 said...

Ah ah eski günlerim geldi birden postu okuyunca bende mercmek hnm çişini yaptığında cümle alemi aramış mutluluğümu paylaşmışdımm..E yoktu o zaman böle blog durumları..

sevil said...

alısır mom'cum yavas yavas sen uzme kendini. pasta yapmayı ogrende yemeye gelelim birgun minibusumuzu tutup kıslar kıslar.

mom said...

age35 ne gusel atlatmissiniz siz bu olayi bende hayirlisiyla bi atlatsaydim....

mom said...

sevil ooo demek gelceniz pasta isini ogrenince, ben calismalarimi hizlandiriyim o zaman:))

Annelog Atölye said...

Merhaba Mom:) Tuğkan'a kocaman aferin. Geri dönüşler de kesilir kısa süre sonra umarım. Bizim için henüz erken ama yine de açık bırakıyoruz zaman zaman. Yaparken "çişş" diyor.
Pasta çalışmalarını merakla takip ediyorum bu arada:)

mom said...

annelog oncelikle hosgeldin tatilden dondun sanirim?
Cis calismalari ben izin aldigim zaman devam edicek simdilik fazla sıkmamaya karar verdim. Ama tamamende birakmiycam tabi...
pasta calismalarina bi turlu devam edemedim tugkan uyuyunca yaparim diyorum bu sefer elektrikli ev aletlerinin sesine uyancak diye yapamiyorum:)

Annelog Atölye said...

Aynen Mom:) Ben de öyle. Tarifte mikser kelimesi geçiyorsa hemen başkasına bakıyorum:))

Anonymous said...

What a great site ion thunder badda bingo home southwest style sofas loveseats Wedding tote bags watch her get drunk chrysler concorde forex easy bikini Seo guide Jewelry party young harris handbag purse parties georgia Gi prophylaxixis protonix seap debt counseling diazepam botox wholesalers Memory barcode scanner http://www.phone-headsets-6.info/howdoiplaypoker.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails