Thursday, July 20, 2006

küstüm sana pandispanya


Dun aksam yemeginden sonra kardesim pasta yapmak istedigini soyledi evdeki malzemelere baktik pastaban yoktu sade kekun vardi ama annemle kekten pasta alti olmaz deyip pandispanya yapmasini soyledik.
Tarifi nerden bulacagim diye sordugunda yeni aldigim pasta yapimi kitabina bakmaya basladik. Gozume kestirdigim bir pandispanya tarifini denemeye karar verdik, olculer 15 kisilik bir pasta icindi biz yarisini kullandik;
4 yumurtayi once sicak suyun icinde bekletiyorsunuz biraz bekledikten sonra yine sicak su dolu bir kabin icinde duran cam kapta yumurta, yarim cay kasigi tuz ve yarim su bardagindan biraz fazla sekeri mayonez kivamina gelene kadar karistiriyoruz, cam kabi sicak su dolu kabin icinden cikarip bu sefer soguyana kadar yine mikserle karistiriyoruz.
Sonra 5 silme yemek kasigi nisasta ve yine yarim su bardagindan biraz fazla unu eliyorsuz ve yumurtalarla karisitirip bu sefer cirpma teliyle karistiriyoruz.
Sonraki asamayi oglusumun "anne kucak anne kucak" demesi yuzunden alelalcele okudugumdan yanlis anlamisim soyle ki;
pandispanya pisirecegimiz kabin yaglanmamasi gerekiyormus kabarabilmesi icin ama ben yaglamis bulundum (hata 1) ve yine onceden isitilmis 180 derece firinda 20 dk pisirilmesi gerektigi soylenen yeri ben firini 180 dereceye ayarlayip 20 dk isitmak lazim olarak anladim(hata 2) gulmeyinnn...
Annem israrla kizim oyle sey olmaz desede ben kitapta o sekilde yaziliyor diye itiraz ettim bide.
Sonucu gorunce resimdeki cocuk gibi aglamak geldi icimden.
2 paket degisik renklerde krem santi, dilimlenmis muzlar ve dolgu kremasida boyunlari bukuk hazirlanmis halde oylece kalakaldilar.
Uzun lafin kisasi pasta denemesini Tugkan uyanikken yapma gafletinde bulundum ve sonuc, elimizde krep kalinliginda bir pandispanya ama bu pandispanya isinden hep korkmusumdur ve daha milyon kez deneme yapip bu isi ogrenmem lazim.
Bu arada arabamiz oglusumun karistirmalarina dayanamayip bazi yerleri bozuldu mesela cam otomatigi kapi acilmadan calismiyor, silecekler ve sinyal lambalari da yine ayni sekilde calismiyorlar:)

11 comments:

Burcu Karadaş said...

ahh tuğkan ahh:))

bizim damat biraz dağınık mı anne:D

pandispanya ben de sevıorum..öğrenelim ve de öğretelim gerçekten ya:))

mom said...

burcyni, Tugkan aslinda duzen hastasi bir cocuk evde bizim dagittiklarimizi topluyo:)
pandispanya kursu mu acsak ne:?:))

vintage biscuit said...

oyy oyyy bilirim o duyguyuuuu
bende kafam dalginken elmali tart yapiyodum
ustune joleyi dokup oyle firina verdim
inanabiliyomusun
yuz kere yaptigim tatlida , sadece kafam cok dalgin diye jole dokup firina verdim :)))))

mom said...

puskuutt, bu pasta borek isleri dalginliga gelmiyor di mi? kafanin yerinde olmasi lazim yoksa boyle tatsiz sonuclar olabiliyor:))seninkide iyiymis:))

Doruk said...

olur böyle şeyler, çocukla mutfak maceralı iştir:) Ben de defalarca tahta kıvamında pandispanyalar pişirdim bu güne kadar. O kitapta benim favori pandispanya tarifim elbiseli pastanınki, bir dene derim, yalnız Tuğkan uyurken tabii:) Çemberleri yağlamamak çok işe yerıyor ve çıkan pandispanyayı tele çevirmek. Sevgiler, kolaylıklar.

mom said...

burcu, sorma hemde ne macera kafasi kazan gibi oluyor insanin sonra sonuc 1 cm bile olamayan pandispanya:))bende sana hangi tarifi uyguladigini sorucaktim bide onu deniyim, ben masa ortusu uzerinde cay takimlari olan pastanin tarifini kullanmistim, birde nerde yapicagimi bilemedim kelepceli kalibim cok buyuk ve diegrlerinin ortasi delik sen pandispanya yaparken hangi kalibi kullaniyorsun?

Burcu Karadaş said...

deme ya..ne güsel..şimdi ki yeni nesil yetmelerinde böyle aplacım.misal bizim küçük boy fırlama kusen de bi titiz bi titiz.sorma walla:))

bi insan..küçücüğüm günde 10 kere diş fırçalanmaz ki..ne yiyo ki zaten:D et sevmio.tavuk nadir..balık yemıo..sebze zaten sevmıoo:D sizin tuğkancık da ööle olmaz inşallh:))

pandiskanya olayına girelim,efet..aslında ben ilerde bi pastahane açam isterim de!!
beleşe yersiniz kıs benden alıp:))

mom said...

burcyni, kucuklerin huyu boyledir hic bisey yemezler ve annelerinin sacini basini yolmasina neden olurlar:)
sen pastane ac o zamanda kurtulalim su olaydan valla gozumde cok buyuyo...

Yazarken Eğlenen Adam said...

Ya abla bana pizza tarifi ya pizaa yaaa tekim evde yaaa zamanım yok böreğe çöreğe pizzaaaaaa... :))))

mom said...

atonica, burdan oraya gidene kadar pizza sogur be kardes:))
bak simdi yakinda ekmek firini varmi, ordan hamur al, yay yagli tepsiye beklet 1 saat falan kabarsin, sonra ustune salcali su yap, ustune ne istersen koy (sucuk, salam,sosis,mantar,zeytin,domates,biber) at firina cikracagina yakin 1 su bardagi kadar rendelenmis kasari srp ustune kasarlar erisin cikar ye:))kalani at dondurucuya isit isit ye

Yazarken Eğlenen Adam said...

Aplaaaaaaaa....
Büyüksüüüün :))))))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails